E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKahramanmaraş depreminde can kaybı 47 bin 975'e çıktı---

Kahramanmaraş depreminde can kaybı 47 bin 975'e çıktı

Kahramanmaraş depreminde can kaybı 47 bin 975'e çıktı
11 Mart 2023 - 18:37 borsagundem.com

AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremlerde can kaybının 47 bin 975'e çıktığını bildiren Sezer, 935 bin 722 depremzedeyi diğer illere tahliye ettiklerini belirtti.

Sezer ağır hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini bildirirken, "332 adet çadır kent kurulmuş durumda" dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da açıklamalarda bulunurken, yaklaşık 16 bin civarında artçı deprem yaşandığını ve son 10 günde artçı sarsıntıların düştüğünü ifade etti.

"KAYSERİ DEPREMLERİ OLAĞAN"

Tatar, "Bu sarsıntılar önümüzdeki gün ve haftalarda çok uzun süre devam edecektir. Hasarlı binalardan uzak durulması önemli" diye konuştu.

Bölgedeki 100 km bir yarıçaptaki fayların da depremden etkilendiğini gördüklerini söyleyen Tatar, "Son birkaç gündür Kayseri civarında depremlerin meydana geldiğini biliyoruz, bunlar çok olağan" dedi.

Tatar, "Her 5-6 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor." ifadelerini kullandı.

Depremle ilgili provokatif paylaşım yapan 43 kişi tutuklandı

 

Deprem bölgesi için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

 

Depremzedeler için 'adres beyanı' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www12 Mart 2023 14:41

    Kader deyip işin içinden çıkılır. İmar affı , denetimsizlik, kalitesiz malzeme vs vs ne gam

  • Pala12 Mart 2023 11:01

    Curuk binalari yapan ve onlari onaylayanlar tek tek teshir edilmeden bu duzen degismez.curuk bina yapanlarin ceza aldiginin gorulmesi lazim mutahit ve belediye baskanlari tarafindan

  • baran13 Mart 2023 01:09

    Biri pkk lı biri fetoşçu iki köpek burada havlamış yine.  Diyorum ki bak belanızı bulacaksınız.  Bu kadar köpek olmayın.  Aynı gün iki deprem olmuş 500 yıllık enerji boşalmış o şehirleri oraya reis kurmadı pg ıtri!  İki büyük depreme dayanacak bina bulamazsınız. Hayvanatlar.  Şehirlerin yerleri değişecek 500 yıl sonra hayvanatlar anladınız mı?  

  • Itri12 Mart 2023 12:47

    Alinan rusvetin bir kismi buyuk reise gider m o yuzden hesap sorulmaz

  • Yusuf11 Mart 2023 20:07

    Sadece k.marasa 47 bindir bunlara inanmayın 150 ölü var en az türkiyede

  • Mucise Reis : (11 Mart 2023 18:58

    Kim inanıyor bu rakama ? Allah rahmet eylesin. Keşke ilk 48 saat ılaşılabilse yüzesel kurtarmalar olsada en az 20 bin canlı çıkar gibi geliyor hep aklımda. soğuk havadan donan. küçük dikişli kanamalardan kay kaybeden ... artçılar ile oluşan hayat üçgenlerinin dahada daralması vb. düşününce. zülmemek elde değil. Hatırlamak zorundayız. Hatırlayacaz ki aynı hataları asla yapmadan çok kaliteli binalar oluşturucaz. Mecburuz. Bu acılar ülkemizin ekonomisi bozacak güçte. 100 milyar usd deprem bölgesındeki masraf yıkılmar, kurtarma, iyileştirme vb. bu para zamanında krediler ile ev yapanalra sıfır faizli verilse, bir düşünün heryer moden dayanıklı ev olur 50 yıl arkamıza bakmazdık 9 a dayanıklı evler yapıp. ki orad ayıkılmayan evler var ayakda, demek oluyor yapınca. İST enkazı olsa kaç mılyar usd olacak ? 300 milyar usd. bu aprayı kredi verelim İST sıfırdan ınşa ediliyor.