E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKomünist Başkan belediyenin bilançosunu afiş yaptırıp astı---

Komünist Başkan belediyenin bilançosunu afiş yaptırıp astı

Komünist Başkan belediyenin bilançosunu afiş yaptırıp astı
04 Şubat 2018 - 16:20 borsagundem.com

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin gelir, gider ve borçlarının göründüğü finansal raporu belediyeye afiş olarak astırdı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinin Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, daha önceki yıllarda olduğu gibi, yine kurumun 1 yılık gelir- gider ve borç tablosunu, hazırlattığı 7 metrelik afişle belediye binasına astırdı. Başkan Maçoğlu, "Harcadığımız her kuruşun hesabını halkımız bize sorsun diye hesapları halka açıyoruz. Biz yönetime geldiğimiz zaman belediye zarardaydı ve borçları vardı, şimdi belediyemiz kâra geçti ve nakit parası da var" dedi.

Türkiye’nin tek Komünist Partili belediyesi olan Ovacık Belediyesi, 3 yıldır belediyenin gelir gider tablosunu halka duyurmak için yaptığı uygulamayı bu yıl da sürdürdü. Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin gelir- giderleri ile borç tablosunu kalem kalem yazdırdığı 7 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki afişi, kurumun binasına, giriş kapısının üzerine astırdı.

Belediyeciliği tamamen şeffaf ve halka açık şekilde yaptıklarını anlatan Başkan Maçoğlu, "Harcadığımız her kuruşun hesabını halkımız bize sorsun diye hesapları halka açıyoruz. İsteyen vatandaşlarımız belediyeye gelerek faturaları ve gelir giderleri inceleyebilir ve bu konuda araştırma yapabilir. Hiçbir gizlimiz yok, biz zaten bu halka hizmet için varız, bunun için hesapları hiçbir şekilde halka kapatmamız ya da gizlememiz söz konusu olamaz. Biz yönetime geldiğimiz zaman belediye zarardaydı ve borçları vardı şimdi, belediyemiz kâra geçti ve nakit parası da var" diye konuştu.

Belediye binasına asılan gelir- gider tablosuna göre, belediyenin 2017 yılına ait geliri 3 milyon 452 bin 707 lira, giderleri ise 3 milyon 182 bin 482 lira oldu. Belediyenin taksitlendirdiği ve sorunsuz olarak her ay düzenli ödeme yaptığı İller Bankası ve bir kamu bankasına ise toplam 720 bin lira borcu bulunduğu, kurumun kasasında ise toplam 901 bin 928 lira olduğu belirtildi. Ayrıca belediyenin tahakkuk eden ancak tahsil edilmeyen toplam alacağının da 428 bin lira olduğu kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdullah merdin05 Şubat 2018 15:21

    Yalnız ABD kazağı giymeseydi daha iyi olurdu.

  • afiş05 Şubat 2018 13:41

    gelirler ile giderleri afiş yaparAK binanın önüne asmak dürüstlük göstergesi sayılabilir... özgüven açısından...ama herhangi bir belediyenin yıllık harcamalarının yada gelirlerinin ne kadar olduğunu zaten öğrenebilirsiniz... çünkü her kurumun bir büttçesi var ve nereden ne gelir gelecek nereye harcanacak o yazılıdır...önemli olan israf ve fuzuli harcama kurumu zarara uğratma var mı...milletin parasını çarçur etme var mı?

  • bu dünyadan biri05 Şubat 2018 13:01

    En büyük yanılgımız üzerimize giydiğimiz gömleğin bizi iyi, ahlaklı ve dürüst yapacağını sanmamız. Hacca gittim, Müslümanım, Atatürkçüyüm, solcuyum, koministim diyerek yukarıdaki sıfatlara sahip olunmaz. Son yıllarda dindarlığın o kadar sömürüsü yapılıyor ki, ben namazdan geliyorum, oruçluyum türünden sömürülere çok rastlıyoruz. Atatürkçüyüm demek hiç moda değil, solcuyum dersen direk etiketi yapıştırırlar. Tabi Atatürkçülüğün ve solculuğun sömürüsü yapılabilir. Ama şu anda moda değil. Onun için bir çok kişi dinden referans veriyor.

  • Tarık05 Şubat 2018 10:47

    Başkan hemen Venezüellanın başına talip ol,,zira orada halk açlıktan kırılıyor:))))))

  • ali05 Şubat 2018 00:06

    helal olsun baskan

  • Mahmut04 Şubat 2018 22:23

    Ülkemizde nadirde olsa böyle güzel örneklerde varmış.

  • Yaşasın komünizm :-)))04 Şubat 2018 22:14

    Yani şimdi maliye bakanı da bakanlığına afiş mi asacak ve asarsa kaç mt tül asacak ... yapmayın beyler devleti bakkal gibi yönetemezsiniz çünkü ölçeği bir bakkal ile mukayese edilemeyecek nisbette büyük ve iridir ... ki böyle bir imkan olsa idi cehape çoktaaaannnn bu konuyu da suistimal ederdi ... sanırım internet varken bu konuları konuşmak hoş bir temenniden öteye olsa olsa ancak bir hikayedir ...

  • iso05 Şubat 2018 13:51

    Tabi "örtülü ödenekten" milyarları götürmek varken ne diye uğraşsın maliye halka harcadıklarını açıklamakla...

  • Kâzım KARTAL04 Şubat 2018 18:50

    Demek ki neymiş? Yöneticinin İslamcı, Komünist veya Milliyetçi olanı yokmuş, dürüst, adaletli ve hesap verebileni varmış.

  • Helal04 Şubat 2018 18:37

    Başkan sana helal olsun. Biz açıklamayı bırak Sayıştay raporlarını sansürlüyoruz.

  • sevgi04 Şubat 2018 18:20

    Teröre teslim olmamış halkı için çalışıyorsa helal olsun

  • Nehir04 Şubat 2018 17:50

    Keşke devketi yöneten de bu kadar dürüst ve samimi olsalardı halkına

  • Kerim04 Şubat 2018 17:39

    Büyüksün Başkan.Başkaları için çok iyi bir örneksin.Bu işin din imanla olmadığını gösteren büyük bir kanıtsın sen helal

  • misafir04 Şubat 2018 17:31

    adam gibi adam arıyorsanız görün.

  • Tebrikler04 Şubat 2018 17:12

    Gercekten tebrikler 5 vakitciler utanmaz mi ki

  • metin bas04 Şubat 2018 18:42

    bu is duruslukk ile yapilmai.her yil yollari kazip boru gommekle belediyecilik olmaz baskan guzel ornek isler yapiyosun yolun acik olsun

  • Hasan aydın04 Şubat 2018 18:02

    Adamın yaptığı güzel icraatları böyle bir yorumla kirletmek nasıl bir ideolojinin ürünüdür bilemiyorum.

  • Nerden nereye04 Şubat 2018 17:06

    Komünist dersin Allahtan korkmaz dersin ama daha namuslu çıkar Allah Allah diyenlerden

  • bu dünyadan biri05 Şubat 2018 13:06

    Allaha inanınca kötülük yapılmıyor mu? Tarihe bakın Tanrı, Allah (ne dersen), dinler (Yahudi, hıristiyan, Müslüman v.b fark etmez) adına ne zulümler yapılmış ve hala yapılmakta. Bu durum insan zihninin gelişmesiyle ilgili.

  • gobel6604 Şubat 2018 20:16

    Halkın insanların inancına bakarak oy vermediğini, icraata baktığını fark edememenizi bir kenara bırakıyorum lakin bu durum din düşmanlığınızı, ne mal olduğunuzu ortaya çıkarmış, o açık.

  • Hasan aydın04 Şubat 2018 19:11

    Komünizm bir fikirdir yani bir ideolojidir. Bunun ekonomik tarafları olur, sosyal tarafları olur, dini yani inançsal tarafları olur. Komünizm inanç ekseninde her türlü dini yapıyı reddeder.

  • Ferdi04 Şubat 2018 17:49

    Kımünist demek Allah inkar etmek değil brader. Çok yanlış anlaşılıyor. Müslüman Komünistler de olabilair. Kominist bir bölgenin halkı dayanışması dır benim traktörüm var senşn tarlan var diğerinşn bilmem neyi var hep birlşkte dayanışma içşnde ekonomik amaçlı birlelşp çıkan ürünü eşit ve adaketli gelirini paylaşıyoruz

  • bir yorum04 Şubat 2018 16:58

    Valla komünist sscb de bile böyle başkan yoktur herhalde.Bu komünizmde mi varmış acaba merak ettim doğrusu.Marks da Engels de böyle şeyler yazıyormuymuş.Varsa böyle bir şey yazsın.Böyle bir uygulama ancak Kur'andaki islama inanan müslümanlarda olabilir.Onlarda bile çok azı nefsinin isteklerine boyun eğmez.Diğerlerinin büyük bir çoğunluğu maalesef nefsine yenik düşer.

  • Ornek04 Şubat 2018 16:58

    Harika.. umarim.diger belediye baskanlarina da ornek olur