E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin: Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması gecikebilir---

Kremlin: Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması gecikebilir

Kremlin: Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması gecikebilir
09 Şubat 2023 - 14:33 borsagundem.com

Kremlin’den yapılan açıklamada, depremin ardından Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması planlarında gecikme olabileceği bildirildi.

Rusya, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’de doğalgaz merkezi kurulması planlarında gecikme olabileceğini açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, doğalgaz merkezi planının şu anda Türkiye için öncelikli bir konu olmadığını, dolayısıyla planın uygulamasında muhtemelen gecikme yaşanacağını kaydetti. “Elbette bu şu anda Türkiye'nin önceliği olamaz ve bunu çok iyi anlıyoruz” diyen Peskov, buna karşın planların uygulanacağını belirtti.

Sözcü'de yer alan habere göre Rus sözcü, Türkiye'ye felaketle mücadelede ve yıkılan yerlerin yeniden inşasında gereken desteği sağlayacaklarını da söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Baltık Denizi'ndeki Kuzey Akım boru hatlarının eylüldeki patlamalarda zarar görmesinin ardından Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatı için Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulmasını önermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da iki ülkenin çalışma yürüteceğini ve plan için adım atılacağını açıklamıştı.

Petrol ambargosundan Rusya'nın günlük kaybı 300 milyon euro

 

Rusya, bazı şirketler için döviz satma zorunluluğunu kaldırdı

 

Ukrayna'dan Rusya'nın nükleer endüstrisine yaptırım

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)