E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar faiz beklentisi ve petrol ile yön buluyor---

Piyasalar faiz beklentisi ve petrol ile yön buluyor

Piyasalar faiz beklentisi ve petrol ile yön buluyor
06 Eylül 2016 - 07:42 borsagundem.com

Küresel hisse senetleri ve gelişen piyasa varlıkları cuma günü açıklanan veri sonrasında güç kazandı

Asya hisse senetleri, ABD'de Eylül ayında faiz artırımına gidileceğine ilişkin beklentilerin düşük seyretmesiyle bir yılın zirvesine tırmandı ve dolar son seanstaki kayıplarını korudu. Avustralya Doları, merkez bankası politika toplantısı öncesi güç kazandı ve petrol yükseldi.

MSCI Pasifik Endeksi'ndeki kazançlara teknoloji ve enerji şirketleri öncülük ederken, ABD hisse senedi endeks vadeli kontratları yükseldi. Dolar Spot Endeksi, Avustralya Doları kazançlarını beşinci güne taşıyarak altı ayın en uzun yükseliş serisini gerçekleştirirken, bir haftanın düşüğünde tutundu. Ham petrol, dünyanın en önemli iki üreticisinin küresel piyasaları istikrara kavuşturmak için ortak çalışacaklarını açıklamaları ardından varil başına 45 doların üzerinde işlem gördü. ABD hazine tahvilleri, tatilin ardından başlayan işlemlerde yatay seyretti. Japonya 30 yıl vadeli hazine tahvilleri yükseldi.

Küresel hisse senetleri ve gelişen piyasa varlıkları, Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinden bu yana güç kazandı. Beklentinin altına açıklanan veri, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerin azalmasında etkili oldu. Avustralya Merkez Bankası (RBA), Salı günkü faiz kararında büyük bir ihtimalle daha fazla indirime gitmeden önce “bekle ve gör” yaklaşımı benimseyecek.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, son seansta yüzde 1.3 artış kaydetmesinin ardından, Tokyo saatiyle 12:31'de yüzde 0.4 yükseldi. Japonya Topix Endeksi, üç ayın zirvesine tırmandı. Hong Kong ve Güney Kore gösterge endeksleri bir yıldan uzun bir sürenin en iyi kapanışına yöneldiler.

Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.2 düşmesinin ardından Salı günü yatay seyretti. Yen, kayıplarının bir kısmını geri almadan önce, dolar karşısında yüzde 0.4 düşerek 103.81 seviyesine kadar geriledi.

Avustralya Doları yüzde 0.6 yükselerek öenmli paralar arasında en iyi performansı gösterdi. Ankete katılan ekonomistlerin tamamına göre, RBA'nın faizlerde değişikliğe gitmeyerek yüzde 1.5 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)