E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKosova, "yasa dışı" plaka tescil süresini uzattı---

Kosova, "yasa dışı" plaka tescil süresini uzattı

Kosova, yasa dışı plaka tescil süresini uzattı
29 Ekim 2022 - 02:08 borsagundem.com

Kosova, "yasa dışı" araç plakalarının yeniden tescil sürecini Nisan 2023’e erteledi.

Kosova hükümeti, 31 Ekim’de sona erecek olan ülkede Sırbistan makamlarının verdiği araç plakalarının yeniden tesciline ilişkin kararın uygulanma sürecini Nisan 2023’e erteledi.

Buna göre, 31 Ekim itibarıyla Sırbistan İçişleri Bakanlığınca plakaları verilen bu araçlara hemen el koyulmayacak.

Kosova, "yasa dışı" olarak nitelendirdiği bu araçların sahiplerine uyarıda bulunacak, ardından ceza verecek ve son olarak test plakaları yerleştirecek.

İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla ile basın toplantısı düzenleyen Başbakan Albin Kurti görüşmeler sonunda, araçların yeniden tescil edilmemesi durumunda yaptırımların artırılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Uygulanacak yaptırımlar hakkında detaylar veren Kurti, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki ayın ilk 3 haftası, 1 Kasım ile 21 Kasım arasında yasa dışı plaka sahiplerine uyarı cezası verilecek. Ardından 21 Kasım’dan itibaren iki ay içinde uyarı olmayacak, yasanın öngördüğü şekilde para cezası olacak. Önümüzdeki yıl 21 Ocak’tan itibaren 21 Nisan’a kadar, 3 ay boyunca sadece test plakalarıyla dolaşım mümkün olacak, KM plakaları (Sırp makamlarının verdiği plakalar) ile değil."

Kurti, yasa dışı plakalı araç sahiplerine, 31 Mart’a kadar sürecek vergi indirimlerinden yararlanmak için araçlarının plakalarını değiştirme çağrısı yaptı.

Son dönemlerde ABD ve AB, Kosova’nın kuzeyindeki güvenlik durumunun tırmanması riski nedeniyle araçların yeniden tescili için son başvuru tarihinin 10 ay ertelenmesi talebiyle diplomatik faaliyetleri artırmıştı. 

Sırbistan'dan AB'ye Kosova çağrısı

 

NATO Kosova'da asker sayısını geçici olarak artırıyor

 

NATO, Kosova-Sırbistan geriliminde müdahale uyarısını yineledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)