E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKulüpler ara transfere fren yaptı---

Kulüpler ara transfere fren yaptı

Kulüpler ara transfere fren yaptı
02 Ocak 2014 - 05:21 borsagundem.com

17 Aralık operasyonuyla yükselen dolar ve euro, Süper Lig'deki kulüplerin ara transfer planlarını da bozdu

Dolar ve Euro’daki yükseliş futbol kulüplerinin transfer çalışmalarını da askıya almasına neden oldu. Yabancı futbolcularla Euro bazında yapılan sözleşmeler nedeniyle zora giren Süper Lig ekipleri ara transfer çalışmalarını da adeta frenledi. Hürriyet'te yer alan Ceyhun Kuburlu imzalı habere göre, Fenerbahçe ara transferde takıma yeni oyuncu katılmayacağını açıklarken, bir çok Anadolu kulübü de futbolcularla olan mevcut sözleşmelerini revize etmek için kolları sıvadı. Transfere ara vermeden devam eden tek kulüp ise şampiyonlar ligi geliriyle kasasını dolduran Galatasaray oldu.

BONSERVİS ÜCRETLERİ

Süper Lig kulüplerinin euro’daki yükseliş nedeniyle ara transferde daha temkinli davrandığını belirten Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kulüpler ara transfer döneminde bonservisi elinde futbolcu bulmakta zorlanıyor. Döviz kurlarındaki artış nedeniyle yüksek bonservis ücretlerini ödeyebilecek durumda çok fazla kulüp bulunmuyor. Süper Lig’deki yabancı sınırlaması da kulüpleri zorluyor. Yılda ortalama 4 milyon euro transfer harcaması yapan Anadolu kulüplerinde bu rakamlar bu sezon 2 milyon euro’nun altına indi.”

SÖZLEŞMELER TEHLİKEDE

Euro üzerinden yapılan yabancı futbolcu sözleşmelerine de dikkat çeken Mesut Hoşcan, “Bu sözleşmelerin de acilen revize edilmesi gerekiyor. Kulüplerin bu mali yükü kaldırabilecek durumları yok. Özellikle maç başı ücretler kulüpleri zorluyor” dedi.

ÜÇ BÜYÜKLER DE FENER ÖNDE

Sezon başında 30 milyon Euro bonservis parası ödeyen Fenerbahçe 2013-2014 futbol sezonunun en çok transfer yapan kulübü oldu. Fenerbahçe’yi ise 22.7 milyon Euro ile Galatasaray takip etti. Sarı-kırmızılı kulüp ara transfer çalışmalarını hızlandırırken, Fenerbahçe transfer yapmayacağını açıkladı. Zirve yarışında ağır bir darbe alan Beşiktaş da transfer çalışmalarında temkinli.

BÜTÇELERİ REVİZE EDİLMELİ

Kurdaki artışların sadece ara transferdeki kararları değil, genel olarak tüm bütçeyi etkileyeceğini söyleyen Galatasaray’ın CEO’su Lütfi Arıboğan, “Tüm kulüplerin bütçeleri yabancı futbolculara ödenen ücret nedeniyle etkilenecektir. Şu anda yüzde 10 gibi görülen farklar yüzde 20’ye çıkabilecek. Böyle bir değişim, bizim bütçe hazırlıklarımızı revize etmemize neden olabilir. Zaten biz sorumsuz pahalı transfer yapacaktık da döviz arttı da vazgeçtik durumu yok. Dengeli transferlere imza atacağız” dedi.

2013-2014 TRANSFER BİLANÇOSU

28.6 milyon euro

18 kulübün transfer geliri.

89.2 milyon euro

18 kulübün transfer gideri.

908 milyon euro

Süper Lig’deki futbolcuların toplam değeri.

30 milyon euro

Transfere en çok para harcayan kulüp Fenerbahçe.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)