E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKeşiş CEO'nun başı dertte---

Keşiş CEO'nun başı dertte

Keşiş CEO'nun başı dertte
07 Ağustos 2015 - 06:25 borsagundem.com

Çin’in dünyaca ünlü Shaolin Tapınağı’nın ‘Keşiş CEO’ olarak tanınan başrahibi Shi Yongxin Usta dolandırıcılıkla suçlanıyor

Dövüş sanatı kung fu’nun ve ZEN budizmin beşiği kabul edilen tapınak, Shi Yongxin Usta’yla ilgili yürütülen soruşturmayla çalkalanıyor.

New York Times’ın haberine göre, Çin’in Henan eyaletindeki tapınaktan bir zamanlar dövüş sesleri eksik olmazken, şimdi başrahibi çekiştiren turistlerin kıkırdamaları yükseliyor.
Shaolin Tapınağı’nı ticari bir marka haline dönüştürdüğü için Keşiş CEO adı takılan Shi Yongxin’in dolandırıcılık yaptığı ve bekarlık yeminine rağmen iki sevgilisinden çocuk sahibi olduğu iddiaları Çin’i dehşete düşürdü.     

Eski bir müridin ihbarıyla harekete geçen Çin makamları iddiaları araştırıyor. Çin basınına konuşan ve Adalet Arayan lakabını kullanan gizemli ihbarcı, ikiyüzlülüğe dayanamadığını belirterek, Shaolin toprağının tekrar saflığa kavuşmasını istediğini dile getirdi. 

MÜRİT KORKUYOR

Ortaya atılan iddialara göre, lüks bir makam arabası filosu kuran Shi Yongxin Usta, tapınağın yönettiği bir şirketi milyonlarca dolar dolandırarak paraları Avustralya’da yaşayan sevgilisine aktardı. Çin budizminin en önemli figürü olarak görülen kişinin kadınlara düşkün olduğu, para ve gösteriş peşinde koştuğu iddiaları ülkede büyük yankı uyandırdı.
 
297 MİLYON $’A ‘KUNG FU PARK’


Bu yıl şubat ayında Shaolin Tapınağı, Avustralya’da 297 milyon dolarlık bir kung fu tema parkı kurma planını açıkladı. Parkta bir tapınak, otel, kung fu akademisi ve golf sahası bulunacak. 5. yüzyılda kurulan tapınak ticarileşme yoluyla budizmin mesajını daha iyi yayacağını düşünüyor. Tapınakta para veren turistler için saat başı dövüşen keşişler akrobatik şovlar yapıyor. Bazı çevreler Shaolin’inin yurtdışına franchise vermesine iyi gözle bakmıyor. Tapınağın borsaya açılma girişimi de eleştiriler üzerine son anda engellenmişti.

ALTIN İPLİK KULLANIYOR 

Çin haber ajansı Xinhua, 2011 yılında bir genelev baskını sırasında Shi Yongxin’in yakalandığı, ancak kovuşturmadan yakasını kurtardığı iddialarını yazmıştı. Apple ürünlerine özel ilgi duyduğu belirtilen başrahibin elbiselerinde altın iplik kullanıldığı da Çin basınında dile getiriliyor.  Shi Yongxin, Avustralya projesinin eleştirilmesi üzerine, “Çin, Disney parkı ithal ediyorsa, neden başka ülkeler de Shaolin Manastırı ithal etmesin?” demişti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)