E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı!---

Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı!

 Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı!
07 Kasım 2015 - 09:49 borsagundem.com

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için istifa çağrısında bulundu

1 Kasım seçim sonuçlarında yüzde 25.31'lik oy oranıyla 134 milletvekili çıkaran CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği tartışmaları üzerine, eski vekil Umut Oran'ın 'başkanlık adaylığı'nı koymasının ardından bir çıkış da Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'tan geldi. Karakaş, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet edenler kervanına katıldı.

1 Kasım'da  CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'ın seçimin değerlendirildiği MYK toplantısında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptığı öğrenildi.

"KADRO DEĞİŞİKLİĞİ YETMEZ!"

Karakaş'ın “Kadro değişikliği yetmez. 2011’de merkez sağ takviyeyle sonuç alamadık. O zaman sizi istifaya davet edenlere karşı çıkmıştım. Şimdi farklı düşünüyorum. Bu, 4. seçiminiz oldu. Partinin önünü açmak lazım, sizin, hepimizin istifa etmesi lazım. Hemen istifa edin, demiyorum ama gerekirse güvenoyu isteyin” dedi. Cumhuriyet'ten Türey Köse'nin haberine göre, Karakaş “İdeolojik, örgütsel yenilenme, örgütsel reform” gereksiniminin de altını çizdi.

UMUT ORAN BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran'dan çok konuşulacak bir adım geldi. 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin aldığı oy oranının genel başkan ve parti yetkililerinin başarısızlığı anlamına geldiğini ve bu nedenle olağanüstü kurultay düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Oran, genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

KARAYALÇIN'DAN SERT ELEŞTİRİ: BAŞARISIZLIK!

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Başarısızlık olarak görüyorum” dedi. CHP’nin sorununun örgütsel yenilenme olduğunu belirten Karayalçın, “Yeniden beyaz atlı prens beklentisine girmemeli. CHP tarihinde başarı elde edilen seçimlere yeni projelerle girildi. 1970’lerde Ecevit’in ‘ortanın solu’yla gelişi idelojik çıkıştı. 1989’da yerel yönetimlerde saydamlık ve katılımcılık anlayışı SHP’ye seçim başarısı getirdi. Daha sonra böyle projeler hazırlanmadı.”
Karayalçın, parti meclisinin de yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

GÜRSEL TEKİN: İSTİFAYA GEREK YOK!

Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği yönündeki haberlere ilişkin, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,  istifaya gerek olmadığını, Şubat ayında düzenlenecek olağan kurultayda isteyenlerin genel başkanlık yarışına girebileceğini belirtmişti.

ORAN'IN ADAYLIK SLOGANI

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor. Oran adaylığını ise "Gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben CHP'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım" sözleriyle açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • didi08 Kasım 2015 00:04

    lnsallah sayin kilictaroglunun sonuda deniz baykal gibi olmaz.

  • Yuuuuh07 Kasım 2015 23:28

    Kendini hala cumhuriyetin kurtarıcısı sanan birileri İstiklal Marşı yerine onuncu yıl marşı okurlardı hani hatıralarda var O %25 o %50ye saygı göstermedikçe başınıza kim gecerse gecsin vız gelir tırıst gider

  • cemil07 Kasım 2015 23:15

    kılıçdaroğlu ,herkesin istifasını istemesini biliyor ama kendine gelince koltuk tatlı geliyor

  • Delege07 Kasım 2015 19:29

    Cumhuriyet için mücadele eden partinin lideri ve ekibi başka ne yapabilir ki? Tarikat liderlerinin ellerinimi öpselerdi, yoksa seçmenlerine en az 10 çocuk diye tavsiyedemi bulunsalardı? Kılıçdaroğlu ve ekibini sevmeyen hizipçiler, AKP yerine Vatan Partisini destekleyebilirlerdi. Ülkemizin gerçek yapısını görerek siyaset yapmak, laf olsun diye siyaset yapmaktan iyidir diye düşünüyorum.

  • costik07 Kasım 2015 19:05

    öncelikle avrupayı örnek alalıım diyordunuz unutmadık hemen istifa edin tekrar aday olursunuz ama hemen istifa edin ayrıca Vatan partisi ve diğer sol fraksiyon partileri kucaklayın, birleşin hesap kitap yapmadan :)

  • Vatansever07 Kasım 2015 18:34

    bunlar daha cok sahsi cikar pesinde oldundan dolayi istifa edemezlar,Ulke cikarina dusunen herbirinsan basarisiz oldugunda enkisa yoldan istifa eder ve gorevi devreder.....

  • Vatansever07 Kasım 2015 18:30

    Basarisiz olan birisi icin istfa etmek bir onurdur bir gururdur,ama bunlar bu gibi sifatlardan yoksun oldugu icin bunlar istifa edemezler

  • Delege07 Kasım 2015 14:31

    Hizipçiler Deniz Baykal zamanında CHP nin %8.5 ile baraj altında kaldığı günleri çok çabuk unutmuşlar. Karayalçının, Tansu Çillerin arkasında hizmetkarı gibi dolaştığı günler hafızalarından ne çabuk silinmiş. BDP yi meclise taşıyan kimdi? Yaygara yapmaya gerek yok, kurultay da aday olursunuz olur biter.

  • bekir07 Kasım 2015 13:48

    chpnin mantığı hiç değişmez, daha önceki başkanlarda bunda sonraki başkanlardada yine aynı sonuç olur. zihniyet hep aynı, halka uzak yaşıyorsunuz. nişantaşından çıkamıyorsunuz. bunu yıkmanız mümkün değil.

  • ALŞAN07 Kasım 2015 11:39

    Hemen ıstıfa et ve dındar bırısı baskanlıga gelsın DERHAL

  • deniz07 Kasım 2015 11:25

    chp de değişime geç bile kalındı top yekün tasfiye edilmeli parti yeniden yapılanmalı yoksa sandıkta %25 asla gecemez parti kabuğundan dışarı cıkamıyor eski zihniyeti bozuklar nedeniyle chp kadroları yeniden yapılanmalı sarhoşlara değil ayıklara teslim edilmeli chp

  • YUSUF YILDIZ07 Kasım 2015 10:15

    chp de tek isim muharrem ince..gerisi hikaye..kim gelirse farketmez..