E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKış saatine geri dönülüyor mu?---

Kış saatine geri dönülüyor mu?

Kış saatine geri dönülüyor mu?
20 Aralık 2016 - 13:45 borsagundem.com

Kış saati uygulamasının bu yıl uygulanmaması nedeniyle sosyal medyada kampanya başlatıldı

Kış saati uygulamasının geri gelmesini isteyen vatandaşlar, #Saatler1SaatGeriAlınsın etiketiyle tepkilerini dile getiriyor. Peki, Saatler 1 saat geri alınacak mı? Kış saati uygulamasının kaldırılıp yaz saatinin sabitlenmesi projesinin fikir babası İTÜ’lü akademisyenler, kış saati uygulaması tepkilerine yönelik bir alternatif sundu.

Ülkemizde 45 yıldan bu yana yürürlükte olan kış saati uygulamasında bu yıl değişikliğe gidildi, önceki yılların aksine bu yıl ekim ayında saatler 1 saat geri alınmadı. Yaz saati uygulamasının kışın da sürdürülmesi nedeniyle karanlıkta yollara düşmek zorunda kalan bazı vatandaşlar, sosyal medyada hızla yayılan #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagine destek oldu. Ayrıca “Saatler yeniden geri alınsın” başlıklı imza kampanyası gerçekleşti. Kış saati uygulamasına şikayetlerin artmasıyla birlikte yeni öneriler de gelmeye başladı. Bu önerilerden biri de “Saatler yerine okulları ileri alalım.” oldu.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI TEPKİLERİNE YANIT

Kış saati uygulamasının kaldırılıp yaz saatinin sabitlenmesi projesinin fikir babası İTÜ’lü akademisyenler, “Saatler 1 saat geri alınsın” şikâyetlerine yeni çözüm önerdiler: “Sorun okulların erken başlaması. Aralık ile ocak ayları arasında batı bölgelerinde okullar yarım saat geç başlatılabilir”.Enerji Bakanlığı’nın yaz saati uygulamasını sabitlerken esas aldığı ‘Yaz Saati Uygulaması Güneş Işınımı, Güneşlenme Süresi ve Elektrik Tüketim Verilerine Bağlı Olarak Analizi ve Modellemesi’ adlı projenin sahibi akademisyenler, uygulamadaki sorunun aşılması için okulların geç başlaması gerektiğini söylüyor. Projeyi yöneten İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin, şikâyetlere ilişkin, “Aralık ile ocak ayları arasında, batı bölgelerinde, ihtiyaç duyulan illerde, çocukların eğitimi sömestr tatiline kadar yarım saat geç başlatılabilir” diyor.

#Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagi önceki gün Twitter'da Türkiye gündeminin ilk sırasına çıktı. İşte o tweetlerden bazıları:

Don't Bother 💎 ‏@zeynepdurakcay
“Artık son sözün ne dediklerin de hep bir ağızdan #saatler1saatgerialınsın diye haykıracak toplum olduk gün yüzü göstermiyorsunuz ya!”

irem ‏@sasiranesek

“Neyseki bu ülkede güneş doğmuyor zaten. içim rahatladı. ama yine de #Saatler1SaatGeriAlınsın lütfen nolur.”

CELLO ‏@cellostein

“#Saatler1SaatGeriAlınsın yeter artık serseri naciz vücudum gece karanlıkta kalkıp okula gitmek istemiyor”

Ercan CANTÜRK ‏@ercancanturk1

“Size geceyi dinlenesiniz diye karanlık ve gündüzü çalışasınız diye aydınlık olarak yarattığımızı görmediler mi... #Saatler1SaatGeriAlınsın”

ld ‏@ld77404858

“Saatler konusunda son durum nedir, sadece okulların derse başlama saati mi değişiyor? #Saatler1SaatGeriAlınsın”

ece_ylmz ‏@ece10821

“Şu saatleri düzeltin Allah aşına uyanmak güne başlamak eziyet oldu 3 fincan kahveyle bile ayılamıyorum tebrikler #Saatler1SaatGeriAlınsın”

Ilhan Pekmen ‏@ipekmen

“Sabah evden karanlıkta çık, eve akşam karanlıkta dön. İstanbul' da mı yaşıyoruz Mordor' da mı? Yeter bu inat. #Saatler1saatgerialinsin”

Gönenç Gürkaynak ‏@GurkaynakGonenc

Bugün hiç gündüz olmadı. 07:22'de doğacak Güneş, kıymet bilmeyene ben gün yüzü göstermem, dedi. Gri bıraktı bizi. #Saatler1SaatGeriAlınsın

Gök ‏@gok_tga

Ben ödevlerimi son geceye değil sabaha bırakıyorum ama hava geç aydınlandığı için yapamıyorum. #saatler1saatgerialınsın

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TR20 Aralık 2016 14:55

    ola ki bu uygulamayı CHP isteseydi, bu ampul kafalılar koro halinde hayır derdi....

  • VELİ20 Aralık 2016 14:45

    bazı yorumcular, objektiflikten uzak, tamamen siyasi ve yanlı yorum yazıyor, bunlara göre AKP iktidarının her yaptığı doğrudur mantığı, yani düz mantık geçerlidir, yanlış beyler yanlış 45 yıllık uygulamaya neden ve hangi gereçkeyle son verildi, yok okulları ileri alalım bilme ne, hayır efendim eski uygulamaya geri dönelim.. bırakın saat ayarlarıyla oynamayın,

  • cevat20 Aralık 2016 14:21

    saat yerine okul saatini ileri alın,saate ellemeyin.

  • ayhan 5420 Aralık 2016 14:20

    saatler ayni kalmalı.

  • erdi20 Aralık 2016 14:20

    Saatler geri alınmasın.

  • oğuz20 Aralık 2016 14:19

    AKŞAM KARANLIKTA MI İŞTEN ÇIKACAZ KARDEŞİM,,Bİ SAAT TUTTURDUNUZ YA,,İSTEMİYORUZ.

  • xryu20 Aralık 2016 14:18

    Böyle daha güzel

  • ENDER20 Aralık 2016 14:18

    saatlerin geri alınmasını istemiyorum.

  • salim20 Aralık 2016 14:17

    KIŞ SAATİNİ İSTEMİYORUZ.

  • Hüseyin Erol20 Aralık 2016 14:16

    Israrla saatlerin ileri alınmasını isteyenler bilerek mi yapıyorlar yoksa sırf bir takım medya istiyor diye mi yapıyorlar. Sabah okula giden öğrencilerin erken kalktığını söyleyenler akşam ilerleyen gecenin bir vakti geldiğini hiç görmüyorlar mı? Saatlerin hiç değiştirilmemesi en doğrusu. Hem okullar için hemde iş hayatı için.

  • Anne-Baba20 Aralık 2016 14:12

    Okulları ileri alıp mesai saatleri sabit kalırsa çocuklarını okula bırakıp işe zar zor yetişen anne babalar ne yapacak peki? Sabah ışık yakmaya gerek yokken şimdi ışıkları yakmak zorunda kalıyoruz zaten eve karanlıkta geliyoruz. Yaptığınız işin hiçbir mantığı yok.

  • muro 20 Aralık 2016 13:59

    lütfen saatler alınsın

  • YENİÇERİ20 Aralık 2016 13:57

    sabah namazlarını kılmak daha kolay oluyor ellemen saatleri