E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKörfez'den beklenen yatırım 30 milyar dolar---

Körfez'den beklenen yatırım 30 milyar dolar

Körfez'den beklenen yatırım 30 milyar dolar
07 Temmuz 2023 - 16:36 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapmayı planladığı gezinin ardından Türkiye'ye yaklaşık 10 milyar dolarlık doğrudan yatırım, uzun vadede ise 30 milyar dolarlık yatırım bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ortasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapmayı planladığı gezinin ardından Basra Körfezi’ne kıyısı olan Arap ülkelerinden Türkiye’ye yaklaşık 10 milyar dolar doğrudan yatırım gelmesi bekleniyor.

Erdoğan 17-19 Temmuz’da yapacağı ziyaretlerde Suudi Arabistan, Katar ve BAE’nin liderleriyle görüşecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, görüşmeler kapsamında mayıs ayındaki seçimler öncesinde zayıflayan ekonomiye dış kaynak aktarılması da ele alınacak.

30 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM BEKLENTİSİ

Müzakereler henüz nihai halini almadığı için adlarının açıklanmasını istemeyen Reuters'a konuşan iki üst düzey yetkili, daha uzun bir perspektifte, söz konusu ülkelerden Türkiye’nin enerji, altyapı ve savunma sektörlerine 30 milyar dolara kadar yatırım yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Bir üst düzey yetkili, “Kısa sürede bu tutarın üçte birinin gelmesi kritik önemde… Körfez ülkelerine yapılacak olan ziyaretten ciddi bir beklenti var. Burada önemli bazı anlaşmalar imzalanacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı konu hakkındaki sorulara cevap vermedi. Riyad, Doha ve Abu Dabi’deki makamlara haber anında ulaşılamadı.

Yetkili, söz konusu yatırımlar doğrudan yatırım olacağı için “ekonomiye olan güvenin göstergesi olması açısından bizim için son derece önemli” dedi.

J.P.Morgan raporu: Türkiye'ye 9 milyar dolarlık yabancı yatırım beklentisi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı09 Temmuz 2023 09:01

    3 AYDA BİR BÖYLE BALONLAR UÇUŞUYOR .ÜLKEYİ EKENOMİK İFLASLA KARŞI KARŞIYA BIRAKTI .EKENOMST BU TÜR BALONLARI SEVİYOR.

  • azmi08 Temmuz 2023 14:12

    Araplar yatırım yapmaz ,borç verir . Karşılığında da garanti ( Toprak,hazır tesis vb )  alır .Yine borç ,yine borç. Öde babam öde , nereye kadar

  • acacu07 Temmuz 2023 22:56

    Ayda 10 milyar dolar dış ticaret açığı verebilen bir ülke için bu haberin ne anlamı var?

  • aç gözünü07 Temmuz 2023 22:12

    yavaş

  • Bir dost07 Temmuz 2023 17:36

    30 milyar dolar ihlas holdinhe yetmez daha fazla gönderin, maliyetsiz geri ödemesiz para kazanmasının lideridir kendisi.

  • sözün özü07 Temmuz 2023 18:28

    Bir dost güzel ifade etmişsin....... İHLAS kelimesi  sure adı . bu ismi bile kirletiyor............ Bunlar şirket falan değil, tam para toplama yeri borsa bunlar için,,,,,,,,,,,,,,, İhlas gurubunun şirketleri 50 kuruş olsun ki bedelli yapamasın....... Yoksa 1 lirayı geçti mi hemen bedelli yapar..... BUNLARA DÜNYA HARAM OLSUN ,BENİM  TÜM PARAMI YEDİ İHLAS FİNANS .23 YILDIR 50 bin dolarımın üzerine yattılar. Kanun bunlara çalışmıyor :-*  8-)  :o)