E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık çağrısı---

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık çağrısı
07 Mart 2016 - 17:17 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık dosyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis'e getirilmesi için son dakika çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'na açık çağrı yapıyorum, ben dahil bütün dokunulmazlık dosyalarını getirelim Meclis'e. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım, hepimiz gidelim bağımsız yargının önünde hesap verelim ve milletin önüne öyle çıkalım" dedi.

DAVUTOĞLU DOSYALAR İÇİN TARİH VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün yaptığı açıklamada, 5 HDP'li vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için başbakanlığa sunulan fezlekelerin bütçeden sonra TBMM’de görüşüleceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün fezlekelerinin Meclis’e geldiğini belirten Davutoğlu, “HDP’liler ile ilgili fezlekeler Meclis başkanlığına gönderildi. Bütçe sonrasında Meclis’e ulaşmış fezlekelerle ilgili konuyu değerlendireceğiz” dedi.

"MECLİS'İN ONURU SÖZ KONUSUDUR"

Bütün partilerin dokunulmazlık çerçevesinde mutabakata varması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: “Fezleke konusu sadece AK Parti meselesi değil, burada Meclis’in onuru söz konusudur. Hukuki süreç işletilmeli, kimsede suçluyken mağdur kimliğine bürünmemelidir. Terörle mücadelede bu kadar kararlı olacağımızı tahmin edemediler. Biz bu ülkede teröre izin vermeyeceğiz.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, fezlekelerin Meclis’e gelmesi halinde, parti olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)