E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar 'yavaşlama' endişesiyle geriledi---

Küresel piyasalar 'yavaşlama' endişesiyle geriledi

Küresel piyasalar 'yavaşlama' endişesiyle geriledi
14 Ocak 2019 - 08:21 borsagundem.com

Asya borsaları ve ABD endeks vadeli işlemleri Çin'in ihracatının artış beklentilerinin aksine daralma kaydetmesinin ardından dünyanın ikinci büyük ekonomisinin yavaşladığı endişeleriyle geriledi

Çin'in ithalatı bugün yayımlanan verilere göre Aralık'ta geçen yıla göre yüzde 5 artış beklentisine karşılık yüzde 7.6 daraldı. İhracat ise yüzde 3 artış beklentisine karşılık yüzde 4.4 daraldı.

Veriler ABD'nin getirdiği gümrük vergilerinin zaten ivme kaybeden Çin ekonomisinin
üzerine ilave yük getirdiği kaygılarını artırdı. Çin ile ticaret ilişkileri nedeniyle küresel risk iştahının bir göstergesi olan Avustralya doları yüzde 0.4 değer yitirdi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Cuma günü gördüğü bir buçuk ayın zirvelerinden yüzde 1 geriledi. Çinli lokomotif hisseler  yüzde 0.8, Hong Kong Hang Seng <.HSI> endeksi yüzde 1.4, S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0.8 geriledi.

Japonya piyasaları tatil dolayısıyla kapalı olduğu için Asya piyasalarda hacimlerin daralması bekleniyor.

DÖVİZ

Küresel risk iştahı için gösterge olan Avustralya ve Yeni Zelanda doları Çin ekonomisindeki ivme kaybının keskin olabileceğine işaret eden dış ticaret verisinin ardından değer yitirdi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin azaldığına yönelik beklentiler ve Çin'in ekonomiyi destekleyici para ve maliye politikası önlemleriyle geçen hafta yüzde 1.5 değer kazanan iki para birimi bugün yüzde 0.4 geriledi. Yatırımcıların riskten kaçması Japon yeninin dolar karşısında yüzde 0.4 dğeer kazanmasını sağladı. Dolar endeksi ise yüzde 0.1 gerileyerek 95.58'de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)