E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar temkinli seyirde---

Küresel piyasalar temkinli seyirde

Küresel piyasalar temkinli seyirde
14 Şubat 2019 - 08:23 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleriyle temkinli seyir izledi

Asya borsaları, Beyaz Saray'ın ABD-Çin ticaret anlaşması için son tarihi uzatabileceğine dair haberlerin olduğu bir ortamda, yatırımcılar ABD-Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme ipuçları beklerken temkinli seyir izliyor. Bloomberg'de yer alan ve kaynaklara dayandırılan haberde ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik daha yüksek gümrük vergileri için 1 Mart olarak belirlenen son tarihi 60 gün
uzatmayı değerlendirdiği belirtildi.

ABD ve Çin 1 Mart son tarihinden önce anlaşmazlıkları çözüme kavuşturmaya çalışırken, Trump dün ticaret görüşmelerinin "çok iyi gittiğini" belirtmişti. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin liderliğindeki ticaret heyeti, bugün Başbakan Yardımcısı Liu He liderliğindeki Çinli mevkidaşlarıyla üst düzey görüşmelere başladı. Yatırımcılar görüşmelerden iyi haberler umuyorlar. 

Daha önce yaşanan hayal kırıklığı nedeniyle, hisse senedi piyasaları temkinli tepki
verdi. Çin'de lokomotif hisseler  endeksi dün yüzde 2 yükseldikten sonra bugün 0.2 geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.2 geriledi.

DÖVİZ

Dolar ABD'de çekirdek enflasyonun güçlü seyrini sürdürmesinin ve Avrupa'da beklentilerin altında gelen sanayi üretimi verisinin desteğiyle euro karşısında üç ayın zirvesine yakın seyrediyor.

ABD'de enflasyon Ocak ayında bir buçuk yılın en zayıf hızında artarken, işlemciler art arda üçüncü ayda yükselen çekirdek enflasyona odaklandı. Euro psikolojik 1.13 dolar seviyesinin altında 1.1283 dolarda işlem görüyor. Dolar endeksi dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra bugün artışla 97.20 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)