E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaratay: Virüse karşı yüksek doz C vitamini verilsin---

Karatay: Virüse karşı yüksek doz C vitamini verilsin

Karatay: Virüse karşı yüksek doz C vitamini verilsin
05 Nisan 2020 - 10:28 borsagundem.com

Karatay, koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına acilen yüksek doz C vitamini verilmesi gerektiğini söyledi

Prof. Dr. Canan Karatay’ın İstanbul’da 1970 yılında patlak veren kolera salgınında görev aldığını hatırlatan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Karatay'ın yolladığı mektubu köşesinde paylaştı. Çin, Güney Kore ve New York'ta yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yüksek doz C vitamininin hastalara uygulandığına dikkat çeken Karatay, “Bizler de hastalanmaları ve ölümleri acilen önlemek zorundayız” görüşünü savundu:

‘Kem küme vakit yok, tüm sağlıkçılara yüksek doz C vitamini verilmeli’

“Kem küme vaktimiz yoktur. İki doktor, bir diş hekimi, bir hemşiremizi kaybettik. 600'den fazla sağlık çalışanı karantinada ya da yoğun bakımda tedavi altındalar. Senelerden beri bilinen ve halkımızdan saklanan, gizlenen bir gerçek var: Başta korona olmak üzere tüm virüs hastalıklarına en etken madde yüksek doz C vitaminidir. En ön safta ölesiye çalışan tüm sağlıkçılarımıza dinlenme süreleri içinde bir saat içinde yüksek dozda IV C-VİTAMİNİ vermeye başlamalıyız. 

Yok efendim, ‘Deneme süresi', yok efendim ‘Kanıtlanmış mı?', yok efendim ‘Yan etkisi nedir?' sorularını soracak zaman olmaz acil durumlarda. Ayrıca, senelerden beri uygulanmakta ve başarılarla sonuçlanmış bir yöntemdir yüksek doz C vitamin infüzyonu. Duyulmamış, saklanmış, alay edilmiş olması ise endüstrinin etkisiyledir. Bu alanda yüzlerce çalışmanın yayını engellenmiştir.

‘Hepsi boş, ilaç firmalarının güdümünde olanların eveleme, gevelemeleri’

Yok efendim ilaç bulunmuşmuş, aşı çalışmaları başlamışmış. Hepsi boş, ilaç firmalarının güdümünde olanların eveleme, gevelemeleridir. Hiçbiri bizim en ön safta savaşan kahramanlarımıza yönelik, ifadeler değildir. Grip aşısının faydası yoktur. Gribin, ilaçla tedavisi yoktur. Sanki aşı yapılınca kimse grip olmayacakmış algısı yaygınlaştırılıyor. 

Sağlık kahramanlarımızın tümünü korumak zorundayız. Geç kalınmadan bir an önce uygulamaya geçmemiz ve başlamamız şarttır. C vitamin doğaldır, çok ucuzdur, yan etkisi azdır, canlarımızı kurtaracaktır, uygulanması son derece kolaydır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent07 Nisan 2020 19:18

    Dr abla doğru söylüyor.

  • Kelle paça06 Nisan 2020 01:08

    bu hala konuşuyor mu

  • salim05 Nisan 2020 18:22

    Katılıyorum,,virüsün panzehiri C vitaminidir.Limon yİyin LİMON.

  • Mehmet05 Nisan 2020 16:57

    Surekli ve cok yuksek doz c vitamini böbreklere zarar veriyor. Ama Kısa süreliğine ve zafiyet yoksa verilebilir.

  • Erol g.05 Nisan 2020 16:06

    YÜKSEK DOZ C VİTAMİNI SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KORUYACAK İSE VİRÜSLEREDEN KORUNMAK İÇİN TÜM VATANDAŞLARIMIZA C VİTAMİNİ ÖNERİLMELİDİR

  • Namyelüs05 Nisan 2020 14:45

    Canan Karatay'a yüksek doz tıp bilgisi verilsin

  • SAİT05 Nisan 2020 13:30

    MUAYENE ÜCRETİNİZ NE KADAR.KAC YILLIK SIRA VAR MUAYENE ÜCRETİNİZİ PEŞİNEN RANDEVU VERİNCE ALIYORMUSUNUZ

  • mustafa temiz05 Nisan 2020 13:15

    asiri c vitamini kullanimi bir cok hastaya deva oldugu bilinir fakat her insan bedeni farkli oldugu icin bir cok yan etkisi olduguda bilinir bu nenemin soylemisine gerek yok ...

  • AHMET ÖZBİR05 Nisan 2020 12:42

    DOĞRUCU Canan ablam, seninleyiz, seni izliyoruz ve senin izinden gidiyoruz. Kelle, paça, işkembe çorbaları mükemmel, C vitamini ise ROKETSAN! Canlı ve heyecanlı, KORONA'YA KARŞI KALKAN inşallah. Biz evde virüse karşı hergün "KUŞ BURNU, SİYAH KURU ÜZÜM, KURU ELMA, LİMON veya PORTAKAL KABUĞU" karmasıyla hazırladığımız C Vitamin deposuyla kendimizi ŞAHANE HİSSEDİYORUZ! Hem hesaplı, hem tabii, HARBİ, ZARARI SIFIR!..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Nisan 2020 00:02

    sarmısak kilosu yeni ürün bir iki ay sonra çıkacağı için esnaflar basmıslar zammı kilosu 60-100 TL arasında beylerrrrrrrr

  • Vuro05 Nisan 2020 14:29

    Kelle paça çorbasına bol limon sıkıpmı içek

  • veri05 Nisan 2020 14:23

    herkes herşeyi çok biliyor ne hikmetse hastahanelerde  ağzına kadar dolu..!

  • KERİM05 Nisan 2020 13:34

    C VİTAMİNİNİ KOR ONANIN GÖZÜNÜNE Mİ SIKACAZ NASIL KULLANACAZ

  • Şarlatan05 Nisan 2020 12:25

    Dünyada hiç ilaç kullanılmasa doğal bitkiler kullanılsa vebadan korunabilir misin mesela ?Geçmişte doğru düzgün ilaç yoktu ama salgın hastalıklar belki bir anda yüz milyon kişiyi öldürüyordu. Şu an aynı hastalıklar ilaçlar, aşılar ile önlenebiliyor. İlaç firmalarından çok para kazanıyorsun be kadın. Aynı zihniyettesin. Onlar hastalığı çıkarıp ilaç tedavisi veriyor diyorsun ama sen de hastalıklara arak bilgilerle, zayıf kesin olmayan çözüm önerileri sunup muayenehaneden götürüyorsun. Kelle paça işkemde araştırmaları yabancı kökenli, zeytinyağı öyle, c vitamini keza öyle. Senin tek bir yerli araştırman var mı ? Arakcı

  • mehmetali14 Nisan 2020 09:49

    kesin mümessil

  • pazarci05 Nisan 2020 12:23

    evet agzi olan konusuyor.....eldiven kullanan ve kullanmasini bilmeyenler.eldiven kullanirken yetmis yasindaki nine gibi tum gun elinde kalmaz 1 ikincisi eldiven kullanirken telefon su onemli aletlerini eldivenle dokunmassin vede en onemlisi eldiven kullanmak gunde en az on kere degistirirsin ihticina gore bulundudun ortama gore ve elllerini sik sik yikaman gerek gerekli sekilde ve yine bulundun ortam ve yaptigin ise gore,ogrenmek onemli lagara lugaradan once dogu bilgi/ogrenmek....sigaraya alkole para verecegine saglik yasamaya para harca ......

  • ZEYREK ZEMHERİ05 Nisan 2020 11:40

    virüse karşı benimde bir recetem var . ben virüs yakalanmadım fakat vucudum dirençsiz kaldığı zaman bu bana iyi geldi.sizlerde iyi gelirmi bilemem.C vitamimi tabiki eczaneden satın alınacak mesala vitebol C fort ve ve ve Nurofen Cold 6 flu..

  • Güzel günler emek ister05 Nisan 2020 11:34

    Henüz Virüslere karşı tıbbi koruma ve tedavi yöntemi yok, tek yöntem, salgını durdurmak ve yavaşlatmak için izolasyon, bireylerin bağışıklık ve savunma mekanizmalarını güçlü tutmak, c vitamini de bu savunma silahlarından bir tanesidir, yani bilinen birşeydir, netekim ilimon ihracatının yasaklanma sebebide budur, doğru ve yerindedir, biz ilimon ihracatını durdurunca, rusyada ilimonun kg.fiyatı 10$'a çıktığı söyleniyor.

  • mıysız05 Nisan 2020 12:40

    sibiryada magnit mağazasında 89 ruble bizim para 8 lira civarında limonun fiyatı yok öyle 10 dolarlar kimse ödemez o parayı rusyada

  • Mucise Reis ;)05 Nisan 2020 11:23

    Eldiven kullanım : Yabancı makale okudum. Diyor ki, eldiven plastik. Üzerinde bir çok bakteri üreyebiliyor.  Sabah taktın. Markete, asansöre, ayakkabını giydin. Telefonuna dokundun. Cüzdanına. Paralarına. kredi kartına.  otomobil kapın. dreksiyonun. vites kolun. içtiğin su şişen. çantan. vb. eldivende ne varsa, gün boyu, dokunduğun bu nesnelere virüs az az geçiyor. sonra çoğalmaya bölünmeye başlıyor. Yani, eldiven kullanımı yerine, elinize alkollü dezenfekteler sürmeniz.  temassız durumda 2 saatte bir, teizlik ve riskli hissettiğin etkileşimde sonrasında. temizlik yap.. kolonya mesela, sürüyorsun, alkol virüsleri etkisiz kılma özelliği  1 saate kadar sağlıyor. burada eldiven tehlikesi ve taşıyıcılığı daha yüksek. Hatane de isen tak kullan çıkınca at. ama risksiz bazı yerlerde eldiven,  daha büyük risk ve dağıtım yapıyor. fazla risk oluşturuyormuş.ayrımı anlamak iyi yapmak lazım.Sakal ve saç da ağzına gelmemeli. suratına dokunmamalısın

  • doğru05 Nisan 2020 12:02

    eldiven takmanın yanlış olduğunu bizim hekimlerimizde baştan beri söylüyor dinleyen yok...

  • Bil05 Nisan 2020 11:22

    C vitami takvşyesi vurgusu uzun zamandır yapılıyor zaten. Yazılanları yayınlanları okudu okudu dinledi dinledi söylüyor şimdi.

  • Mucise Reis ;)05 Nisan 2020 10:46

    Yurt dışı makalelerde, C vitamini çok popüler şu günlerde. İlginç olan virüse yakalanan hastalıklarda da C vitamini enjekte ediliyor. Bağışık sistemine iyi geldiği yönünde bildirimler var. Şuan açık vede net durum labaratuvarlarda ispat edilmedi. Ama, tesadüfün ötesinde, C vitamini enjekte edilen hastalarda olumlu yönde etkisi olduğu, ama tam nedeni anlaşılamadığı bahsediliyor. O, bakımdan,  deneme-yanılma yöntemlerinde C vitamini olumlu yönde seyir göstermesi mevcut olan çoğu vaka öncesi ve sonrasında izlenmiş... Bence de boş boş durmaktansa, var olan C vitamini takviyeleri ile, görev yapmaları kimseye zarar vermez. Hiç yoktan iyidir. Labataruvarlar da denendiğinde korona ya karşı nasıl bir etkisi var? ilerde göreceğiz gibi. Şuan net bir araştırmada göremedim. Ama vakalarda kullanılıyor.

  • mezarci 05 Nisan 2020 10:36

    yenimi uyandin..uyanda baliga cikalim....bu herkesimin bildigi bir konu,bir uzman olarak toplumu uyarmak senin yenimi aklina geldi,sozde uzman.