E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar "Fed" beklentileri ile yön buldu---

Küresel piyasalar "Fed" beklentileri ile yön buldu

Küresel piyasalar Fed beklentileri ile yön buldu
04 Ekim 2016 - 08:05 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ekonomik veriler ve Fed'den gelen açıklamaların beklentileri şekillendirmesiyle yön buldu

Dolar, ABD'de güçlü imalat sanayi verisi ve Fed yetkilisinden gelen şahin tonlu yorumların ABD'de bu yıl faiz artırımına gidileceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından yen karşısında yükselişini altını güne taşırken, ülke tahvilleri değer kaybetti. Asya hisse senetleri değer kazandı.

Dolar Spot Endeksi iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve gösterge ABD Hazine tahvillerinin faizi yükselişini üçüncü güne genişletti. Avustralya tahvilleri son bir yılın en keskin düşüşünü yaptı ve Güney Kore tahvilleri, Pazartesi günkü tatilina rdından haftanın ilk işlem gününde üç haftanın en hızlı kaybını gerçekleştirdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, Japonya'da ihracatçı şirketlerin değer kaybeden yenden destek alması ile birlikte, düşen üç hisse karşılığı beş hisse değer kazandı. Ham petrol üç ayın zirvesinden geri çekildi.

ABD'de imalat sektöründeki üretim ve yeni siparişler Eylül ayında genişledi ve bu durum, dünyanın en büyük ekonomisinin yüksek faizle başedebilecek denli güçlü olduğuna ilişkin güveni artırdı. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Pazartesi günü yaptığı değerlendirmede, faiz artırımı için zeminin Kasım ayında yapılacak toplantıda "güçlü" olmasını beklediğini söyledi. Mester, faiiziin değiştirilememsi kararının alındığı Fed'in Eylül ayndaki toplantısında, sıkılaştırma yönünde muhalif kalan üç üyeden biriydi. Vadeli kontratlar, Aralık ayında faiz artırımı olasılığının yüzde 61 olduğunu gösteriyor. Bu olasılık bir hafta önce bu seviyenin 10 puan kadar altındaydı. 

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Veri, Fed'in muhtemelen Aralık ayında faiz artırımına gidebileceğini işaret ediyor," dedi ve "Yeni siparişleri gösteren verilerin muhtemelen birkaç ay daha güçlü çıktığını göreceğiz. Yendeki zayıflık Japon ihracatçıları için destekleyici bir faktör" şeklinde görüş bildirdi.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey LAcker konuşma yapacak ve bu konuşmada ABD para politikasının görünümünden bahsedebilir. Avustralya Merkez Bankası, yeni Başkan Philip Lowe'un başkanlığında bugün yapılan ilk topalntıda, politika faizini değiştirmeyerek, rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tuttu. Hindistan Merkez Bankası'da başkanının değişmesinin ardından ilk politika toplantısını düzenleyecek ve Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin yüzde 44'ü bu toplantıdan faiz indirimi kararı çıkmasını bekliyor. Çin'de piyasalar bu hafta tatil nedeniyle kapalı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Spot Endeksi Tokyo saati ile 12:50'de yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu.

Henderson Group, Janus Capital'i satın alıyor

 

Kredi çekenlere önemli uyarı!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)