E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabine toplantısının gündemi emekli maaş zammı---

Kabine toplantısının gündemi emekli maaş zammı

Kabine toplantısının gündemi emekli maaş zammı
25 Eylül 2023 - 13:12 borsagundem.com

Yarın yapılacak yeni dönemin 8'inci Kabine toplantısında ana gündem emekli maaşlarına yönelik düzenleme, enflasyon ve gençlere vergisiz cep telefonu olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı yarın Beştepe'de yapılacak

Toplantının ana gündemi, ekonomideki gelişmeler olacak. Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

EMEKLİNİN GÖZÜ ZAM HABERİNDE

Milyonlarca emeklinin gözü hükümetten gelecek zam haberinde. Bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları sürüyor. Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek düzenlemede gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

VERGİSİZ TELEFON

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu yükseköğretim öğrencilerine aylık 10 GB ücretsiz internet ile vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği olacak.  Düzenlemenin toplantıda karara bağlanması ve gençlerle paylaşılması planlanıyor.

İÇ VE DIŞ SİYASETTEKİ GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan son 2 haftalık süreçte önce Hindistan'da ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde liderlerle yoğun diplomasi trafiği yürüttü. Çok sayıdaki ikili görüşmenin yansımaları da toplantıda masada olacak.

Kabine toplantısında deprem bölgesindeki son gelişmeler ile Türkiye'nin hem yurt içi hem de sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan’ı ziyaret edecek

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla ilgili olumlu gelişmeleri gelecek yıl göreceğiz

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, yatırımcılara güven vermeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERCAN Zafer26 Eylül 2023 09:28

    ADALET En düşük emekli maaş olarak ifade edilmek istenen 3600 gün en düşük prim ile  yaştan dolayı emekli olanlar.25 Yılını tamamlayan 5000 gün ile emekli olanlar var.Tam 25 yıl 9000 gün prim ödeyipte emekli olanlar var.25 Yıl yüksek prim ile emekli olanlar var.Son 5 yıldır en düşük maaş alanlara 4 kez ekstra zam yapıldı.25 yıl yüksek prim ödeyenlere sadece eflasyon farkı verildi Bu gün 3600  gün prim ödeyen ile 5000 gün prim ödeyen aynı maaşı alıyor. Bu uygulama ADALETLİ Bir uygulama değil.

  • Turkogluturk26 Eylül 2023 07:34

    Bazi vekiller maasi az buluyormus.istifa etsinler.kimse onlari oraya davet etmedi.bu birrr.65 yasinda devlet memuru olamiyorsan politikacida olamazsin.her politikaci devlet memurundan istenen saglik raporunu almalidir.

  • baran25 Eylül 2023 20:50

    Suriyeli sığınmacılar, tarikat, cemaat ve kandırılan seçmen oyu ile ancak yüzde 52 oya ulaştılar. Şimdi herkezden intikam alıyorlar. Emekli aç aç aç. Emekli sadaka değil insanca yaşayacak bir ücret istiyor. Tabiki ücret enflasyon karşısında kar gibi erimeyecek. Yaktınız milleti yüzde 52 . Yatacak yeriniz yok. Evlatlarımızın geleceğinin çalınmasına vesile ve araç oldunuz.

  • Alpertunga25 Eylül 2023 19:22

    Ev kiralarını bir hükümet nasıl durduramaz. İki üç tane ev sahibi ahlak yoksunu emlakçılara nasıl teslim olur. Nasıl emekli maaşı normal bir evin.mütevazi bir evin kirasının altında olur.Öyle gitmez.Ezan .bayrak yok ensar kardeş öyle gitmez..

  • azmi25 Eylül 2023 19:19

    Zam verseniz ne olacak ? Enflasyon ortalama % 60 larda. Her emeklinin maaşına % 60 zam yapacak mısınız ? Ki alım gücü bir nebze yükselsin. Atatürk'ün kulluktan vatandaşlığa geçirdiği insanlar nelere sahip olduklarının farkında değil. Hala padişahım çok yaşa zihniyeti sürüyor. Seçtiğim bana zulmedemez. Yaşantısı benden çok üstün olamaz ama ne diyeyim....

  • H.hosgulrr25 Eylül 2023 14:56

    Al bendende okadar çok dalga geçtiniz bizimle yeter Söz milletindir diyorum stuğum muhalefetine artık Oy vereceğim istediğin zammı ver biz asalak değiliz

  • Turkogluturk26 Eylül 2023 08:10

    Daha yenimi aklin basina geldi.kumpas larda sustun.ormanlar yakilirken sustun.kendi maadina sira gelince aklin basina geldi.beter ol.nasilsa yarin yine gidip oy vereceksin ayni partiye.

  • asena25 Eylül 2023 13:38

    çok geçç kaldınız çokkgeç artık zam versenizde vermesenizde oy yokkkkkk

  • Turkogluturk26 Eylül 2023 08:53

    Daha yenimi aklin basina geldi.hadi ordan 3 kurus zamms oyunu satarsin.ihtiyar