E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKampüs boşaltıldı! Yale Üniversitesi'nde bomba paniği---

Kampüs boşaltıldı! Yale Üniversitesi'nde bomba paniği

Kampüs boşaltıldı! Yale Üniversitesi'nde bomba paniği
06 Kasım 2021 - 01:46 borsagundem.com

ABD'nin dünyaca ünlü üniversitesi Yale'de bomba paniği yaşandı. Kampüs çevresine tam 40 bomba yerleştirildiği ihbarının ardından 11 bina boşaltıldı. Polis, ihbarı yapan kişinin izini sürüyor

ABD'nin Connecticut eyaleti New Haven kentinde yer alan dünyaca ünlü Yale Üniversitesi kampüsünde birçok binayı hedef alan bomba ihbarlarının ardından kampüs tahliye edildi.

Yale Üniversitesi'nin yayın organı Yale News, cuma günü öğleden sonra başlayan bomba kâbusunun ayrıntılarını duyurdu.

Yale Polis Departmanı'ndan Çavuş Zaniç Cuma günü News'e verdiği demeçte, Eski Kampüs bölgesindeki çok sayıda binanın bomba tehdidi aldığını söyledi. Bir polis memuru New Haven Independent'a Cuma günü öğle saatlerinde polisin acil olmayan iletişim hattını arayan bir kişinin kampüs çevresine 40 bomba yerleştirildiğini söyledi. 

Akşamın ilk saatlerinde bomba ihbarı yapılan binalardan Eski Kampüs ve Grace Hopper Koleji'ne yapılan temizliğin ardından giriş izni verildi. Üniversite yönetiminden yapılan uyarıda, öğrencilere Eski Kampüs'e yalnızca Phelps Kapısı'ndan girmeleri talimatı verildi. 

Polisin ilk açıklamasında, Eski Kampüs, Üniversite Tiyatrosu, Jonathan Edwards Koleji, Yale Sanat Galerisi, Vanderbilt Salonu, Bingham Salonu, Welch Salonu, Grace Hopper Koleji, ilk tahliye edilen binalar oldu. Daha sonra yapılan ikinci duyuruda da Saybrook ve Branford Kolejleri ve Bass Kütüphanesi de tahliye listesine eklendi. Haberler ayrıca Cross Kampus'ün tamamının da boşaltıldığını doğruladı.

New Haven Belediye Başkanı Justin Elicker, polisin yerel saatle 13.51'de ihbarı aldığını ve ihbarın ardından Yale Polis Departmanı York, Elm, Kolej ve Crown Sokakları arasındaki bölgeleri tahliye edildiğini söyledi. 

Elicker, "Bu tehditleri çok ama çok ciddiye alıyoruz. Açıkçası bu aramayı yapan kişinin izini sürmeye çalışıyoruz" dedi. 

ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

 

ABD'de silahlı saldırılar nedeniyle 430'dan fazla kişi öldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)