E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlinden açıklama: Tahıl anlaşması devrede değil---

Kremlinden açıklama: Tahıl anlaşması devrede değil

Kremlinden açıklama: Tahıl anlaşması devrede değil
17 Temmuz 2023 - 12:17 borsagundem.com

Rusya, Karadeniz Tahıl Anlaşması'na katılımını sona erdirdi

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Anlaşması'na katılımının bugün itibariyle sona erdirildiğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağı konusunda Türkiye, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler'i bilgilendirdi.

BM ve Türkiye'nin öncülüğünde 2022 Temmuz ayında uygulamaya giren Tahıl Anlaşması, Ukrayna'daki savaşın bir küresel gıda krizi yaratmasının önüne geçmeyi hedeflemişti.

Kremlin, Rusya'nın anlaşmanın uzatılması için ortaya koyduğu şartların aylardır karşılanmadığını belirtirken, Anlaşmanın sona ermesinin Kırım Köprüsü'ne düzenlenen saldırı ile ilişkili olmadığını vurguladı.

Açıklamada, Tahıl Anlaşması'nın sona erdirilmesi kararının Putin tarafından Kırım Köprüsü saldırısından önce alındığını hatırlattı.

Putin: Tahıl anlaşmasının uzaması için şartlar yerine getirilmedi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması

 

Guterres: Tahıl Koridoru Anlaşması sürdürülmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL17 Temmuz 2023 15:57

    Bencede RTE yanlış yapıyor sana ne avrupadan, tahıl biz ukrayna ve rusya dan çıkartalım avrupa ülkelerine gönderelim.aksi bir durum olsa avrupalılar bizen bunu yaparlarmı idi.Avrupalılar yıllarca dibimizi oydular gitsin abd den alsınlar.Rusya ve ukrayna dan tahılı çıkartıyor isen gariban ülkelere satılmalıdır.lütfen yağcılık yapma hükümet.....