E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Türkiye ile IŞİD'i karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum---

Kılıçdaroğlu: Türkiye ile IŞİD'i karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum

Kılıçdaroğlu: Türkiye ile IŞİD'i karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum
11 Ekim 2019 - 11:31 borsagundem.com

"Türkiye'nin sınırında olmayan bir terör örgütüyle mücadele etmesi eğer Suriye ile işbirliği olursa bir anlam ifade eder" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye ile IŞİD'i karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş'e konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en kısa zamanda Suriye yönetimi ile temasa geçmesi gerektiğini söyledi.

Barış Pınarı Harekatı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir telefon konuşmasını yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Harekata uçakların da destek verdiğini söyledi. Biz de Allah yardımcımız olsun diye karşılıklı temennide bulunduk" dedi. 

Kılıçdaroğlu, "Türkiye, IŞİD'in yarattığı bütün sorunları üstlenmek gibi bir pozisyona geldi, bu ciddi bir risk değil mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"IŞİD bizim açımızdan da ciddi bir terör örgütü. İslamiyeti kullanan, insanları öldüren, kafaları kesen vahşi bir terör örgütü. Türkiye’de uzantıları var. Uyuyan hücreler olduğu bir şekliyle dile getiriliyor. Türkiye’nin sınırında olmayan bir terör örgütüyle mücadele etmesi eğer Suriye ile işbirliği olursa bir anlam ifade eder. Bu olmadığı takdirde askerlerimizin hayatını tehlikeye atarak bir mücadelenin yapılmasını anlamsız buluyorum. Orayı ABD zaten kontrol ediyor. Dolayısıyla Türkiye ile IŞİD’i karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum. Sınırın 50-70 kilometre ötesinde bir terör örgütüyle askerlerimizi muhatap kılmayı çok anlamlı bulmuyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.12 Ekim 2019 02:02

    Hani lan gaet ypg bize saldırmaz di gelip teslim oldumu esas seni .....

  • ggff11 Ekim 2019 18:03

    teskereye hayır vereydin sol cu olurdun

  • İsyan11 Ekim 2019 17:22

    Bütün bu belaları başımıza açan DAVUTOĞLU kalkmış birde Suriye için yorum yapıyor. Utanmadan birde parti kurup halktan oy istiyecek. Bu adam yüce divanda yargılanmalı yaktı memleketi. Günümüzün Enver paşası.

  • Semiz Kobalt11 Ekim 2019 16:48

    bay kemal teröristin deaş pkk ypg si olurmu.onların hepsi oyun hepsini abd kurduğu terör örgütleri.bay kemal bunları bilmiyorsun bir de bu ülkeyi yönetmeye adaysın

  • Çakma Okie Dokie11 Ekim 2019 14:42

    Ke-mal. Biz pkk ya giriyoz. Daeş zaten bitti... (Amerikanın ürünüydü kullanıldı, bitti, Buradaki önceki büyükelçi ile birlikte tayini çıktı  Daeş'in, gittiler. Attaaaa oldu.. ) Neyin kafasını yaşıyon. 

  • Kerim11 Ekim 2019 16:02

    Nerede bitti Daeş kardeş söylede bizde öğrenelim.Adamlar sıcak patatesi verdi elimize şimdi o patatesle sıcak sıcak oyna oynayabilirsen 

  • kutin11 Ekim 2019 14:15

    klçdaroğlu chp genel başkanlığı bırak

  • gerçek.11 Ekim 2019 13:56

    esed diye biri varmı putin yanına bile almıyor. işidi abd kurdu bunu diyen abd başkanı trump. ypg bizemi saldıracak bunu diyen kemal sazanı. şimdi bu kadar her şey apaçıkken bay kemal sen neden devletinin yanında değilde düşmanlarımızın yanındasın. atatürk bunlardan kurtulmak için laik devleti kurdu dinden vazgeçti yine bizim peşimizi bırakmıyorlar sen hala uyanmadınmı.

  • garip11 Ekim 2019 15:37

    ya nerenle okuyorsun? nerenle bakıyorsun? ne anladın da ne yazdın ?

  • Kerim 11 Ekim 2019 14:20

    Okumadan içeriğine bakmadan yorum yapıyorsun.Gerçek ten uzak alakasız yorum.Hiçbir şey bilmediğin ezberinden belli 

  • Fakir 11 Ekim 2019 13:01

    Olayın altında deaşi bize düşman etmek var. Amerika boş kere bunca şeyi yapmaz, nato bizi deas düşmanı olarak gösterip ihaleyi bize bırakma peşinde. Oyunun içinde oyun var . Esadla konuşmadan bu iş çözülmez. Bu savaş değil bir strateji

  • Vb11 Ekim 2019 12:19

    Adam lafı evirip çevirip suriyeyle/esedle işbirliğine getiriyor, Erdoğan esedden cok daha önemli , etkin ve güçlü Sisi'yle gorusmüyor , esedle mi görüşecek, abisi Rusya varken

  • Selahattin abi11 Ekim 2019 14:22

    Görüşüyor zaten ama sen göremiyorsun görüşmeli de sen kendi kendine at tut buradan yarın resmi görüşme ortaya çıkınca ne yapacaksın 

  • iso11 Ekim 2019 12:15

    Tıpkı suriyeliler gibi ışid'lileri de bize ittirdiler bile geçmiş olsun

  • Selahattin abi11 Ekim 2019 16:03

    Kısa ve en net yorum bravo İso kardeşim 

  • haklı..11 Ekim 2019 12:13

    işid yani daiş abd ve avrup düşmanı... Türkiye pkk ve pyd ile düşman... işid Türkiye ye zarar vermiyordu aslında. ama nato ve avrupa işi düşmanı olarak Türkiyeyi hafızalara kazıttırdı. şimdi işidi bizlere verip tutuklatıp işidi bizlere hedef ve düşman yapacak ABD ve Nato böylece Türkiye güvenli tampon olacakkendileri için... ama abd ve nato pyd ve pkk ya düşman terörr grubu demiyor... işid yeni terör belsaı ve düşmanımız olacak böyle giderse. stratejiye dikkat.nato konuştu, İŞİD,DAİŞ,NATO, TÜRKİYE dedi... başka bişe demedi.. ABD DE ÖYLE... yani başımıza bela edip bizim kucağımıza bu belayı bırakacaklar. onsa silah var orta doğuda, bunlar nerede belli deil. tırlarca silah yığdı abd... bu silahlar modern ve ömürleri uzun olacak. ki yeni takviyelerde yapıyor gizli gizli.

  • ede11 Ekim 2019 12:02

    adamın gündemi dam başında saksağan vur beline kazma. ışıde taktığın kadar bir de ypg ye taksana, bir kaç kelam da onlar için etsene. suriyeliler ülkelerine dönerse istismar edip oy devşireceğin alan daralacak.  

  • ede11 Ekim 2019 15:25

    ABİ mahallede top oynarken keşke birazcık  edep erkan öğrenseymişin, nesebine laf eden olmadı. Karakterini faş ettin stop.    

  • ede...11 Ekim 2019 14:23

    şah.... mat... kalkabilirsin : )))  koyun mato oldun... Çoban değil : )) ... senin kimin neresinde olduğun belirsizken... biz mahallede top oynuyorduk. şimdi çıkmış mahalle  maçaı yapalım ABİ diyorsun.  : )) 

  • ede11 Ekim 2019 13:49

    ben satranç oynarken sen babayın sulbünde bile değildin. pkk/ypg kendini ışid ile mücadele ediyoruz bahanesiyle meşruulaştırmaya çalışıyor.  bu adam da lafı ne üzerinden dolandırıyor, dolayısıyle kime arka çıkıyor.  

  • ?11 Ekim 2019 12:14

    stratejik ol. satranç. oyna... piyon alacam diye, şah oynatıyorsun.... umarım anlamışsındır. satranç biliyondur.

  • astor11 Ekim 2019 11:42

    trumpun sözlerinde işid anlaşması var. nasıl suruyelileri kakaladılar işidide kakalayacaklar.