E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKapsülün ISS'e kenetlenmesinin heyecanı meydanlarda yaşanacak---

Kapsülün ISS'e kenetlenmesinin heyecanı meydanlarda yaşanacak

Kapsülün ISS'e kenetlenmesinin heyecanı meydanlarda yaşanacak
20 Ocak 2024 - 09:39 borsagundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracının bugün ISS'ye kenetleneceğini belirterek, "Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda kenetlenmeye hazır." dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracının bugün saat 12.27'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün öğle vakti saat 12.27’de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesini bekliyoruz. Bu tarihi an, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarımızda ve bilim merkezlerimizde yaşanacak. Herkes bu anları, ekranları başında da takip edebilecek. Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda kenetlenmeye hazır" ifadelerini kullandı.

Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na 12:27 olarak açıklanan kenetlenme saati 12:45-13:45 arası olarak güncellendi.

Dragon kapsülünün 12.19'da kenetlenmesi bekleniyor

 

Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri: İstikbal göklerdedir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Ocak 2024 11:48

    Bu arada biz uzaycılık oynarken, Japonya yerli ve milli teknolojısı ..özel elkstra talepler ile farklı cihaz yazılım ve kontrol sistelerini liasanslayıp kendıne gore yorumlayarak Ay yüzeyine sert iniş gerçekleştirdi... Sert iniş derken, kimse birden uzay gemisi yapıp içine insan koyup uzaya gelıp aya iniş yapıp sonra içinden insanlarını çıkartamadı :D ... burada ciha ziçi ölçümler, teknık hatalar, hesaplamalr, her bir özel geminin ebatı boyutu ısısı, yaşam ortamı sızıntı vb. gibi ölçümleri yapılır. güvenlik oluşunca hatalar düzeltilir ve normal iniş ypaışır... biz şuan uzaya yolcu gönderdik, kalemi attı ve yerçikimi deneyini gerçekleştirdik :D  yapılan deneylerde bi denay yanı :D 55 milyon usd... öderiz 4 mtv olur biter...

  • Bik20 Ocak 2024 10:21

    Astronot Niyazi'nin papucu dama atıldı.