E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKıdem tazminatında iki seçenek olacak---

Kıdem tazminatında iki seçenek olacak

Kıdem tazminatında iki seçenek olacak
16 Mayıs 2017 - 13:27 borsagundem.com

Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatıyla ilgili teknik çalışmalar yapıldığını, ideal bir sistem uygulamaya çalıştıklarını belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatının detaylarını Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında anlatıyor.

Müezzinoğlu'nun konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

KIDEM TAZMİNATI

Bugün kıdem tazminatı sistemi ile ilgili toplantıyı gerçekleştirmek istiyorduk, olması için zorluyoruz ama olmayadabilir. Kıdem tazminatı yeni sistemde 4 ana kolu önemsiyoruz birincisi hak, ikincisi güvence, üçüncüsü şeffaflık, dördüncüsü de sürdürülebilirlik. Bu dört başlıktan vazgeçmiyoruz. Bu ana parametreler çereçevesinde teknik ekipler çalışmalarını yaptı. İnşallah bugün veya önümüzdeki günlerde paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız.

Kazanılmış haklara baktığımızda yüzde 80 hak kaybı var. Yüzde 20'yi geçmiyor hakların alınabilirliği. 13 milyon çalışanımızın yüzde 80'i hak sahibi olamıyor.

İKİ SEÇENEK

Mevcutta sistemde kalmak isteyenler ben burada kalmak istiyorum diyerek kalabilir veya yeni sisteme geçmek istiyorsa işvereni ile anlaşıp geçebilir. Ancak yeni kıdem sistemi devreye girdikten sonra ilk defa işe girecek olanlar yeni sisteme dahil olacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş16 Mayıs 2017 20:58

    Tazminatını alabilmek için mahkemelerde sürünen insanların haklarını verin önce.

  • Makarnacı16 Mayıs 2017 20:32

    Soyun işçileri .yüzde 80 alamıyormuş. Sanki 15 yıldır iktidarda babam var. Bir yasaya bakar çıkartırsın yasayı 1 gün çalışan bile alır. Allah büyük birgün devran dönecek

  • broker16 Mayıs 2017 16:53

    mevcut çalışanlara böyle bir seçenek sunulacaksa , eski çalışanların eski sistemde kalmaları kesinlikle daha avantajlı olacak. çünkü ödenen ikramiye giderek düşecek

  • Bordro mahkumu16 Mayıs 2017 15:03

    Kafamda deli sorular...Acaba bu da işsizlik fonu gibi olacak mı? Tazminat hesaplamasında son aylık değil de çalışma yılı boyunca alınan aylıkların ortalaması mı baz alınacak? (piyasada var böyle bir rivayet) Hiç iyimser düşünemiyorum maalesef. Bir iyilik yapılsa bile mutlaka çıkar bir yerden bunun acısı. Tabi işveren veya devletten olmaz, o kesin.

  • baturayersin16 Mayıs 2017 14:24

    işcinin cebinden elinizi çekin işsizlık fonu kurdunuz para nereye gitigi beli değil kaynak arayıyosan milet vekillerin maşından kesinti yapın

  • E,S16 Mayıs 2017 13:38

    bunda bin kurnazlı k var ama hayırlısı.

  • finish16 Mayıs 2017 13:33

    Yeni sömürü kaynağı...deniz bitti di mi?