E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: Sağlık çalışanlarımızın kıymetini bilmek zorundayız ---

Koca: Sağlık çalışanlarımızın kıymetini bilmek zorundayız

Koca: Sağlık çalışanlarımızın kıymetini bilmek zorundayız
15 Aralık 2021 - 00:21 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İleri ülkelerin gözdesi olan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın kıymetini biz de bilelim ve bilmek zorundayız" dedi


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tıp fakültesi öğrenci temsilcileriyle Ankara'da bir araya geldi.

Öğrencilerin mezuniyet sonrası eğitim süreçleri, geleceğe dönük hedefleri, branş tercihleri, hekimlerin özlük hakları, şiddet ve malpraktis sorunları, sağlık çalışanlarının iş yükü, tıpta uzmanlık sınavı, devlet hizmet yükümlülüğü gibi konuların masaya yatırıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Buluşmada, mevcut sorun ve taleplerini aktaran tıp fakültesi öğrencileri, çözüm önerilerini paylaştı.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK ZORUNDAYIZ'

Toplantının açılışında hastanın ve hekimin kendini karşılıklı güvende hissedeceği bir hizmet ortamı sağlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Koca, şunları söyledi:

"Tıp eğitiminin ardından fırsat eşitliği sağlanarak adil bir seçimle ve ülkenin ihtiyacına göre dengeli bir branşlaşmaya ihtiyaç var. Hekimliğin meslek olarak yüceltilmesini, değerler noktasında layık olduğu algının her geçen gün güçlendirilmesini amaçlıyoruz. Malpraktis şiddet, yoğunluk, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gibi birçok sorun var. Bunların sağlık çalışanlarıyla birlikte bir bütün halinde çözülmesi için çaba sarf ediyoruz. İleri ülkelerin gözdesi olan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın kıymetini biz de bilelim ve bilmek zorundayız."

'HEKİMLİK MESLEĞİ ALGISI GÜÇLENDİRİLMELİ'

Tıp fakültesi öğrencileri; kendilerine "Bu mesleği tercih etmiş olmasaydım diyen var mı?" sorusunu yönelten Bakan Koca'ya, tercihlerinden dolayı mutlu oldukları yanıtını verdiler. "Sorun belli, çözümü de belli. Hep birlikte mücadele ederek bunları çözeceğiz. Tercih dahil olmak üzere saygın bir hekimlik mesleği algısı her geçen gün güçlendirilmeli" diyen Bakan Koca, sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • insan15 Aralık 2021 12:25

    bakan olarak sen bilmedinki, senelerdir hep  boş laf...

  • Veri15 Aralık 2021 11:37

    Türkiye'de dereceye girip senelerce en ağır eğitimi gören tıp öğrencilerinin hepsi sonradan pişmanlık yaşıyor,aynı puanla Boğaziçi veya Ortadoğu teknik üniversitesinin mühendisliğine gidenler çok daha iyi imkanlara sahipler ve insanlarla uğraşmıyorlar konum olarak...

  • arif 15 Aralık 2021 08:32

    sayın bakan sağlık çalışanı diyorsunuz çalışırken maaşlarını  zam yaparken sadece doktorlara yapıyorsunuz bu nedir hastanelerden sadece doktorlarmı çalışır eğer öyleyse başka çalışan almanız boşuna almayın hepsini onlar yapsın her kurum çalışanına bir kolaylık sağlar siz sağlık çalışanlarından bile muayene katılım payını alıyorsunuz hiç samimi görmüyorum söylenenleri 

  • Akıl15 Aralık 2021 11:51

    İsmin gibi Arif olsaydın böyle düşünmezdin,subay ile astsubay aynı parayı mı alıyor,bir albay 20.000 TL nin üzerinde maaş alıyor ve 280 üniversite puanıyla giriyor 4 sene okuyor,senin hekimin 500 puanla giriyor 10 sene okuyor bunun yarısı kadar maaş almıyor ,sen kendini kimle kıyaslıyorsun,uyumaya devam...

  • Haber okumuyor musun?15 Aralık 2021 08:54

    Doktorlara zam yapılmadığı döner sermayenin hazineye devredildiği açığa çıktı, halen hekimlere niye zam yapıyorsunuz diğer sağlık çalışanlarına yapmıyorsunuz deniyor.