E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKOBİ’ler küresel fırsat kovalayacak---

KOBİ’ler küresel fırsat kovalayacak

KOBİ’ler küresel fırsat kovalayacak
04 Kasım 2017 - 06:56 borsagundem.com

Büyüme Barometresi araştırma sonuçlarına göre yöneticilerin yüzde 34’ü bu yıl yüzde 6-10 arasında büyüme beklentisi içinde.

Bağımsız denetim ve vergi danışmanlığı alanlarında global hizmet veren EY’nin 30 ülkeden yaklaşık 2 bin 400 orta ölçekli şirket yöneticisinin görüşünü alarak oluşturduğu Büyüme Barometresi araştırma sonuçları açıklandı. Buna göre yöneticilerin yüzde 34’ü bu yıl yüzde 6-10 arasında büyüme beklentisi içinde...

Bağımsız denetim, vergi, kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetleri şirketi EY’nin 30 ülkeden yaklaşık 2 bin 400 orta ölçekli şirket yöneticisinin görüşünü alarak oluşturduğu Büyüme Barometresi araştırma sonuçları, yöneticilerin günümüzün pazar koşullarında büyüme fırsatları gördüğünü ortaya koyuyor.

Yöneticilerin yüzde 89’u Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması (Brexit) gibi jeopolitik gelişmeler ile birlikte otomasyon ve yapay zekâ gibi teknolojik ilerlemeler ve yetenekli işgücü bulmada karşılaşılan güçlük gibi global belirsizliklerin şirketleri için büyüme fırsatlarına temel oluşturduğunu düşünüyor. Yüzde yüzde 34’ü bu yıl yüzde 6 ila yüzde 10 arasında büyüme kaydetmeyi planlarken söz konusu beklentinin Dünya Bankası’nın yüzde 2,7 seviyesindeki güncel global büyüme tahmininin oldukça üzerinde olduğu görülüyor. Katılımcıların yüzde 14’ü ise bu yıl yüzde 16’nın üzerinde bir büyüme kaydetmeyi hedefl ediğini belirtiyor.

ABD, Çin ve Hindistan’da beklentiler çok farklı

Daha büyük pazarlar incelendiğinde dünyanın en büyük ekonomileri arasında kayda değer farklar olduğu görülüyor. ABD’de araştırmaya katılan tüm şirketlerin üçte birinden fazlası (yüzde 35) yüzde 5’in altında büyümeyi öngörürken, Çin ve Hindistan’daki şirketlerin yüzde 42’si yüzde 6 ila yüzde 10; yüzde 25’i ise yüzde 11 ila yüzde 15 arasında bir yıllık büyüme bekliyor.

Arz ve talep kuralları baştan yazılıyor

Orta ölçekli şirketlerin global büyümenin lokomotifl eri olduğunu ifade eden EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, araştırma sonuçları ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Şirketler, jeopolitik risk ve belirsizliklere rağmen, yeni teknolojiler ve globalleşmenin arz-talep kurallarını baştan yazmasının etkisiyle büyük dönüşüm geçiriyor. Dolayısıyla orta ölçekli şirket liderleri sadece belirsizliklere uyum sağlamakla kalmıyor; değişimi büyümeye çevirmeye çabalıyorlar. Yeni teknolojileri kullanarak ve nitelikli işgücü istihdam ederek büyümeyi ivmelendirmeye, verimlilik ve karlılığı artırmaya çalışıyorlar.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)