E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Rapor davanın çöktüğünü gösteriyor---

Kılıçdaroğlu: Rapor davanın çöktüğünü gösteriyor

Kılıçdaroğlu: Rapor davanın çöktüğünü gösteriyor
26 Ocak 2014 - 20:43 borsagundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu TÜBİTAK’ın Balyoz Davası raporunu değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK’ın Balyoz davalarında delil olan 5 nolu harddiskte saat ve tarihle oynandığı yönündeki raporunu değerlendirerek; "Davanın çöktüğünü gösteriyor bu. Sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Tabii davanın yeniden açılması gerekiyor" dedi.

Bülent Ecevit’in heykelinin CHP’nin Ankara Çevre Sokak’taki eski genel merkez binasının önüne dikilmesi töreni katıldı. CHP- MSP koalisyonunun resmen kurulduğu 26 Ocak 1974’ün 40’ıncı yıldönümünde düzenlenen törene Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit de katıldı. Eski Genel Merkez binasının ismi de "Bülent Ecevit Parti Okulu" olarak değiştirildi.

Kılıçdaroğlu, tören sonrasında yaptığı açıklamada "Biz defalarca bu delillerin sahte olduğunu, üretildiğini, ısrarla ve ısrarla dile getirdik. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok uzman bu delillerin üretildiğini ifade etti. Ama hiç kimse dinlemedi. TÜBİTAK yeni bir rapor vermiş, davanın çöktüğünü gösteriyor bu. O sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Davanın tabii yeniden açılması gerekiyor. Biz öteden beri şunu savunduk; Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmalı ve bu mahkemelerde görülen davalar normal mahkemelerde yeniden görüşülmeli" diye konuştu.

TÜBİTAK: 5 NO’LU HARDDİSK İLE OYNANMIŞ

Hürriyet’in haberine göre TÜBİTAK, emekli generaller Çetin Doğan, Özden Örnek, Halil İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı, Engin Alan, Ergin Saygun, Nejat Bek, Süha Tanyeri, Şükrü Sarıışık’ın da aralarında bulunduğu 237 kişinin ceza aldığı Balyoz davası ile Poyrazköy davasının temelini oluşturan 5 no'lu hard disk için “Tarih ve saatiyle oynanmış” raporu verdi. Balyoz davası avukatları, raporu gerekçe göstererek yeniden yargılama isteyeceklerini söyledi.

SÜRECİN BAŞI

Poyrazköy Davası'nın başlangıcı, Ergenekon davasında darbe suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanlığı dönemine kadar gidiyor. İsimsiz bir ihbar mektubundan yola çıkan özel yetkili savcılık, 21 Nisan 2009’da Poyrazköy’de arama yapılması talimatını verdi. Terörle mücadele polisleri toprağın altından çeşitli mühimmat çıkarttı. Çıkanların arasında LAW silahları da vardı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 29 Nisan 2009’da düzenlediği basın toplantısında, kullanılmış lav silahını eline alarak bunların işe yaramaz olduğunu söylemişti. Genelkurmay Başkanı’nın bu toplantısı, ‘LAW silahına boru’ dediği toplantı olarak hafızalara kazındı.

BALYOZ’UN TEMELİ

Balyoz soruşturması ise 20 Ocak 2010’da Taraf gazetesinin manşet haberiyle başladı. İddiaya göre, Mart 2003’te 1’inci Ordu Komutanlığı’nda dönemin Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmek için bir darbe planı hazırlanmıştı. Bundan sonra peş peşe operasyonlar geldi. Eski kuvvet komutanları tutuklandı. Bu sırada Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarda, ‘5 no’lu’ adı verilen bir harddisk de bulundu. 5 no’lu harddisk, davanın temel delillerinden biri oldu. Yargılama sırasında sanık avukatları bu harddiskin incelenmesini istedi ancak davaya bakan İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi reddetti. Mahkeme davayı 21 Eylül 2012’de karara bağladı. 1 numaralı sanık Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 365 sanıktan 325’i ‘Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkûm edildi.

20 OCAK 2014

Balyoz davasının temel delillerinden biri olan 5 no’lu harddisk, Poyrazköy davasında da delil olarak dosyaya konuldu. En çok tartışılan delil de bu oldu. Poyrazköy davası avukatları mahkemeye, Balyoz davasında avukatların TÜBİTAK’a sorulmasını isteyip de Balyoz hâkimlerinin reddettiği 112 soruyu sundu. Bu soruların TÜBİTAK’a gönderilip yanıt alınmasını istediler. Poyrazköy mahkemesi de bu talebi kabul edip, TÜBİTAK’tan sorulara yanıt verecek yeni bir rapor istedi. TÜBİTAK ayrıntılı raporunu 20 Ocak 2014’te mahkemeye gönderdi. .

O RAPORDAN

TÜBİTAK uzmanları Burak Akoğuz, Osman Pamuk ile Erdem Alparslan imzalı 72 sayfalık rapordan çarpıcı satır başları:

Windows XP işletim sistemi ilk defa bilgisayar üreticilerine 24 Ağustos 2001 tarihinde sunulmuştur. XP kısaltması eXPerience (deneyim anlamına gelmektedir) 9 Eylül 2002 tarihinde ilk servis paketi, 6 Ağustos 2004 tarihinde ise 2’nci servis paketi yayınlanmıştır. İncelenen sabit diskin ilk bölümünde kurulu olan Windows XP işletim sistemi, bu servis paketlerinin 2’ncisine (service pack 2) sahiptir.
İşletim sisteminde bu bilgilerin bulunduğu ağ adaptörünün kayıt defteri (registry) anahtarı ayarlarındaki en son değişiklik 1 Mayıs 2008 saat 15.19.37 tarihinde yapılmıştır.

Bazı dosyaların 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir. Kullanıcının dosya alışverişi yaptığı bilgisayarlar arasında, yukarıdaki laboratuvar çalışmalarında gösterildiği gibi sistem saatleri güncel olmayan bilgisayarların olma ihtimali vardır.

YENİDEN YARGILAMA İSTEYECEĞİZ

Poyrazköy Davası sanıkları Çetin Doğan ve Hakan Büyük’ün avukatı Hüseyin Ersöz, TÜBİTAK’ın raporuyla ilgili şunları söyledi: “Balyoz davasında bu raporu dayanak göstererek İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nden 2’nci kez yargılamanın yenilenmesini talep edeceğiz. Bu talebimizin reddi halinde ise söz konusu raporu Anayasa Mahkemesi’ndeki ‘bireysel başvuru’ dosyamıza sunarak, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinin tespiti için başvurumuzun öncelikle incelemeye alınmasını isteyeceğiz.”

O YÜZDEN HAPİSTELER

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ihbar üzerine 6 Aralık 2010 günü yapılan aramalarda, İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün yer döşemesinin altında çok sayıda belge ve doküman bulunmuştu. Döşemenin altındaki belgelerin arasında bulunan ve Balyoz belgelerinin ekleri olduğu öne sürülen çok sayıda belgeyi içeren 5 no’lu harddisk de bulunuyordu. Başlatılan soruşturmalar kapsamında ifadesi alınan ve tutuklanan askerlerin tamamı da 5 no’lu harddiskin içinden çıkan belgeleri reddetmiş ve harddisk üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasını talep etmişti. Ancak mahkeme tarafından bu talepler hep reddedildi. Donanma Komutanlığı’nda bulunduğu iddia edilen harddiskteki veriler nedeniyle Balyoz, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarında yeni iddianameler yazıldı. 5 no’lu harddiskteki veriler nedeniyle sanıklara Balyoz Planı’nın güncellendiği suçlaması yöneltildi.

MAHKEME DİKKATE ALMAMIŞTI

Balyoz Davası'na bakan avukatlar, delillerin incelenmesi için çok sayıda uzmandan görüş aldı. Dava dosyasına da sunulan ancak mahkeme tarafından dikkate alınmayan raporlardan, 5 no’lu harddisk ile ilgili olanlar şöyle:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bilirkişi Heyeti (25 Mayıs 2011): Her yönüyle hatalı ve tutarsız söz konusu yazılarla seçilmiş bir kısım komutan ve personelin; sözde görevler verilerek veya yazı içerisinde/ekinde isimleri veya imza blokları yer almak sureti ile vazifesiyle bağdaşmayan ve başarması imkansız görevler verilmek suretiyle hayal ürünü bir yapılanma içine çekildiği değerlendirilmektedir.
Donanma Komutanlığı Bilirkişi Heyet Raporu (14 Ocak 2011): Tespit edilen bu bilgiler ışığında EK-B’de belirtilen dosyaların 5 numaralı harddiskte oluşturulmadığı/açılmadığı ve bu bilgisayara başka bir kaynaktan kopyalandığı kanaatine varılmıştır.

Arsenal Consulting Adli Bilişim Raporu (28 Mart 2012): Tarihi geriye çekilmiş (en az) 120 dosya ve klasörün Samsung Sabit Diske kopyalandığını saptamıştır. Arsenal’in DATA MFT’de tespit ettiği tarih ve zaman aykırılıklarından biri, Samsung Sabit Disk’e yazılan en son 120 dosya ve klasörün 8 Nisan 2004’te oluşturulmuş gibi görünmesidir. Bu, Samsung Sabit Diski 28 Temmuz 2009’a kadar kullanımda olduğu için mümkün değildir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recai27 Ocak 2014 01:54

    şanlı ordumuza kağıttan kaplanlar diyen CHP,ye bakın ne kadar tutarsız.

  • secmen27 Ocak 2014 01:39

    kılıçtaroğlu iktidarda olsaydı paşalara boyunmu eğecekti.

  • seçim yatırımı27 Ocak 2014 00:16

    akp çok oy kaybetti kaybedilen oyları telafi etmesi lazım bunun için bi ihtimal diye paşaları salacak

  • dlbyz27 Ocak 2014 00:07

    bu paşalar boşamı yattı yazık başbakan şimdimi çözdünüz velemki bu işte baş parmak varsa

  • Ulusalcı kemal26 Ocak 2014 22:37

    1960 lara kadar olduğu gibi CHP ve MHP birleşecektir tekrar. butun ulusalcılar tekrar bir butun olacaktır. Tek devlet tek millet Tek dil sloganıyla butunleşecektir

  • Yer değiştirilecek26 Ocak 2014 22:15

    Paşam gönlünüzü ferah tutun..sizler çıkacak hırsız, şerefsiz, vatan haini malum kişiler içeri girecek...hemde hamdolsun hamdolsun diye diye girecekler

  • Pasha26 Ocak 2014 21:51

    İlk cemaat dosyasını açan sayın ilker başbuğdu.küçük bir cemmat grubunun ülkenin bütün brokrasisinii nasıl ele gecirdiklerini, ulkenin mali kaynaklarına nasıl çöktüklerini ilk o raporlardı. sonuç ortada. hukuk alanında akp nin benimsemediği şeyler oldu. ama kendilerine dokunmayana kadarda sesiz kaldılar herseye

  • Tüüü..bitak26 Ocak 2014 21:48

    Yıllardır söyleniyor, sahte sahte sahte..diye. Tübitak denen yandaşların doldurulduğu akp yan kuruluşu daha önce kulak asmadı, şimdi ne değiştide cd le oynanmış raporu veriyorsun.

  • mustafa26 Ocak 2014 21:30

    tübitak ın da bilimle falanla alakası yok ! 2 yıl önce ne diyordu şimdi ne diyor hayret tayyip ne diyorsa o doğrudur.biitti laa memleket

  • :)26 Ocak 2014 21:28

    evet yenı tubitak mühendisleri atanacak mı bekliyoruz :))