E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKısa vadede dolar 3.55 olabilir---

Kısa vadede dolar 3.55 olabilir

Kısa vadede dolar 3.55 olabilir
18 Nisan 2017 - 14:52 borsagundem.com

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Matys, kurda kısa vadede ilk hedefin 3.55 olabileceğini belirtti.

Merkezi Hollanda'da bulunan ve dünya genelinde gıda ve tarım alanında öncü banka olma hedefiyle çalışan Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Matys referanduma piyasanın ilk tepkisinin olumlu olduğunu belirtti.Matys "Türk siyasetindeki istikrarsızlığın artık yavaş yavaş sonlandığını düşünebiliriz. Kurda 3.55 seviyesi kısa vadede ilk hedefim" dedi.

Uzun vadede ise piyasalarda hükümetin politikalarının belirleyici olacağını belirten Matys, "Hükümet yapısal reformları uygularsa bu cesaret verici işaret olur. Çünkü şu anda Türk varlıklarına spekülatif girişler var. Eğer sürdürülebilir sermaye girişi isteniyorsa o zaman yatırımcılar bir garanti isterler, bu anlamda reformlara dair garanti olmasını beklerler." diye konuştu.

Dış faktörlere bakıldığında odak noktasının Fed ve Trump'ın adımları olacağını belirten Matys, "Fed'in sıkılaşma hızını artırmayacağını düşünüyoruz, bu yıl bir artış daha olabilir. Bu nedenle Dolar/TL 'nin yılın ikinci yarısında daha düşük seviyelere gelmesi mümkün" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)