E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda geri çekilme yaklaşıyor---

Küresel borsalarda geri çekilme yaklaşıyor

Küresel borsalarda geri çekilme yaklaşıyor
13 Eylül 2021 - 11:16 borsagundem.com

Ünlü yatırım uzmanı Amanda Agati ABD borsalarında Mart 2020’den bu yana %100’ün üzerindeki yükselişin zirve noktasına ulaşıldığı ve bir geri çekilmeye hazır olunması gerektiği konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın seyretmesine karşın ABD ekonomisindeki tıkanıklık yeniden endişe verici hale gelmeye başladı. Wall Street endeksleri çıkabileceği en yüksek noktaya ulaşmış olabilir.

Yatırım danışmanlığı firması PNC Financial Services Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Amanda Agati CNBC’ye verdiği röportajda ABD borsalarının pik noktasına ulaştığına dair işaretler verdiğini söyledi. Agati röportajında, “Takip etmeye devam ettiğimiz birçok göstergede bu durumu görebiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Agati Wall Street’in pik noktasına ulaşmakta olduğunu dört nedenle açıklıyor. Bunların birincisi enflasyon rakamları. Ağustos ayı ABD Üretici Fiyat Endeksi yıllık bazda %8,3 oranında rekor seviyede yükseldi. Yatırım uzmanı bu sert yükselişin büyük olasılıkla geçici olacağını ancak artan fiyatların kalıcı olduğunu belirtiyor.

Agati gayrisafi yurt içi hasıla büyümesi ve üretim rakamları gibi ekonomik verilere de dikkat çekiyor. Michigan Üniversitesi’nin tüketici duyarlılığı endeksi gibi itibarlı göstergeler de pandemi öncesi seviyelerine geri dönülemediğini gösteriyor ve bilanço büyümesi beklentileri de bu rakamlara göre yeniden değerlendirilebilir.

Yatırım uzmanı, “Tüm bunlara birlikte bakıldığında ya zirveye yakın ya zirvede ya da zirvenin geçildiği gibi benzer bir yatırım teması etrafında birleşildiği görülüyor” dedi.

Ancak Agati tüm bu göstergelere rağmen paniğe kapılma için bir neden olmadığını ve yatırımcıların portföylerinde büyük değişikliklere gitmesine gerek duyulmadığını belirtiyor.

Borsa uzmanı, “Bu gerçekten de daha çok bir yavaş hareket ortamı. Geçtiğimiz yıl pandemi diplerindeyken oldukça heyecanlı bir ivmeyle hareket ediyorduk. Şu anki konum daha çok yatırımcıların ileriye dönük beklentilerini sıfırlaması durumudur” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Mart 2020’den bu yana S&P 500 Endeksi %104 oranında yükseldi. Ancak endeks bu ayın başlarında ulaştığı rekor seviyesinin %2 gerisinde seyrediyor. ABD borsalarının en önemli endekslerinden olarak değerlendirilen S&P 500 21 katlık fiyat kazanç oranı üzerinden değerleniyor. Bu rakam 18 ay öncesine kadar 13 kata kadar gerilemişti.

Agati konuyla ilgili yorumlarında, “Bu sadece borsanın ne kadar yükseğe ne kadar hızlı bir şekilde tırmandığı konusunda gerçekçi olma anlamını taşıyor. Değerlemelerin tüm tablo boyunca gerçekte ne kadar genişlediğini görmek gerekiyor. Bu istatistikler kısa vadede piyasanın yönünü daha yüksek seviyelere dikmesi için çok sınırlı bir alan sağlıyor” dedi.

Borsa uzmanı hisse senetlerinin en az %10 oranında potansiyel bir geri çekilmesinin doğal ve sağlıklı bir piyasa davranışı olacağını ve yatırımcıların hazır olması gerektiğini söyledi.

Goldman Sachs ve Citi alüminyum fiyatları için tahminini yükseltti

 

Borsa İstanbul'da haftaya yatay başlangıç

 

Piyasalar yön bulma telaşında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 14 Eylül 2021 00:47

    Hiçbir zaman önceden haber vermezler düşecek diyorlarsa alıyorlardır ralli öncesi daha önüne gelen hisse alacak gaza gelip evini arabasını satacak ki malı yığsınlar YTD....

  • Selim İkiz13 Eylül 2021 21:39

    Yakında borsalarda kaçııın diye başlık atacaklar galiba

  • Gerçekleri konuşalım 13 Eylül 2021 21:26

    Düzelme oranına -15 diyorlarsa bunu en az -30 olarak düşünürüm. Çünkü nir başladın mı Bu işin freni mi var ki Zınk diye duracak

  • Can Üstündağ 13 Eylül 2021 17:01

    Borsalarda büyük düşükler olacak demekki