E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKatar'dan Gazze açıklaması: Ateşkesin saati belli oldu!---

Katar'dan Gazze açıklaması: Ateşkesin saati belli oldu!

Katar'dan Gazze açıklaması: Ateşkesin saati belli oldu!
23 Kasım 2023 - 17:30 borsagundem.com

Katar'dan gelen açıklamaya göre Gazze'deki ateşkes, yarın saat 08.00'de başlayacak. Rehinelerden 13 kişilik ilk grup saat 17.00'de bırakılacak.

İsrail-Hamas savaşı devam ederken, tüm dünyanın dört gözle beklediği Gazze'de geçici ateşkesin ve rehine takasının saati Katar'dan gelen açıklamayla netleşti.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macis El Ensari, Gazze'de ateşkesin yarın sabah Türkiye saati ile 08.00'de başlayacağını ve ateşkesin 4 gün devam edeceğini açıkladı.

Sözcü El Ensari yaptığı açıklamada, 13 İsrailli rehine grubunun yarın saat 17.00'de serbest bırakılacağını duyurdu.

Hamas'ın 4 gün boyunca toplamda 50 esiri serbest bırakacağı aktarılıyor.

Katarlı sözcü, "güvenlik nedeniyle" esirlerin Gazze'den çıkarılacağı rotaya ilişkin bilgi paylaşmadı.

NETANYAHU: ZOR AMA DOĞRU BİR KARAR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısının ardından gelişmeyi "zor ama doğru bir karar" ifadesiyle duyurarak, rehinelerin aşamalar halinde serbest bırakılacağını ifade etmişti.

Anlaşma kapsamında, Gazze’nin her bölgesine insani ve tıbbi yardım ile yakıt girişine izin verileceği vurgulanmıştı.

Hamas ayrıca İsrail'in, ateşkes sırasında saldırı düzenlemeyeceğini ve kimseyi tutuklamayacağını taaahhüt ettiğini de ifade etmişti.

İsrail ve Hamas rehine takasında anlaşma sağladı

 

Ateşkes öncesi İsrail'den geri çekilme!

 

İsrail devlet televizyonu: Hamas'ın talepleri kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : (24 Kasım 2023 09:00

    Türk milleti Göçle rile anadolu dıyarına kadar çekilmiştir. asla mücadeleyi bırakmamışsır. bir avuç genç dahi kuvayi möilliye olup vatan topaklarını savunmuştur. Çünkü biliyorkari gavurda merhamet yok. düşmanda insanlık yok, düşman sana sadece zarar verip canını alıyor. kendi ülkeni toprağını kurmaz isen asla çözüm olmaz.  İsrail bundan korkuyor. Filistin millet bilinci ile silahlansa milyonlarca filistinli elinde taş deil silahlar ile vatanını kurtarabilir diye... Ama türk milleti harici bir millet süngü takıp düşmanın üzerine koşturmaz. türk milleti elinde bir kılıç, bazen bir bıçak yada bir tarım alanında kazma kürek kullanarak kanını toprağa akıtan bir asilliktedir. Acı ama gerçek 20 arap ülkeri anca izler... sömürg eolarak kurulan devletten bişe olmaz.