E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik Ukrayna zirvesi---

Kritik Ukrayna zirvesi

Kritik Ukrayna zirvesi
25 Ocak 2022 - 14:24 borsagundem.com

Boris Johnson, Ukrayna krizini görüşmek üzere ABD ve Avrupalı ​​liderlerle bir araya geldi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna’daki durumu görüşmek üzere ABD, İtalya, Polonya, Fransa, Almanya, Avrupa Konseyi, Avrupa Komisyonu ve NATO liderleriyle video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Liderler, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması halinde, müttefiklerin benzeri görülmemiş bir yaptırım paketi de dahil olmak üzere hızlı tepkiler vermesi gerektiği konusunda anlaştı” denildi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise, tüm tarafların Ukrayna’ya yönelik Rus saldırısının çok ciddi sonuçları olacağı konusunda hemfikir olduğunu bildirdi.

Katılımcıların açıklamalarına göre, liderler mevcut gerilimlere diplomatik çözüm bulunması konusundaki ortak isteklerini vurguladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, liderler bu tür eylemler için Rusya’ya ciddi yaptırımlar getirmenin yanı sıra NATO’nun doğu kanadındaki güvenliği artırma hazırlıklarını da tartıştı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, liderlerin diplomasinin başarılı olmasını istediğini, ancak tüm olasılıklar için hazırlık yaptığını vurguladı.

Görüşmeye İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda katıldı.(Şarku’l Avsat)

Avustralya'dan vatandaşlarına Ukrayna’dan ayrılma çağrısı

 

Borrell: Personelimiz Ukrayna'dan ayrılmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)