E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırıkkale silah fabrikası müdürü tutuklandı---

Kırıkkale silah fabrikası müdürü tutuklandı

Kırıkkale silah fabrikası müdürü tutuklandı
07 Nisan 2016 - 19:51 borsagundem.com

MKE silah fabrikası müdürü "casusluk" suçlamasıyla tutuklandı

Kırıkkale Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 'başka bir firmayla bilgi paylaşımı', 'devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik' suçlamalarıyla tutuklandı.

"Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik ve rüşvet alma" suçları nedeniyle tutuklanan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin, Ankara'nın Söğütözü semtindeki bir lokantada ABD'li bir firma yetkilisine patenti MKE'ye ait MP-5 silahı ile üretime henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve tüm üretim planlarını, yaklaşık 1 milyon 200 bin lira karşılığında satmak isterken suçüstü yakalandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 1 Nisan'da gelen, "MKE Silah Fabrikası'ndan devlete ait sırların satılmak istendiği" yönündeki bir ihbarı değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak, takibinin yapılması için dosyayı Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.

İhbarda Fabrika Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin para karşılığında 2 silaha ait çizim ve üretim planlarını ABD'li bir silah fabrikasına satacağı bilgisini değerlendiren ekipler, Tanrıverdi'yi yakın takibe aldı. Sulh Ceza Hakimliğinden alınan teknik araçla izleme kararının ardından Tanrıverdi'nin makam odası ile evi 24 saat takibe alındı. Tanrıverdi'nin alışverişi Söğütözü'nde bir lokantada gerçekleştireceğinin öğrenilmesinin ardından, söz konusu lokantada buluşmanın gerçekleşeceği özel salona da dinleme ve görüntüleme cihazları yerleştirildi.

Söz konusu yere makam aracıyla gelen Tanrıverdi'nin alışverişi bitirmesini bekleyen ekipler, lokanta çıkışında fabrika müdürünü gözaltına aldı.

Tanrıverdi'nin taşınabilir 2 bellek içerisinde getirdiği patenti MKE'ye ait MP-5 silahın çizim ve üretim planları için 200 bin lira, üretime henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve tüm üretim planları için ise 300 bin ABD doları aldığı tespit edildi.

Tanrıverdi, gözaltına alındıktan sonra sevkedildiği mahkeme tarafından "Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik ve rüşvet alma" suçlarından tutuklanırken, evi ve işyerinde de arama ve el koyma işlemlerinin yapıldığı öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dikkat edilsin08 Nisan 2016 15:23

    bir sürü sistem tank vb yerli üretimler yıllardır hayata geçirilmiyor içerden ve dışardan sabotajlar var hükümet bu işlere ciddi eğilip gecikmelerin hesabını sorsun

  • serkan08 Nisan 2016 15:21

    yıllardır neden bir türlü üretime geçmediği belli herhalde içerden ve dışardan üretim sabote ediliyor

  • ANK08 Nisan 2016 00:37

    MKE de bir adet mermiyi kaça malediyolar uluslararası piyasada bir mermi kaç lira bir araştırılsın.Bence hertarafı kokuşmuş MKE nin hepsi vampir

  • ANK08 Nisan 2016 00:35

    peki ABD li firma yetkilileri noldu diplomatik dokunulmazlıklarımı var

  • çakır07 Nisan 2016 23:15

    Vatan haini casusluk yapanı devletimiz cezasını en ağır şekilde verecektir satın almak isteyen?

  • yurttaş07 Nisan 2016 22:26

    VATAN HAİNLİĞİNİN CEZASI BELLİDİR ASIN...

  • Tolga07 Nisan 2016 21:16

    Kansiz devlet seni aciktami birakti fabrikaya mudur yapmis daha ne yapsin.silah gelistirmek icin ugrasacagina serefsizlik yapiyor.insanmisiniz lan soz