E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKAP sistemine yenilikler geldi---

KAP sistemine yenilikler geldi

KAP sistemine yenilikler geldi
21 Aralık 2018 - 17:28 borsagundem.com

Merkezi Kayıt Kuruluşu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bir takım değişikliklerde bulundu

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Merkezi Kayıt Kuruluşu yenilikler getirdi. 20/12/2018 tarihinde güncellenen sürümle birlikte bazı şirketlerin finansal tablo formatları değiştirildi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu üyelerine yenilikleri şöyle duyurdu:

Sayın İletişim Yetkilileri,

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) sistemine 20.12.2018 tarihinde çıkılan sürüm ile aşağıdaki yenilikler getirilmiştir.

1) Fiannsal kuruluşlar (finansal kilramala, faktoring ve finansman şirketleri) finansal tablo formatları güncellenmiştir.

2)Özel Durum Açıklamaları başlığı altında yer alan;
*"Pay Alım Satım Bildirimi" şablonunun tablosu, SPK tarafından 17.11.2018 tairhinde Özel Durumlar Tebliğinde yapılan değişiklik çerçevesinde güncellenmiştir. Bu kapsamda, pay alım satım bildirimlerinin bundan sonra bu şablon kullanılarak gönderimi gerekmektedir.

*"Aracılık Hizmetleri İçin Ödenen Komisyonlar" bildiriminde komisyon oranlar tablosuna sütun eklenmiştir.

3)Sermaye piyasası araçları Borsa'da işlem gören şirketlerin Şirket Genel Bilgi Formu'nda yer alan "Yönetim Kurulu Üyeleri" tablosuna yeni alanlar eklenmiş olmakla birlikte, bu aşamada sözkonusu bilgilerin yayınlanma zorunluluğu bulunmamaktadır.

4) Şirket Genel Bilgi Fomru'nda Ekle butonu kullanılarak satı sayısı artırılabilen alanlara (ör: Bağlı Ortaklıklar, Finansal Duran Varlıkvar ile Finansal Yatırımlar), eklenen satırların yerlerinin kolayca değiştirilebilmesi için, aşağı ve yukarı ok butonları eklenmiştir.

5) Üyelik İşlemleri menüsü altında Şirket/Fon IP tanımlama ekranı eklenmiş olup, şirket ve fon bildirimlerinin yapıldığı bilgisayarların Internet çıkıp IP bilgilerinin Sertifika Yöneticileri tarafından bu ekrandan tanımlanması gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz. 

Saygılarımızla....

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)