E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKonteyner konut ithalatında vergi sıfıra indi---

Konteyner konut ithalatında vergi sıfıra indi

Konteyner konut ithalatında vergi sıfıra indi
10 Mart 2023 - 08:03 borsagundem.com

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi (İGV) 31 Temmuz'a kadar sıfıra düşürüldü.

İthalat rejimi kararında değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla, söz konusu ithalata ilişkin tabloya, 31 Temmuz'a kadar bu kapsamdaki ithalatta gümrük vergisinin sıfır olarak uygulanacağına yönelik bir dip not eklendi.

İthalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararıyla, konut amaçlı konteyner ithalatında ilave gümrük vergisi (İGV)'nin de sıfır olarak uygulanması hüküm altına alındı.

Prefabrik ve konteyner yapıların KDV alacağında kolaylık

 

Konteyner ve prefabrik yapılarda KDV indirildi

 

Erdoğan talimatı verdi: Öncelikli hedef konteyner kentler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Mart 2023 09:24

    Bence deprem bölgesinde evi ağır hasarlı yada yıkılan var ise, isteyen  kişiler eücretsiz arazi tahsis edilsin. Altyapısı yapılmış. Vede bir kondeyner parası hibe edilsin kendilerine...Eğerki ben kendi koytener ev, prefabrik ev, kendim alırım iki katlı , yada m2 si büyük ev yapar burada kalıcı bir konut halineçeviririm diyenler için  sıfır faizli banka krediverilsin. 10 yıl ödemeli gibi.