E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray, iki otelini kiraladı---

Kervansaray, iki otelini kiraladı

Kervansaray, iki otelini kiraladı
11 Kasım 2019 - 21:55 borsagundem.com

Kervansaray yönetimi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle rekabet gücünü kaybeden ve ciddi kar kayıpları yaşayan iki otelini kiralama kararı aldı

BORSAGUNDEM.COM

Kervansaray Yatırım Holding (KERVN) sahip olduğu Kundu ve Lara otellerini, Kilit Hospitality Group bünyesinde bulunan Galeri Kristal'e kiraladığını duyurdu.

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, yaz sezonu sonunda kapatılmış ve hali hazırda kapalı bulunan Kervansaray Kundu Oteli'nin 15 yıl süreli olarak yıllık 2 milyon euroya, Kervansaray Lara Oteli'nin ise 3 yıl süreli olarak yıllık 3 milyon 540 bin euro bedelle Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama Ve Ticaret'e kiralandığı belirtildi. Açıklamada, kiralanan 2 otelin renovasyon, tamirat ve tadilat işlerinin kiracı tarafından yapılması şartının da anlaşmada yer aldığı kaydedildi.

EKONOMİK DARBOĞAZ OTELLERİN REKABET GÜCÜNÜ VURDU

Kervansaray yönetiminin otelleri kiralama kararının arkasında ise, şirketin yaşadığı ekonomik darboğaz yer alıyor. Açıklamada, 2013 yılından itibaren kredi ya da fon kullanamayan Kervansaray'ın, işletme giderleri ve borç yapılandırmalarının dışında gerekli renovasyonu yapma olanağının bulunmaması nedeniyle, otellerinin sektördeki emsalleriyle rekabet edemez hale geldiği ve bu durumun sonucu olarak da fiyat indirimleri ile ciddi miktarda kar kaybının yaşandığı belirtildi. Otellerin, bütçeye yük olmadan yenilenmesi ve mevcut ekonomik konjonkturde değişen koşullardan etkilenmemesi amacıyla da şirket, 2 otelini kiralama yoluna gitti.

GALERİ KRİSTAL, KİLİT HOSPITALITY BÜNYESİNDE YER ALIYOR

Kundu ve Lara otellerini kiralayan Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama ve Ticaret, 2005 yılından beri turizm sektöründe faaliyet gösteren, bünyesinde Crystal Hotels, Nirvana Mediterranean Exellence ve Amara World Hotels markaları altında, Antalya Belek, Antalya Kemer, Antalya Side ve Bodrum'da olmak üzere toplam 19 tesis barındıran Türkiye'nin en büyük otel zinciri konumundaki Kilit Hospitality Group bünyesinde yer alıyor.

9 AYLIK ZARARI DÜŞTÜ

Kervansaray, konsolide verilere göre 2019 yılı 3. çeyreğinde 40.708.170‬ TL net kar açıkladı. Şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam zararı 3.367.566 TL'ye geriledi.

Şirket, 2018 yılının ilk 9 ayını ise 248.732.966 TL toplam zarar rakamıyla kapatmıştı.

BİNLERCE YATIRIMCI MAĞDUR

Sayılgan ailesinin çiftliğine dönüşen Kervansaray hisselerinde, binlerce yatırımcının mağdur olduğu biliniyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun da defalarca ceza ve yaptırım uyguladığı şirket ve yöneticiler, mağduriyetlerin giderilmesi adına hiç bir adım atmazken, keyfi uygulamalarına devam ediyor.

Kervansaray Genel Kurul sürecini iptal etti

Kervansaray yatırımcıları SPK önünde eylemde

Kervansaray hisselerinde yeni gelişme: Ertan Sayılgan yeniden hakim ortak

Kervansaray'da sahtekarlık suçlaması

Kervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı

Uludağ’da dondurucu soğukta Kervansaray protestosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,05
En Yüksek: 2,19
En Düşük: 2,08
Değişim -8,89 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,08
İşlem Hacmi 2.795.551
Toplam Adet: 1.317.990
Ağırlıklı Ort.: 2,17
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nerdesin volbor12 Kasım 2019 22:01

    Değerleme raporu geliyor. Çağrı'nın ilk kısmı tamamlandı. Yaw hani kotdışıydı şirket? :))) Ha keşke kot dışına alınsa, borsadaki bütün payların toplanması emri verilse, ah keşke. Napacak abiniz o kadar lotu ozaman? :)))) Turşusunu kurar. %100 lotla :))))) Halka açıklık oranına bakmadan kalkıp KOTDIŞI diyip durdun senelerce VOLBOR. Ne boş adammışsınız :))))

  • nerdesin hondamonda12 Kasım 2019 21:59

    "Patron artık SS" diyen hondamonda, abinin kösele sesi dediğin şey bu muydu? :)) Patron kimmiş? Bakalım o çağrıyı yapabilecek mi abin? KPMG'ye başarılar diliyoruz, bütün sevgimiz KPMG ile birlikte :)) Haftalar öncesi gelip de KY'ye "abime destek verin" demenden belliydi zaten herşey :)))) Ben ZT'nin yerinde olsam şirkete bir de gönüllü çağrıyı kitlerim, yönetim kurulu kararı ile. :))) Yatırımcıyı da mutlu ederim, sonra çeker giderim. Kadın 2 oteli de icradan kurtardı. Ha abin'in musluğu (International Kervansaray) kesildi ama yapacak birşey yok napalım? :)))

  • boratimur papağanına12 Kasım 2019 14:15

    Papağan vardı, danışıklı dövüş diyen boratimur. Adama sormazlar mı madem öyle SS niye elinden giden oteli basıyor?

  • Coşkun12 Kasım 2019 13:11

    Kap haberlerine tepki vermemesinin sebebi tahtadaki baskıdır.Tilkidir. yıllardır da baskının ana kaynağıdır. ZT , değil aklınızı başınıza devşirin, uyanın artık. Tilkiyi o kapıdan içeri soktuğunuz an her şeyinizi kaybettiğini an olacaktır. Dünkü kap haberlerinden sonra duruşunuzu doğru yapın. Biliyorum tahta neden gitmiyor diyorsunuz . cevabını biliyorsunuz. İnşallah tez zamanda yıllarınızın karşılığını alarak kurtulursunuz.

  • Adem Tutkal12 Kasım 2019 13:09

    Selimi borsada ve ticarette tanımayan yok. Kendisi menfaati harici birşeyler düşünmez. sahtecilik, dolandırıcılık,,iftira gibi suçlardan devam eden ve kesinleşen davaları mevcut. Bu bile bir insanın niyetini göstermektedir.

  • Teklif12 Kasım 2019 13:03

    Mesela keşke ZT, madem borç ödemesi yapmayacak süründürmeye devam edecek kreditörleri, ozaman 2 otelin kirası ile gelen parayı gönüllü çağrı yaparak yatırımcılardaki hisseleri yönetim kurulu başkanı olarak şirkette toplayacağını açıklasın, blokajı devam eden SS'ye karşı yatırımcılar da ZT'yi desteklesin? ZT'de para olmayabilir ama şirketin kasasında artık olacak. Yönetim kurulu kararı ile Kervansaray Yatırım Holding A.Ş., 1TL 'den 50 milyon TL'lik geri alım programı açıklasın... Piyasada fiyat kendiliğinden bu rakama gelir. Ama yanındakiler izin verir mi? Vermez. İşlerine gelmez. Çünki tahtada istedikleri gibi at koşturamayacaklar, trade de yapamayacaklar. 

  • gerçekler12 Kasım 2019 12:26

    ES ve SS, şirketi yıllarca International Kervansarayla sözleşme yaparak boşaltmıyor da ZT, bir başka grupla anlaşınca mı içini boşaltma oluyor? Bence bir taşla 2 kuş vurmuş. Hem otelleri renovasyona sokuyor hem de kira parası alıyor. Otelleri bakanlıklardaki davalardan kurtaran kim? ZT'nin kızkardeşi ile birlikte aile mallarına sahip çıkması doğaldır. Malesef kardeş ve babanın yıllarca ticarette ne yaptığı ortada.

  • Piyon 'İD'12 Kasım 2019 12:20

    Ss ve Es nin piyonu İD. gruplarında yalanlarla insanları kandırıp, çeşitli algılar ile insanları yönlendiriyor. Uyanık olun İD nin yazışmalarını okuyun, iki yüzlü ve menfaatciliğini görmüş olursunuz. 

  • BJK 12 Kasım 2019 11:37

    ZT bütün hotelleri kiraya versin, ve hepsini yatırım amaçlı gayrimenkullerde güncel değeri ile bilançoların. Diğer bütün arazi, arsa, dükkanlar, binalar, fabrika binalarını, yatırım amaçlı gayrimenkuller olarak bilançolasın güncel fiyatı ile listelesin. Cazip teklif gelenleri satsın, diğerlerini kiraya vererek değerlendirsin. İflası kabul edilmeyen mintay tekstilin tüm varlıklarını satsın, genel kurulunda destekleriz

  • Er12 Kasım 2019 11:18

    Bir yatırımcı olarak Bursa daki 3 hotel ve Marmaris’teki hotelin de kiralanması taraftarıyız. En azından şirketin geliri net olur. SS döneminde hotellerden şirkete hiç bir katkı yoktu. Her şey tırtıklanıyordu. ET Ozaman hiç sesini çıkarmıyordu nedense.

  • Organize işler12 Kasım 2019 11:03

    ES'nin mektubunu kim servis etti? Bu kişi kimdir derhal açıklanmalı. Yatırımcıları oyuncak gibi kullananlar var, bunu görüp, bilip hiç birşey yapmayanlar da buna ortaktır. Bu kişileri derhal ayıklayın, ifşa edin. Aynı husus, çağrıya katılımda da yapıldı. "2. bir küçük grup kurduk genel kurulda hedefimiz 90 milyon lot" diyerek sağda solsa fesih grubu dışında kim varsa herkesi topladılar. Çağrıya katılım böylece minimum oldu. Grupların içine sızan böyle organize işlere devam demek?

  • Vay vay12 Kasım 2019 10:59

    ES ve SS'nin savcılığa gidip ifade vermeleri de iyi olmuş. Bazıları acımışdı ama bunlara acınmaz. Yalan ve iftiranın bu kadar bol olduğu bir yerde hisse devir sözleşmesine de benim pek inanasım gelmiyor. Bence bu hisse devir işinde bile birşeyler dönmüş olabilir. Karar istinafta diyor bilanço notlarında. ZT söz verdi yapmadı diyorlar. Ne sözü verdi, ne zaman verdi bir yatırımcı olarak benim hiç bilgim yok. Bir toplantı düzenlenmiş orada sohbet babında birşeyler söylenmiş hepsi bu. O kadar aile içi sorunları dururken ZT'nin kalkıp tahta ile ilgilenmesi beklenemezdi zaten. Bence ZT, ES ve SS'yi hakladıktan sonra gereken ne ise yapacağına inanıyorum. Herşeyi halletsin de en son sıra yatırımcıya gelsin, ona da razıyım.

  • Ferhat12 Kasım 2019 09:06

    SS ve ES kiralamaları engellemek için bazı yatırımcıları kullanarak basın açıklamasını servis etti. Yatırımcının algısını yöneterek, otel kiralamalarını engellemeyi amaçladılar. Kusura bakma ss ve es artık id'ye kimse inanmıyor. Adam ayak üstü 100 yalan söylüyor sende bu adamı kullanıyorsun. "İD" bence banka hesaplarını kamuya aç. 

  • Mağdur Yatırımcı12 Kasım 2019 08:29

    Yıllardır mağdur biziz, bu gelişmeler artık bu mağduriyetin giderilmesi için başlangıç olsun. Yönetim haydi bizi kurtarın artık.

  • Hüseyin 12 Kasım 2019 08:20

    Akılları henüz başlarına gelmiş olsada zararın neresinden dönersen dön kardır.

  • Leyla Yılmaz12 Kasım 2019 08:18

    Lara ve kundu otellerinde kaldım. Bakıma çok ihtiyaçları vardı. Yapılacak bakım ve onarım otellerin değerini artırmış olacak. Hemde kira gelirleri olacak. Diğer oteller içinde uygulama alanı bulursa gayet güzel olacağa benziyor

  • kervanzede12 Kasım 2019 08:13

    Olayı ilk duyduğumda mal kaçırma diye Zeyno'ya çok sövmüştüm ama kap haberlerindeki detaylar doğruysa bu mal kaçırma değil. Bence şirketi düze çıkarabilecek bir anlaşma. Zeyno kanımca illaki 3-5 m EUR açıktan ayrıca almıştır ama Kundu'yu satıp şirketi düze çıkaracaksa buna bile razıyım. Bu arada denetimden geçmemiş 9 aylık verilerde otek üst kullanım haklarıyla beraber 1 TL'yi aşan değer çıkarmış Zeyno. Artık tilki Selim iyice köşeye sıkıştı. Değerlemeyi bunun altında çıkarmaya yüreği zor yeter. İnşallah yılların acısını çıkarmamıza az kaldı. YTD.

  • Mutlu12 Kasım 2019 08:10

    Ss ve Es sizler bunu fazlasıyla hakettiniz. Yıllarca bizleri mağdur edip otellerin gelirlerini international üzerinden güzelce yerken hayat iyiydi demi? Ss bodrumda kendisine ada alacak, yatırımcı da kuru ekmeğe talip olacak. Artık internationala musluklar kapatıldı. Ss ve es geçmiş olsun. Ohhhh

  • İhsan 12 Kasım 2019 08:06

    Çok geç kalmış bir durum. Hem otellerin tadilatını yaptırıp hemde otellerden kira geliri elde edilecek. Kervan için yeni bir başlangıç olsun İnşallah. Allah utandırmasın.

  • Eser12 Kasım 2019 01:44

    Bütün hotelleri kiraya verilmesi, hotelleri bilançolarda yatırım amaçlı gayrimenkuller olarak katagorileştirmesi. Yine diğer arsa arazi dükkanları fabrika binaları gibi gayrimenkulleri de yatırım amaçlı gayrimenkullere dönüştürmedi ve şirketinde Gayimenkul yatırımları şeklinde faliyetlendirmesi olumlu.

  • Reception12 Kasım 2019 00:33

    Diğer 4 hoteli de kiraladın. İnanın böyle daha iyi. En azından Kervn kira geliri net olur. Daha önce hoteller işletilirken gelirlerin kaymağı Kervan internationala gidiyormuş.

  • Derin11 Kasım 2019 23:01

    Hayırlı olsun..Allah utandırmasın..