E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüçük şirketlerin borsalardaki rallisi durabilir---

Küçük şirketlerin borsalardaki rallisi durabilir

Küçük şirketlerin borsalardaki rallisi durabilir
04 Haziran 2020 - 15:25 borsagundem.com

Küçük şirketlerin borsa performansı Washington’dan çıkacak kararlara bağlı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in yeni gözdesi geçtiğimiz ayki rallisi sayesinde küçük şirketler olmuş durumda. Küçük sermayeli şirketlerin hisse performansını izleyen Russell 2000 endeksi Nisan ve Mayıs aylarında yaklaşık %21 yükselirken 2009’dan beri en iyi iki aylık performansını gösterdi.

Finans şirketi Jefferies’in küçük sermayeli şirketlerin borsa analisti yapan Steven DeSanctis, bu sene bütün olumsuzluklara rağmen küçük şirketlerin hisselerinin yeşil kalmayı başardığını söyledi. Bu durumun oluşmasında ABD Merkez Bankası FED’in sınırsız tahvil ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapması ve Senato’nun trilyonlarca dolar teşvik paketleri çıkarması etkili oldu.

Küçük sermayeli şirketlerin lehine olan başka bir faktör ise son iki yıldaki gösterdikleri dramatik düşük performansları. S&P 500 endeksi, 2019 ve 2020'nin ilk altı haftasında sürekli olarak yeni zirvelere ulaşsa bile Russell 2000 endeksi son iki senede rekor seviyesini göremedi.

BTIG’in hisse senedi stratejisti Julian Emanuel, küçük sermayeli şirketlerin borsa performansını Washington’un bir sonraki teşvik paketinin belirleyeceğini söyledi.  

Hem Emanuel hem de DeSanctis, Temmuz ayında Amerikalılara haftada 600 dolar ek teşvik sağlayan programın sona ermesinin ardından tüketici harcamalarını % 19 oranında düşeceğini tahmin ediyor. Öte yandan, Kongre küçük işletmelerin çalışanlarına ödemesi için ödeneği henüz çıkarmadı. Ayrıca FED yeni kredi programına başlamadı.

ABD-Çin gerginliği tekrardan tırmanması ve siyahi bir ABD’linin polis şiddetiyle başlayan sokak gösteriyle artan siyasi risklerin ortasında küçük şirketlerin borsa performansını ABD hükümeti belirleyecek.

Avrupa faiz değiştirmedi ama kesenin ağzını açtı

Pandemi, kriz dinlemeyen hisse 1 ayda $00 yükseldi

Nasdaq borsasının rekor kırmasına ramak kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)