E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Kozmik Oda'dan teröre CD iddiası---

'Kozmik Oda'dan teröre CD iddiası

'Kozmik Oda'dan teröre CD iddiası
18 Haziran 2016 - 06:28 borsagundem.com

CHP'li Pekşen, Meclis Adalet Komisyonu'nda çok tartışılacak bir iddiayı gündeme getirdi

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, yüksek yargıyı yeniden yapılandıran tasarının Meclis Adalet Komiysonu'ndaki görüşmelerinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenirken, “Sayın bakanım, Kozmik Oda’yı bir sürü entrikayla açıp devletin en stratejik projelerini kim bilir kimlerle paylaşan... Bugün terördeki en büyük zafiyetin temeli Sayın bakanım Kozmik Oda’da kopyalanan CD değil midir efendim? O CD, bu ülkedeki terör zafiyetinin temel kaynağı değil midir? Onunla ilgili hâlâ o Yargıtay’da o üye yargıç kimliğini taşıyorsa hangimiz güvendeyiz bu ülkede?” diye sordu.

İŞİ KÖKTEN ÇÖZMEDİ

Pekşen’in ardından söz alan Adalet Komisyonu’nun AK Partili Başkanvekili Hakkı Köylü “Bir de Kozmik Oda meselesi var. Nasıl bir yol izlenecek, siz bize söyleyin. Şu anda yargı tespit edebildikleriyle, ellerinde buldukları delillerle, delillendirebildikleriyle bunlarla bir mücadele ediyor, soruşturmalar yapılıyor, davalar açılıyor, HSYK karar veriyor, meslekten ihraç ediyor. Ama bunlar bu işi kökten çözmedi, henüz eksiğimiz var. O zaman diyeceksiniz ki... Bir çare söyleyin bize, onları da nasıl yapacaksak onu da yapalım” dedi.

Köylü, yargıdaki durumla ilgili de şöyle konuştu: “Daire sayılarının artırılması... Hakikaten bunu birkaç defa denedik, arttırdık, bir daha arttırdık. Önce düşürmeyi hesaplamıştık ilk geldiğimiz yıllarda. Daha sonra bir kazaya uğradık. Bu sefer de bu kazayı ortadan kaldırmak için tekrar üye ve daire sayısını artırdık. Açık konuşuyorum, yuvarlak laflar etmiyorum. Ondan sonra geldik bugüne.” (Hürriyet / Bülent Sarıoğlu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)