E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKurdaki geri çekilmeyle tepki alımları gelebilir---

Kurdaki geri çekilmeyle tepki alımları gelebilir

Kurdaki geri çekilmeyle tepki alımları gelebilir
10 Mayıs 2019 - 09:21 borsagundem.com

Bu sabah kurdaki geri çekilmelere bağlı olarak bir miktar tepki alımları gelebilir

"Piyasa gündemi

Son dönemdeki gelişmeler ticaret savaşlarına dair endişeleri artırırken risk iştahını baskılıyor. Bununla birlikte dün Trump'ın Çin'den mektup aldığını belirtmesi ve beraber çalışma mesajları bu taraftaki baskıyı bir miktar hafifletti. Yurt içinde mevcut belirsizlikler TL varlıkları baskılarken dün TCMB'den çeşitli adımlar geldi. Son dönemde yukarı yönlü serin izlendiği kur cephesinde bu sabah düşüşler etkili olsa da volatilite yüksek seyrediyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

11:30 İngiltere - GSYH 2019/1Ç Önem: Orta 15:30 ABD - TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

TL varlıkların baskı altında kaldığı ve küresel risk iştahının zayıf seyrettiği görülürken BIST-100 Endeksi dün günü %1,76'lık bir düşüşle tamamladı. Ticaret savaşlarına dair endişeler risk iştahını baskılarken ABD - Çin arasındaki müzakere süreci takip edilmeye devam edilecek. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken bu sabah da ABD vadelilerinde hafif satıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında karışık bir seyir hâkimken son günlerdeki sert düşüşün ardından Çin borsalarında yukarı yönlü hareketler etkili oluyor. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 6,23 - 6,24 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:55 itibariyle 6,11'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt içinde artış kaydeden risklerin yanında yurt dışından gelen olumsuz etki bu hafta TL varlıkların genelinde satış baskısını artırdı. Türkiye CDS'lerinde yükseliş devam ederken 500'lü seviyelere yaklaşıldı. Mart sonunda görülen dip seviye olan 90.500 desteğinin kırılmasının ardından teknik görünümün daha da zayıfladığı endekste dün de aşağı yönlü hareketlerin devam etti. Bu sabah kurdaki geri çekilmelere bağlı olarak bir miktar tepki alımlarının etkili olabileceğini değerlendirdiğimiz endekste 89.700 ve 90.500 seviyeleri kısa vadeli direnç noktalarıdır. 90.500 direnci aşılmadan yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu sürdürürken 90.500 üzerinde 91.500 - 93.000 seviyeleri gündeme gelebilecektir. Geri çekilmelerde ise 87.400 - 84.500 aralığı gündeme gelebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)