E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKatmerciler 6 aylık karını açıkladı---

Katmerciler 6 aylık karını açıkladı

Katmerciler 6 aylık karını açıkladı
15 Ağustos 2014 - 12:22 borsagundem.com

Katmerciler, gelirlerini yüzde 71 artırarak 91 milyon liraya, esas faaliyet kârını yüzde 229 artırarak 7 milyon liraya yükseltti

Türkiye’de araç üstü ekipman sektörünün borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler Araç Üstü Ekipman (KATMR), 2014 yılı ilk altı aylık konsolide mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin, 2010 yılındaki halka arzdan bu yana en iyi altı aylık bilançolarından birisine imza attığı, kârlılık dahil tüm temel bilanço kalemlerinde önemli gelişme sağladığı belirtildi.

Konsolide gelirlerini yüzde 71 artırarak 53 milyon liradan 91 milyon liraya yükselten şirket esas faaliyet kârını yüzde 229 oranında artırarak geçen yılın aynı dönemine göre 2,1 milyon liradan 7 milyon liraya çıkardı. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da yüzde 179 oranında artarak 2,7 milyon liradan 7,4 milyon liraya yükseldi.

Son altı aylık dönemde Kenya, Sudan, Mali ve Makedonya’yı da ihracat gerçekleştirdiği ülkeler portföyüne dahil eden ve ihracat yaptığı ülke sayısını 45’e çıkaran Katmerciler, döviz pozisyonu açığını da önemli ölçüde azaltarak 54 milyon lira seviyesine geriletti.
 
KATMERCİ: “GÜÇLÜ BİR BİLANÇO AÇIKLADIK”
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, 2014 yılı ilk altı aylık mali sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2013 yılında döviz kurundaki hızlı artışın getirdiği finansal baskının etkilerini büyük ölçüde bertaraf ettiklerini belirterek, “Oldukça başarılı bir dönem geçiriyoruz. Sürdürülebilir ve sağlıklı bir mali yapıya sahip olma konusunda attığımız adımların sonuçlarını görüyoruz. Yatırımcılarımıza iyi bir bilanço açıklamış olmaktan mutluyuz” dedi.

2014 yılının altı aylık döneminde tüm alanlarda hedeflerinin çok üzerinde bir başarı elde ettiklerini ifade eden Katmerci, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar hiç faaliyet zararı yazmayan bir şirketiz. Ancak, son dört çeyrekte döviz kurlarındaki hızlı artışın baskısını yaşadık. Gelirlerimiz yine yüksek olmakla birlikte, açık pozisyonun getirdiği finansal maliyetin etkisiyle kârlılık rakamlarında gerileme oldu. Aldığımız önlemlerle maliyetleri kontrol altına alıp yeniden kârlı bir şirket haline geldik. Altı aylık bilançomuzda da görüleceği üzere döviz pozisyonu açığımızı 92 milyon liradan 54 milyon lira seviyesine çekmeyi başardık. Özkaynaklarımızı yeniden güçlendirdik. Yüksek gelir ve kârlılığın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini öngörüyoruz. Mevcut trendi ve siparişleri dikkate aldığımızda, ilk altı ayda olduğu gibi yıl sonunda da yatırımcılarımızı memnun edecek bir bilanço açıklamayı hedefliyoruz.”

Sektörünün halka açık tek şirketi olarak yatırımcılara karşı taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını vurgulayan Katmerci, verilen sözleri yerine getirmiş olmanın huzurunu taşıdıklarını ifade etti. Katmerci, şöyle devam etti:

“Dünya ekonomisinde devam eden sorunlara ve bölgemizdeki karışıklıklara rağmen dört yeni ülkeyi ihracat portföyümüze dahil ettik. Gelir ve kârlılığımızı önemli ölçüde artırdık. Halka arzdan bu yana en güçlü bilançolarımızdan birisini açıkladık. Sadece büyümeye değil kârlı büyümeye odaklanıyoruz. Yatırımcı ve hissedarlarımıza başarılı bir mali tablo sunmanın gönül rahatlığını yaşıyor, bize güvenen yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Hedefimiz, sağlıklı, kârlı ve istikrarlı büyüme trendini devam ettirerek ülkemiz için değer yaratırken yatırımcılarımız için daha kârlı ve verimli bir şirket haline gelebilmek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)