E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamu personeline ilişkin genelge yayımlandı---

Kamu personeline ilişkin genelge yayımlandı

Kamu personeline ilişkin genelge yayımlandı
01 Mart 2021 - 23:35 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "Kovid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" başlıklı genelge yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın Twitter hesabından paylaştığı genelgeye göre, yarından itibaren kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacak. Gerektiğinde ise illerde valilerce farklı mesai saatleri belirlenebilecek.

İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR

Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan, yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç, 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacak.

ÖZLÜK HAKLARI SAKLI KALACAK

İdari izinli sayılanların bu sürede mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak. Bu personeller, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine dönecek.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahallerle kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması için gerekli tedbirler alınacak.

İLK GENELGE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILACAK

Öte yandan 26 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara esnek çalışma yöntemlerinin uygulanmasına ilişkin "Kovid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" konulu genelge yarından itibaren yürürlükten kaldırılmış olacak.

60 yaş ve üstü kamu çalışanlarına idari izin verildi

 

Yeni kararlar neler? Restoran ve kafeler nasıl çalışacak?

 

Türkiye'nin güncel korona virüs tablosu açıklandı

 

Hangi ilde, hangi kısıtlamalar kaldırıldı? İşte tüm detaylar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep pala02 Mart 2021 21:06

    60 yaş üstü kamu çalışanı sağlıklı ise niye idari izinli sayılıyor bu kişiler tarlaya gezmeye gidebiliyor niye çalışamıyor uzaktan eğitim niye vermiyor hasta ise uzaktan eğitim bu kişiler evde pekala verebilir. Uzaktan eğitim vermesine ne engeli var.

  • Pala02 Mart 2021 08:14

    Ne gozel evde yatiyorduk