E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarKarlar sınırlı kaldı ama fiyatlar uçuyor---

Karlar sınırlı kaldı ama fiyatlar uçuyor

Karlar sınırlı kaldı ama fiyatlar uçuyor
09 Temmuz 2013 - 07:55 borsagundem.com

ABD'de şirketlerin bilanço döneminde kar büyüme beklentisi yüzde 1.8 ile sınırlı. Ancak hisse fiyat hedefleri artıyor

Analistler, ABD şirketlerinde karlılık büyümesi tahminini yüzde 1.8 olarak görüyor. Ancak ikinci çeyrekteki bu rakam, birinci çeyrekte yüzde 8.7 idi. Kar büyümesindeki bu düşüşe rağmen, şirket değerlemeleri ise 2 yılın en hızlı fiyat artışı beklentisine işaret ediyor.
Bloomberg'in 11 bin analistle yaptığı ankete göre, düşük kar büyümesine rağmen şirket değerlemeleri ekonomik büyüme sürecine. Ve Fed'e bağlı olarak artacak. 
Analist beklentileri doğru çıkarsa S&P 500 endeksinde hedef 1777 puan seviyesi.
Bu rakam, mevcut seviyeye gore yuzde 9.8'lik artisa isaret ediyor.   Yine ayni hedef dogrultusunda, endeksin fiyat/kazanc orani ise 16.4 seviyesine cikmis olacak.  
Bu oran yuksek olmasina ragmen yine de 25 yillik ortalamasinin yuzde 12 altinda bulunuyor.
Bogalar, bu değerlemelerin Bernanke'nin görüşü çerçevesinde ekonominin kendi kendine ayakta durabileceği görüşünü desteklediğini, hisselerin yükseleceğini düşünüyor. 
Ayılar ise kar büyümesi olmadan yaşanan fiyat yükselişinin kalıcı olamayacağını, hisse senetlerinde düşüşün kaçınılmaz olduğu görüşünü savunuyor. (The Lira)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)