E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan 'tuzluk' yanıtı---

Kılıçdaroğlu'ndan 'tuzluk' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan 'tuzluk' yanıtı
02 Şubat 2014 - 23:58 borsagundem.com

Başbakan'ın "Partiye tuzluklar sızmış" sözüne Kılıçdaroğlu yorumu: Acaba yürekli bir AKP'li vekil çıkıp "Siz bana tuzluk diyemezsiniz" diyebilecek mi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın 'tuzluk' ve Muammer Güler'in Gezi açıklamasıyla ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, "yeniden yargılanma" konusunu değerlendirirken, "Eğer iktidar gerçekten samimiyse, haksızlıkları önlemek istiyorsa, yasa teklifimizi verdik. Hükümet de sahip çıkar. Beraber bunu çıkarırız ve Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmış oluruz" dedi.
      
Duyarlı Hukukçular Platformu tarafından düzenlenen "Türkiye'de Hukuk ve Çözüm Önerileri" başlıklı toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
      
Kılıçdaroğlu, Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, 17 Aralık operasyonunu, "İkinci Gezi Vakası" olarak değerlendirdiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"AR DAMARI ÇATLAMIŞ KİŞİLER"      

"Çocuğu tutuklu. Yatak odalarında kasalar, içinde milyonlar, avrolar, dolarlar. Oğluna, 'gizli konuş, bunlar telefonda konuşulacak işler değildir' diyen bir baba, şimdi milletin önüne çıkmış, millete ders veriyor. Bizim kültürümüzde böyle bir olayla karşılaşan kişi, topluma saygısı varsa, toplumun önüne çıkmaz, utanır. Ar damarı çatlamış kişiler ise toplumun önüne çıkarlar. Çünkü onlarda utanma duygusu yoktur. Benim merak ettiğim de bu zaten. Öbürü de çıkmış başka bir yerde konuşuyor. Sanki 700 bin liralık saati ben aldım. O hiç bir şey almamış, masum birisi. Nasıl bir anlayıştır bu ? Nasıl bir siyaset, nasıl bir ahlak anlayışıdır, anlamakta zorluk çekiyorum."
      
"ÇOK MERAK EDİYORUM"

Başbakan Erdoğan'ın, "Meğer Ak Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış" şeklindeki sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan dün ilginç bir şey söyledi. 'Aramıza bazı tuzluklar sızmış' dedi. Milletvekilini tuzluk olarak gören bir başbakan, ilk kez dünyada, Türkiye'de var. O tuzlukların bir kısmı ayıklandı, diğerleri Parlamentoda duruyor demek ki. Kendi milletvekillerine 'tuzluk' diyor. Ben merak ediyorum. Acaba yürekli bir AKP milletvekili çıkıp, 'Sayın Başbakan, siz bana tuzluk diyemezsiniz. Ben bu milletin oylarıyla seçilip buraya geldim, diyecek mi? Bunu da merak ediyorum" diye konuştu.
      
Toplantı, genç avukatların kaygılarını dile getirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, aynı kaygıları taşıdığını belirterek, "Fakat asla umutsuz değilim. Çok daha güzel bir Türkiye'yi, emeklerimizle yeniden kurabiliriz. Özellikle ikiyüzü aşkın genç avukatın olması benim umudumu artırdı. Hepimiz ülkemize, geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Bunun için çaba harcıyoruz. O nedenle beni buraya davet eden hukukçu arkadaşlarıma gerçekten, yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
      
Kılıçdaroğlu bir soru üzerine, toplantıda "yeniden yargılanma" konusunun gündeme geldiğini söyleyerek şunları ifade etti:
      
"Bu konuda bir kanun teklifi verdiğimizi söyledim. Eğer iktidar gerçekten samimiyse, haksızlıkları önlemek istiyorsa, yasa teklifimizi verdik. Hükümet de sahip çıkar. Beraber bunu çıkarırız ve Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmış oluruz. Fakat bunu sadece dile getirip, gereğini yapmamayı da politik olarak samimi görmüyoruz. AKP'nin bugün geldiği nokta, maalesef bu."
      
Özel yetkili mahkemelerde görüşülen pek çok davanın, toplumun vicdanını kanattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, toplumun bundan rahatsız olduğunu belirtti.
      
Kılıçdaroğlu, "Toplum af istemiyor, adalet istiyor. Çünkü içeridekiler suçlu değil ki af istesinler. 'Biz adalet istiyoruz. Yargılanmak, adil yargılanmak istiyoruz. Hukukun üstünlüğü çerçevesinde yargılanmak istiyoruz. Dolayısıyla, adaletin tecelli etmesini istiyoruz' diyorlar. Bunu sağlayacak olan da biziz; yani siyaset kurumu ve parlamento. Eğer bir yerde bir şey tıkandıysa, onun önünü açmak da gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AKP07 Şubat 2014 15:38

    MEMNUN DEĞİLSEN GELİRSEN İKTİDARA, ÖNCE YEREL SEÇİM SONRA GENEL SEÇİM, KAZANSA YA CHP, BOŞ BOŞ KONUŞMALAR,SEÇİME KALMIŞ BİR AY DAHA ADAYLARI BELLİ OLMAYAN İSTANBUL İLÇELERİ VAR,SİYASET CHP YE GÖRE DEĞİL, O YÜZDEN DE HER SEÇİMDE AKP ŞAMARLIYOR CHP Yİ,YARIN AK OLMAZ BAK PARTİ OLSA YİNE O KAZANIR SEÇİMİ,CHP NİN KADERİ İLELEBET BÖYLE OLACAK, SEÇİM KAZANAMAMAKKKKK...

  • akpli03 Şubat 2014 00:26

    bizlerde akpnin arkasındaydık ama bizlere verdiği sözlerlen yaptığı işler arasında çok büyük farklarvar benim cebimdeki parayı erittikten sonra karşıma BABAM çıksa tanımam o çoğunluğu seçimlerde göreceksiniz takke düşecek KEL görünecek.ben burada hep gerçekleri yazdım ama limse umursamadı bundan sonra iş olduğuna varır ben yıllardır hep sağ partilere oylarımı attım amam şimdi bu ülkede hiç iktidara gelmemiş CHP tisini destekleyeceğim vede destekleteceğim.bu ülkeyi hep SAĞ PARTİLER borca soktu açında internetten öğrenin ülkeyi 1950 lerden beri yönetenlere bir bakın hepside SAĞ partiler diyeceksinki akp hiçmi birşey yapmadı evet yaptıkları görülüyor ama ülkemi APOya peşkeş çekenlere asla taviz vermeyiz bu ülke ŞEHİT KANLARIYLAN ykanmış benim ŞEHİTLERİMİN kanlarıyla pazarlık yapanların bu ülkede yerleri bile yoktur.MHP yede zamanında oy verdim ama en büyük hatası üç başlı hükümet döneminde o hükümetten ayrılacaktı eğer ayrılsaydı şimdi akp başa bile gelemezdi ama neoldu ülkemizin içindeki insanlar hep bir yenilik aradı yeni bir isim olsun dedi ve şimdide akp yi desteklediğimiz için çok pişman olduk zaten akp oralara bizlerin verdiği olylarlan gelmedimi şimdi sıra ya kendi partyimizi destekleyeceğiz yada kılıçtaroğlunun dediği gibi bu ülkede tüm yolsuzlukların üzerine bende dahil olmak üzere gidelim başbakan neden millet vekilliklerini düşürtmüyor kılıçtaroğlu hepğ bereaber düşürelim eğer suçumuz varsada hesabınıda verelim ülke temizlensin ama başbakan ne yapıyor hırsızların yaptığı işlkeri kapatmak için üstlerini örtbas etmeye çalışıyor sizler milleti neden hep ENAYİ yerine koymaya çalışıyorsunuz neyse bu işin ucu SANDIKTA bitecektir.

  • xxx03 Şubat 2014 00:22

    de get ülen işine,baykala kaset komplosunu anlat sen,aklınca akpye fitne sokacak,bu fetoş avukatlığının hesabını seçimlerde vereceksin.