E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayyum Bugün'ün manşetini savunanları kovdu---

Kayyum Bugün'ün manşetini savunanları kovdu

Kayyum Bugün'ün manşetini savunanları kovdu
29 Ekim 2015 - 13:35 borsagundem.com

Kayyum Hasan Ölçer, Bugün'ün manşeti savunan bir çalışanı "Çık dışarı! İş akdin feshedildi" diyerek gazeteden kovdu.

Bugün Gazetesi'ne kayyum atanan yetkililerin, Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'un görevden alınmasının ardından sabah saatlerinde çalışanlara bir konuşma yaparak gazetenin yarın bayilerde olacağını tebliğ etti. Gazetenin bugünkü "Kayyumla gasp" manşetini 'rezalet' olarak nitelendiren kayyum Hasan Ölçer, manşeti savunan bir çalışanı "Çık dışarı! İş akdin feshedildi" diyerek gazeteden kovdu.
 
Gazetenin muhabirlerinden Cihan Acar, toplantının ardından Periscope hesabından kendilerine söylenenleri kamuoyuna duyurdu.
 
İşte toplantıda yaşananlar...

video##2175##player
 
KAYYUM:
 
Sizleri toplamamızın ana gerekçesi şu. Normal şartlarda göstermiş olduğunuz faaliyetler bizim tarafımızdan da talep etmenizi istiyoruz, çalışmak istiyorsanız tabii. Ama istemiyorsanız sizin bileceğiniz iş. Normal şartlarda iş güvenliğiniz açısından herhangi bir şekilde huzursuz olacak bir durum söz konusu değil. aynı çalışmalarınıza devam edeceksiniz. Biz fiili olarak yönetim kurulu olarak aldığımız kararları tasvip etmezseniz açık söyleyin, farklı konuşalım. Biz yönetim kurulu olarak vazife icra edeceğiz.
 
YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ:
 
Polisin olduğu yerde içimizin rahat olması mümkün değil. Bir gazetecinin üniformalı polisin olduğu yerde görüşünü ifade etmesi mümkün değil. Bu şartlar altında gazetecilik yapılması zor görünüyor. Yazı işleri mahrem bir yerdir. Görüşlerin her türlü ifade edilebileceği bir yerdir. kendisini baskı altında hisseden insanların gazetecilik yapmasının zor olduğunu düşünüyorum.
 
KAYYUM:
 
Güngör Bey rahat olun...
 
EKONOMİ MÜDÜRÜ:
 
Genel yayın yönetmenimiz yok. Biz şu an kime bağlı olarak çalışacağız?
 
KAYYUM:
 
Siz şu an faaliyetlerinize devam edin. Biz birkaç saat sonra nasıl olacağını size bildireceğiz.
 
BİR ÇALIŞAN:
 
Çünkü bizim için şu an yayının nasıl bir yayın olacağı. Bizi daha çok editoryal bağımsızlık, yayının gidişatı ilgilendiriyor.
 
KAYYUM:
 
Mesela ekonomi, ekonomi haberleri yapmaya devam edecek. Muhabirlerden veya ajanslardan gelen haberleri düzenleyeceksiniz. Daha sonra ekonomiden kim sorumlu olacak, genel yayın yönetmeni kim olacak bunlar ayrı. Mutfak ayrı, sunum ayrı. Şu an bu konularda yüzde 100 şöyledir diyemiyorum.
 
Bugün 5-6 itibariyle gazeteyi bitirmemiz lazım.
 
YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ:
 
Benim sormak istediğim editoryal bağımsızlığımız. Mesela dün bir gazete yaptık biz...
 
KAYYUM:
 
Rezalet bir gazete yaptınız. Bu görüşte olan var mı?


 
ÇALIŞANLAR:
 
O bizim namusumuzdur!
Hasan Bey, bu üslupla gitmeyin... Saygıyı koruyalım...
Bu üslup doğru değil.
 
KAYYUM:
 
Bakın burada toplanıp iyi niyetle konuşuyoruz. Her kafadan bir ses çıkacaksa biz de farklı konuşalım. Ne diyorsunuz, namus falan?
 
BİLAL ŞAHİN:
O gazete bizim namusumuz.
 
KAYYUM:
Senin adın ne? (Çalışan adını söylüyor, kayyum not ediyor) Sen çık dışarı... Çık dışarı, çık dışarı! İş akdin feshedildi!
 
(Tartışmalar yaşanıyor...)
 
Bu mu senin namusun terbiyesiz herif? "Kayyumla gasp"?
 
Mahkeme bir karar vermiş sen buna "kayyumla gasp" diyorsun. Bir kere hukuksuzluk yapıyorsun...
 
Bu düşüncede olan arkadaşımız varsa, hiç münakaşaya girmeden söylesin bize, oturalım konuşalım. Var mı bu düşüncede olan?
 
ÇALIŞANLAR:
 
Tabii ki var!
Ben o düşüncedeyim.
Tabii ki var!
 
KAYYUM:
 
Siz misiniz?
 
BİR ÇALIŞAN:
 
Evet ben o düşüncedeyim. Cihan Acar...
 
KAYYUM:
 
Yusuf Bey bu arkadaşımızın ismini alalım.
 
ÇALIŞANLAR:
 
Ama böyle olmaz! Siz hukukçusunuz...
Bu nedenle mi ismini alıyorsunuz? O zaman benimkini de alın.
 
KAYYUM:
 
Sizinkini de alacağız tabii ki...
 
KAYYUM HASAN ÖLÇER KİMDİR?
 
Gazeteci Bilal Şahin’in, polis eli ile dışa çıkmasını isteyen kişi atanan kayyumlardan Av. Hasan Ölçer. Av. Ölçer, İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun yanı sıra a Çakal Carlos olarak bilinen İlıch Ramirez’in da avukatlığını yapan bir isim.
Kaynak / Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • has29 Ekim 2015 19:47

    adnan menderes de aynı idi

  • has29 Ekim 2015 19:46

    kayyum dediğin yandaş hırsız tayfası

  • meral29 Ekim 2015 18:24

    Bu adamın AKP hakkındaki Twitlerine bakın nasıl bir insan olduğunu anlarsınız.

  • Nur29 Ekim 2015 17:48

    Her şey bir tarafa orada çalışanların ekmeği ile oynamayı dini olmaya kafir bile düşünmez. Bunlar bırakın kafir olmayı insan bile değiller. Allah bunları iki cihanda da kahretsin.

  • Deli Dumrul yasası29 Ekim 2015 17:42

    Benden olmuyanlarin sonu böyle diye güç gösterisi yapıyorlar ama Atam ne demiş geldikleri gibi gidecekler ve bu yaptıklarından dolayı korunacak inde bulamiyacaklar dereceyi yönetimi

  • yazıklar olsun29 Ekim 2015 16:45

    şimdi biz en ileri demokrasiye mi geçmiş olduk? gazeteyi ele geçirip atılacak manşetlere de karar vermeye başladılar!

  • ahmet29 Ekim 2015 15:30

    ne basınmıs kardesim.tutturmuslar ozgur basın diye bir laf salatalıgı.ozgur basın demek sacma sapan yazılar yazıp milleti devleti karalamaksa.gitsinle o ozgurlugun oldugu devletlere orda yapsınlar. mesela kuzey kore cok guzel ozgur basın var.

  • Kayyum29 Ekim 2015 15:11

    Darbe dönemlerinde bile alışık olmadığımız bir dayatmayla karşı karşıyayız.. Artık ülkemizde hiç kimse özgür basından söz edemez... Bu dayatmacı zihniyetle bir yere varılamaz ne acı ki kaybeden ülkemiz oluyor...

  • askeri darbeden beter29 Ekim 2015 14:54

    askeri darbe dönemlerinde bile gazeteler basılmadı, özel mülkiyete el konulmadı!

  • emekci29 Ekim 2015 14:46

    Yazik bu hale de dustunuz ya ne diyelim artik

  • Babacan29 Ekim 2015 14:33

    Bölücü Akın ipek ve medya grubu hak ettiler

  • tarafsız29 Ekim 2015 14:12

    kayyum rezaleti 2kasımdan sonra avukat bile olamaz bu insancıklar peki dıger gazetecilere ne demeli

  • Atatürkçü29 Ekim 2015 14:07

    Kayyumculari kızdırmayın onlar sayın Başbakan gibi Güdümlü yoksa vatan haini parelelmisinin yoksa faiz lobisi ne hizmet mi ediyorsunuz der sayın başkan kayyumlari koruyun onlar yazık işinden etmeyin maaşını 25 binlira yapın villa alın Mercedese b insinler çay ve kahve ikram edin öğle yemeği ve akşam yemeği verin giderleri sirket karsilasin onlar fakir insanlar

  • Atatürkçü29 Ekim 2015 13:59

    Yetkisiz insanları başa getirirsen ilk önce babasını sonra atasıni keser bunlar geldikleri gibi gidecekler burasi suan hukuksuz adaletsiz şekilde yönetiliyor ama bu uyuyan halk bir gün uykudan uyanacak ve geçmişte olduğu gibi izmirde istanbulda samsunda düşmanı içeridekileri denize dökecek ve Türkiye Cumhuriyetini tekrar kuracak 1 kasımda saltani kaldırmış seçme ve seçilme hakkını getirmiş ve sonsuza kadar bu bayrak göklerde dalgalanacak Cumhuriyeti beğenmeyen alır taşı taragi gider kuzey Kore veya rusyada yaşar

  • Kayyumcu29 Ekim 2015 13:52

    Bizden olmuyan işsiz aç hukuksuz ve adaletsizlige alışmali onlar tanrının tüm özelliklerini taşıyan kusursuz insanlar onlar olmasa biz bur gün yasiyamayiz allah başımızdan eksik etmesin bir gün bu insanlar uyandığında bunlar ne yapacak acaba yine bizi kandirdilar mı diyecekler yoksa parelel yaptı biz yapmadık kilifina mi burunucekler