E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKavcıoğlu, MÜSİAD'a YUVAM'ı tanıttı---

Kavcıoğlu, MÜSİAD'a YUVAM'ı tanıttı

Kavcıoğlu,  MÜSİAD'a  YUVAM'ı tanıttı
04 Şubat 2022 - 17:04 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, MÜSİAD heyeti ile YUVAM'ı görüştü.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Yuvam hesapları tanıtım toplantıları kapsamında MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve yurt dışı temsilcilikleriyle görüşme gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin bilgi TCMB’nin Twitter paylaşımında yer aldı.

Yurt dışında yerleşik vatandaşların yurt dışı bankalardan transfer ettikleri döviz tevdiat hesapları ve katılım fonları da Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) olarak adlandırılan hesap aracılığıyla kur korumalı mevduat sistemine ay başında dahil edilmişti.

YURT DIŞI  DÖVİZ HESAPLARI DA DAHİL EDİLMİŞTİ

Yurt dışında yerleşik vatandaşların yurt dışı bankalardan transfer ettikleri döviz tevdiat hesapları ve katılım fonları ‘Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi’ (YUVAM) olarak adlandırılan hesap aracılığıyla kur korumalı mevduat sistemine dahil edilmişti.

YUVAM hesaplarının vadeleri, bu hesaplarda dönüştürülen döviz tutarları üzerinden anaparasına vade gruplarına göre sağlanacak ilave getirinin oranları ve usulü TBMM tarafından belirlenecek. İlave getiri, döviz bazında anaparanın TL karşılığı üzerinden hesaplanacak ve TL olarak ödenecek.

İşte 10 soruda YUVAM hesabı

 

Merkez Bankası, YUVAM hesaplarına ilişkin detayları açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yurtsever05 Şubat 2022 09:15

    tencere yuvarlanmış ,bir yere gidememiş 

  • Vatandaş04 Şubat 2022 17:16

    Ben vatandaşım, siz ne demek istiyorsunuz anlamıyorum. Siz bürokratlar yastık altındakileri ekonomiye kazandırın kamu bankalarına yatırım yapın diyen. Bu Halkbank' ın 4.82 kim hisse değeri nedir? Utanın! Kim soydu bu yatırımcıyı.