E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Bir baktık hepsi bıyık bırakmış---

Kılıçdaroğlu: Bir baktık hepsi bıyık bırakmış

Kılıçdaroğlu: Bir baktık hepsi bıyık bırakmış
17 Mayıs 2016 - 14:21 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında AK Parti'de yaşanan adaylık ve Başkanlık tartışmalarına değindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir baktık hepsi sıraya girmiş. “En düşük profilli benim, hatta çukurdayım, beni seç” diyorlar. Allah aşkına böyle bir parti böyle bir demokrasi olur mu? Düşük profilli nedir? Aklını kullanmayan insana denir. Bu kişilere ayrıca dalkavuk da denir çünkü ne denirse onu yaparlar. Peki bu yetiyor mu? Hayır yetmiyor. Diktatör yine buyurmuş: “Herkes bıyık bıraksın...” Bir bakıyoruz herkes bıyık bırakmış" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuşuyor.

Konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Türkiye’de hükümet yok. Usulen bir başbakan var. Çünkü hükümete karşı saray darbesi yapıldı 4 Mayıs'ta. Bu bir anayasal suçtur. Meşru bir hükümete darbe gerçekleşmiştir.12 Eylül darbecileri nasıl yargılandıysa bu darbeyi yapanlar da gün gelecek yargılanacaklar.

Adalet ve Kalkınma Parti’sinin demokrasiyi savunmadığı ortaya çıktı. AKP’nin KuzeyKore benzeri bir sistemle çalıştığı ortaya çıktı. Kuzey Kore’de bir diktatör var dünyanın alay konusu, bizde de bir diktatör var o da alay konusu.

"BİR BAKIYORUZ HERKES BIYIK BIRAKMIŞ"

Dilekçesini verdi paşa paşa ayrıldı. Mağdurları oynuyor. Mağdurları oynama Sayın Davutoğlu sen yürekli bir adamsan demokrasiyi savunacaktın. Düşük profilli biri olacak dediler. Bir baktık hepsi sıraya girmiş. “En düşük profilli benim, hatta çukurdayım, beni seç” diyorlar. Allah aşkına böyle bir parti böyle bir demokrasi olur mu? Düşük profilli nedir? Aklını kullanmayan insana denir. Bu kişilere ayrıca dalkavuk da denir çünkü ne denirse onu yaparlar. Peki bu yetiyor mu? Hayır yetmiyor. Diktatör yine buyurmuş: “Herkes bıyık bıraksın...” Bir bakıyoruz herkes bıyık bırakmış. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Siz böyle bir başbakan seçimini Türkiye’yi bırakındünya tarihinde mi gördünüz?

Başkan olacağım her şey bana bağlı olacak diyor. Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin.

Diktatör bozuntusu demiş ki biz ancak Kızılay’a para veririz. Tabi Kızılay para verirse kan verirsin. Sen kanı bile parayla satarsın.

Biz kandan değil halktan besleniyoruz demiş. Senin kandan beslendiği ortada. Suriye örneği ortada. O ölenlerin kanlarının tamamı seni ellerinde. Senin sadece ellerin değil dişlerin de kanlı.

O silahları neden gönderdin? İnsanlar öldürülsün diye…

Ergenekon’a bakın. O davaların savcısı değil miydi. Orada ölenlerin acısı hala yüreğimizde. Sen kandan besleniyorsun.

15 yaşında Berkin Elvan… Bir Allah rahmet etsin bile demedi. Annesini seçim meydanlarında yuhalattı. Sende din vicdan ahlak vicdan var mı?

Sen kandan gerginlikten şiddetten besleniyorsun.

8 şehidimizin olduğu gün beyefendi nikah töreni yapıyor. Tamam nikahını yaparsın mütevazı bir şekilde.

23 Nisanı yasaklarsın şehitler var diye. Ama öte tarafta gider her türlü pisliği yersin bunu affetmiyorum.

Halktan besleniyormuş. Senin halktan beslendiğini çok iyi biliyoruz. Milleti soyup soğana çevirdin.

"MENDERES'İN ADINI AĞZINA ALMA"

Sakın ola ki rahmetli Menderes’in adını ağzına alma. O namuslu bir adamdı. Git Menderes’in torunlarına hepsi pırıl pırıl. Cumhuriyeti Atatürk’ü savunuyorlar.

27 Mayıs’tan sonra idam kararları çıktı. Siyasi idama her zaman karşı çıktım. Hiçbir ayrım yapmadım

Ama bu yaptı… Suudi Arabistan’da 47 kişi idam edildi. Bu, “Suudi Arabistan’ın yasalarına bu var” dedi.

Bangladeş’te de bir kişiyi idam ettiler Erdoğan köpürdü. İnsanda biraz omurga olur ilkeli davranma olur. İdama karşıysa her zaman karşı çık.

27 Mayıs sonrasında idam kararı çıkıyor İsmet İnönü siyasi parti liderlerine çağrı yapıp buna karşı çıkan bir bildiri yayınlayalım diyor. Siyasi parti liderleriyle bunu duyuruyorlar.

"KUZEY KORE MODELİ"

Darbeye karşı Davutoğlu ne diyor, 'Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur' diyor. Nedir o zaruret? Darbeciler gün gelecek hesabını verecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bizim anladığımız anlamda demokrasiyi savunmadığı ortaya çıktı. Kuzey Kore modeline göre görev yapan bir partidir. Kuzey Kore'de de bir diktatör var bütün dünyada alay konusu, bizde de bir diktatör var o da bütün dünyada alay konusu. 

Parti bir kişinin iki dudağına kendisini hapsetmiş durumda. Birileri bu ülkede demokrasi var demeli. Diktatör buyurdu, istifa edeceksin dedi, istifa etti. Milli irade benim diyor. Seni ben getirdim, şimdi ayrıl diyor. Mağdurları oynuyor, mağdurları oynayamazsın Sayın Davutoğlu... Sana oy verenlerin hakkını savunacaktın. 

Bir başbakan istiyorum, nasıl birisi olsun? Düşük profilli olsun. Hepsi sıraya girdi. Ne dersen, ne emredersen yaparım diyorlar. Düşük profilli adam aklını kullanmayan adama denir. Bu kişilere aynı zamanda dalkavuk da denir. Çünkü ne denirse emredersiniz diyecek. 

Diktatör yine buyurmuş, mutlaka bıyıklı olsun demiş. Bir bakıyorsun herkes bıyık bırakmış. Siz böyle bir başbakan seçim tarzını dünya tarihinde gördünüz mü? Böyle demokrasi mi olur?

"BİR TEK CHP'Lİ BİLE OLSA..."

'Ben başkan olmak istiyorum' diyor. Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin. Bir tek CHP'li bile Meclis'te olsa sen bunu gerçekleştiremezsin. 

Bu diktatör bozuntusu 'Biz ancak Kızılay'a kan veririz' demiş. Lafa bak lafa. Şunu söylemek istiyor, Kızılay para verirse kanımızı veririz. Ben biliyorum sen kanı bile parayla satarsın. Biz halktan besleniyoruz demiş. Senin kandan beslendiğin çok açık. Suriye örneği ortada binlerce kişi öldü, 3 milyon kişi Türkiye'de mülteci. O ölenlerin tamamının kanı senin elinde. 

Neden oraya silah gönderdin, insanlar katledilsin diye gönderdin. Hala insanlar öldürülüyor. Onların tamamının sorumlusu sendin. Sen kandan beslenen birisisin. 15 yaşında Berkin Elvan bir Allah rahmet eylesin bile demedin, annesini yuhalattın. Sende din, iman, Allah var mı? 400 milletvekili dedi... Hergün şehit gelir, milleti tehdit ediyorsun. 

8 şehit olduğu gün düğün yapıyor. 23 Nisan'ı yasaklarsın şehit var diye, öbür tarafta gider her türlü pisliği yersin. Halktan besleniyormuş, senin halktan beslendiğini çok iyi biliyoruz. Milleti soyup soğana çevirdin.

Diktatörler kan dökermiş, bir aynaya bak kim olduğunu göreceksin. Rahmetli Menderes'in adını ağzına alarak CHP'yi suçladın. O namuslu bir adamdı. Çocuklarının ticaret yapmasına bile izin vermedi. 

ERDOĞAN'A İDAM TEPKİSİ

Suudi Arabistan'da 47 kişi idam edildi, kanunlarında var dedi. Biz karşı çıktık, Mısır'daki idamlara da karşı çıktık. Bangladeş'te de bir kişiyi idam ettiler, Erdoğan köpürdü. İnsanda biraz omurga olur, idama karşıysan her ortamda idama karşı çık.

KAN DÖKME POLEMİĞİ

TOBB Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptım, kıyamet koptu. Aslında daha önceden söylediğimi orada tekrar ettim. Vay efendin sen nasıl böyle dersin, kan deyince bize bir şey düştü diye düşündüler. Birileri Türkiye'yi babasının çiftliği sanıyor. CHP olduğu sürece bu ülkede rejimi değiştirmeye kimse yeltenemez." 

"GİZLİ OYLAMA BU ARKADAŞLAR''

Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nın ardından, çıkışta gazetecilerin, anayasa değişikliği teklifi oylamasında partisinden fire bekleyip beklemediği şeklindeki soruları üzerine, "Gizli oylama bu arkadaşlar" karşılığını verdi.

Öte yandan, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, yaptığı yazılı açıklamada, oylamaya katılmayacağını bildirdi.

Gürsel Erol, açıklamasında, "Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağına namusu ve şerefi üzerine ant içtiğini" anımsatarak, "İçtiğim yemine sadık kalacağım. Anayasa'ya aykırı bir düzenlemenin oylamasına katılmayı etik bulmuyorum.O yüzden AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklifinin oylamasına katılmayacağım" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan17 Mayıs 2016 22:26

    kemali yine fena doldurmuşlar...icraata bakalım..bay şaban cır cır böceği gibisin..meyven yok ,bozuk plak oldun sana ne milletin bıyığı ile sakalından

  • asi17 Mayıs 2016 18:08

    olmadı kemal. ülken için ne yaptın. devamlı avrupaya şikayet.

  • hakkaniyet17 Mayıs 2016 17:21

    dedikleri doğru adamın, zaten bıyıklı idi, yeni bıyık bırakmadı ki klıçdaroğlu. iktidarın yaptığı bir yığın yanlış var. hep mhp chp yi eleştiriceğinize biraz da kanunsuzlukları eleştirin belki adam olursunuz, omurganız olur.

  • hakan17 Mayıs 2016 17:01

    yzık cok yazık turkıyenın ana muhalefet baskanı denılen adam bom bos bırısı hakkında yorumyazmaya degecek hıc bır ıcratı yok sadece ıftıra atıyor yazık demekkı ınsan kalıtası ne kadar dusukkı bu adam hala orda dura bılıyor cok yazık

  • gandi17 Mayıs 2016 16:26

    Buna ne yedirip içiriyorlar anlamıyorum, sürekli kafası güzel, eller gidiyo aya bu hep aynı yerde, bırak artık başklarının üzerinden prim yapmayı, millet yemiyo artık bunları birazda dürüst olmaya çalışki oy topla,

  • nuri17 Mayıs 2016 15:57

    helal olsun başkanım.ağzından bal damlamış

  • metin17 Mayıs 2016 15:44

    iyce dagidti Buna mazlumu cagirin

  • HASAN TOSUN17 Mayıs 2016 15:18

    sen onlardan önce bıyık bırakmışsın,beni akp ye alda beni chp den kurtar,başkan oldum iktidar olacağım yok,hep yalan dolan söyledim ama halk yemedi,oy vermedi,kaçacak yerimde yok,ben onlardan önce bıyıklıyım beni gör tayyip dedin ama tutmadı