E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKOBİ'lere Moody's'ten uyarı---

KOBİ'lere Moody's'ten uyarı

KOBİ'lere Moody's'ten uyarı
17 Şubat 2014 - 13:46 borsagundem.com

Moody's, Türkiye'nin faiz artırımının KOBİ'leri konut kredilerinden daha negatif şekilde etkileyeceğini açıkladı

Moody's Investors Service, TCMB'nin geçtiğimiz ay yaptığı keskin faiz artırımının ekonomide yavaşlamaya yol açmasına bağlı olarak konut kredisi kullanıcıları, küçük ve orta ölçekli işletmeler için ödenmemiş kredi seviyelerini artıracağını savundu.
Moody's Investros Service bugün yayınladığı raporda, KOBİ kredilerinin ekonomide bir daralmaya konut kredisi kullanıcılarına göre daha daha hassas olduğunu belirtirken, KOBİ'lerin kısa kredi vadeleri ve kredileri düzenli olarak yeniden finanse etmeleri ihtiyacı duymaları nedeniyle yüksek faizlerden daha hızlı şekilde etkilendiklerini vurguladı. 
Artan faiz oranlarının konut kredisi ve KOBİ'ler için yeni kredi bulmaya zorlaştıracağını belirten Moody's, bu durumun konut fiyatlarındaki artışları yavaşlatacağını belirtti. Moody's konut 
kredileride daralma olsa da konut kredi piyasasının güçlü olmaya devam edeceğini ifade eden Moody's, ılımlı büyümenin balon oluymunu engellemesi, sıkı mortgage piyasası düzenlemeleri ve olumlu demografik yapının konut talebini sağlam tutmaşa devam edeceğini savundu. 
Moody's ayrıca KOBİ kredilerinin faiz artışlarına konut kredisi faizlerine göre daha hassas olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)