E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Tank Palet Fabrikası hakkında çok sert sözler---

Kılıçdaroğlu'ndan Tank Palet Fabrikası hakkında çok sert sözler

Kılıçdaroğlu'ndan Tank Palet Fabrikası hakkında çok sert sözler
07 Kasım 2019 - 00:33 borsagundem.com

Katıldığı canlı yayın programında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Tank-Palet fabrikasını yabancıya peşkeş çekmek vatana ihanettir" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tank-Palet fabrikasının özelleştirilmesine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “50 milyon dolar ben vereyim size bu fabrikayı verin dedik, hiç ses çıkmadı. Bu parayı verecek çok sayıda yurtsever işadamı var. 50 milyon dolar hikayedir. Bu fabrikanın değeri 20 milyar dolardır. Avrupa’nın en büyük tank-palet fabrikasıdır. Bu fabrikayı siz Etem Sancak’a ‘al çalıştır’diye veriyorsunuz. Etem Sancak da tutup Katar ordusuna veriyor. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı vatana ihanettir” dedi.

“DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK”

Bunun dünyada başka bir örneği olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir askeri fabrikayı yabancı bir orduya peşkeş çeken dünyada ikinci bir devlet yoktur. Bunu neden yaptılar? Oradan gelir mi elde edecekler, hayır. Tank üretecekler; ama zaten orada tank üretiyorlardı. Şimdi maliyeti şişirecekler, 20 liralık işi ‘200 liraya yaptık’ diyecekler, üstüne bir de kar koyacaklar. Devlete de bu parayı bize ver diyecek” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN ABD ZİYARETİ

ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ABD’ye neden gidiyor? Trump davet etti de o yüzden gidiyorsa sorması lazım ‘sen beni davet ettin de bu mektup nedir?’ Bu mektup ne demektir, gelme demektir. Bir toplumun, ulusun aşağılanması demektir. Öncelikle bu mektubu iade edecek. Nasıl bu mektup geldiyse aynı yollarla, karşılık ilkesine göre aynı yollarla iade edecek. Bizim Washington’daki büyükelçimizi çağıracak ve diyecek ki, ‘Bu mektup bizim milletimizin kabul edeceği bir mektup değildir, hiçbir devlet başkanı başka bir ülkenin halkının onuruyla oynayamaz. Bu mektubu al ve götürüp Beyaz Saray’a ver.’ Büyükelçi de aynen götürüp iade edecek. Reza Zarrab nedeniyle iki defa nota verdiler, bu ülkenin onuru Reza Zarrab’tan daha mı önemli? Çıkıp iki laf edemiyor. Bu mektubu aldıktan sonra neden ABD’ye gidiyor? Ben çok merak ediyorum oraya gittiğinde ne yapacak? Hani mektubu yırtıp atmışlardı? Palavra olduğu ortaya çıktı, çünkü giderken yanında götüreceğini açıkladı. Milleti kandırmaktan vazgeçmeliler” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • astor07 Kasım 2019 09:53

    yav kemal kılıçtar oglunu hdp veya pkk ile ilişkilendiren troller geçmişinize bir bakın daha dün osman öcalanı tv ye cıkaran zatlar sonunuz geldi. ne yapsanız nafile oyunuz düştü yüzde 30 a.kemal gümbür gümbür geliyor. kaçacak delik arayın.

  • fatih istanbul07 Kasım 2019 09:29

    BU  ADAMA  NE ZAMAN  DOĞRULARI GÖRECEK ASIL  İHANET  TÖRERİSTLERİ  PARTİYE  ALMAK TÖRERİSTLERE  SİYASAL DESTEK ÇIKMAK  DÜN MASUM DEYİP MECLİSTE ARLADIKLARI BU GÜN ASKERİMİZ  TARAFINDAN  DAĞDA SURİYEDE  İMA EDİYOR  SEN  ÖNCE PARTİNE ÇEKİ DÜZEN VER  TEMİZLE  KATAR  DOSTUMUZ  KATARLILAR  KARDEŞİMİZ PKK  PYD  DHŞCHP LİLER  ÜLKEMİZİN DÜŞMANI  ÜLKEMİZİ  DÜŞMANLARIMIZA  ŞİKAYET EDEN  KILIÇTAR  OĞLU  CHP  Yİ  NE HALE  GETİRDİN  UTAN  UTAN 

  • doğru 07 Kasım 2019 09:27

    tank palet fabrikası dediğin yerde yapılan işler organize sanayide ve onda bir maliyetine yapılıyor,günümüzde savunma sanayinde söz sahibi olmak istiyorsan hızı yüksek uzun menzilli füze yapacaksın gerisi hikaye...

  • Drondurucu07 Kasım 2019 09:54

    Hangi organize sanayide obüs üretiliyor reis ? Bizimkinin bakımı geldi orda yaptıralım, servis çok para istiyor.

  • 1982 mekik07 Kasım 2019 09:12

    ATATÜRK VE TÜRKK BAYRAGININ ÖNÜNDE APO VE PACAVRALARINI AÇANLARADA İKİ ÇİFT LAF ETSEYDİNN.

  • AHMET ÇELEBİ07 Kasım 2019 09:02

    ALLAH AŞKINA YAA BURDA BU BAHSETTİĞİN TANK-PALET FABRİKASINDA HANGİ TANKIMIZI ÜRETİYORDUK .BOŞ ATIL OLAN SADECE BİR İKİ ATÖLYEDE  ELİMİZDE Kİ MEVCUT ALMAN VE AMERİKAN TANKLARIN ONARIMLARINI YAPIYORSUN.  NE OLUR KILIÇTAROĞLU DERSİNE BİRAZ ÇALIŞ .

  • Misafir07 Kasım 2019 08:43

    Savaşlar artık füze ile olacak tank ordu için en hantal silah olma yolunda

  • Bir yorum07 Kasım 2019 07:43

    Tank palet fabrikasının fonksiyonel ya da stratejik hiç bir özelliği yok.  Ayrıca savunma sanaayisinden emekli olan biri olarak iha , siha  ve aselsan da geliştirilen bir çok silah Cumhurbaşkanımızın özel gayretleriyle gerçekleşmiştir.  Şimdi bu tank paleti ağzında sakız yapıp sabah akşam temcit pilavı gibi  sunman buradan sana siyasi rant çıkacağını düşünmen sebebiyledir.   Sende zerre kadar  siyasi ahlak bu vatana  zerre kadar aidiyet duygusu yok.   Zaten yardımcıların da bu ülkeye açık kin kusuyor!  Sezgin Tanrıkulu açıkça  pkk itlerine destek çıkıyor. Pkk ya kınama yok. Sizler bu ülke için açık düşmanlık içindesiniz.  Bunun siyasetle de bir ilgisi yok. Açık bir proje olduğunuz belli.  Sabah akşam kendisine oy vermeyenleri yobaz kendisinden olanları akıllı zeki diye aşağılayan bir tv ne kadar rezil ve aşağılık ve chp nin  gerçek yüzüdür. 

  • Hayret.07 Kasım 2019 07:28

    Görünmez huniyi icad eden kişi tebrik ediyorum. Göremedik.

  • AHMET ÖZBİR07 Kasım 2019 07:01

    HDP/PYD'ye selam çakana ne denir By Kemal!.. Savunma sanayimizi millî yerli yapan, teröristleri inlerinde avlayan aslanlara ne denir?

  • astor07 Kasım 2019 09:50

    dogru aponun mektubunu trt de kemal bey okuttu. osman öcalanı kemal bey cıkarttı birde aranan bir terörüstü.

  • Vatandaş 07 Kasım 2019 06:47

    Türkiye'yi batıya şikayet etmek asıl vatan hainliğidir.

  • Bedir 07 Kasım 2019 01:21

    Bazen doğru konuşuyor

  • astor07 Kasım 2019 10:08

    adam hep dogruları konuşuyor. fakat  zeka özürlü insan cok oldugu için idrak edemiyor.

  • Yorum07 Kasım 2019 07:18

    Hayatında hiç doğrusu olmuşmu

  • Salih can07 Kasım 2019 03:55

    Bazen mi ?