E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabil Havaalanı'nda kaos: Afganistan'da panik sürüyor---

Kabil Havaalanı'nda kaos: Afganistan'da panik sürüyor

Kabil Havaalanı'nda kaos: Afganistan'da panik sürüyor
20 Ağustos 2021 - 19:26 borsagundem.com

Afganistan'da kontrolü ele alan Taliban güçlerinden kaçmaya çalışan Afganlar, tahliye operasyonlarının sürdürüldüğü Kabil Havaalanı'na akın etti

Taliban güçlerinin kontrolü ele aldığı Afganistan'da panik havası devam ediyor. Afganistan'ın başkenti Kabil'de yer alan Kabil Havaalanı'nda birçok ülke tarafından tahliye operasyonları sürdürülürken, Taliban güçlerinden kaçmaya çalışan Afganlar bugün de havaalanına akın etti.

Havaalanın dışındaki çaresiz bekleyiş bir kez daha kaosa neden oldu. Kalabalıkta bekleyen çocuklu aileler, kurtarılması için bebeklerini elden ele taşıyarak tahliye operasyonu yürüten ABD askerlerine teslim etti. Ailelerin çaresizce çocuklarından feragat ettiği anlar çevrede bulunan kişilerce kaydedildi. Yürek burkan görüntüler, sivillerin yaşadığı çaresizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Güneşin altında aç ve susuz bekleyen bazı kişilerin baygınlık geçirdiği ifade edildi. Havaalanı dışında elinde belgesi olmasına rağmen içeri yalnızca 15-20 kişinin çok uzun uğraşlar sonucu içeri alındığı ve uçağa binmek için de saatlerce beklediği öğrenildi.

ABD dün Afganistan'dan yaklaşık 3 bin kişiyi tahliye etti

 

Hangi ülke kaç Afgan mülteci alacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim21 Ağustos 2021 18:51

    Hala Amerika orada tutunamadı kaçtı  gibi sözler  çok cahilce sözlerdir.  İngiliz derin devleti  Amerikan ordusunu  pitbull köpeği gibi kullanıyor.  Bu kadar basit.  Anlaşılan o ki bu yobaz takımını  sanki İslam ı temsil  ediyormuş  gibi  özellikle  kendilerine  göre ayarladıkları anlaşılıyor.!  Maalesef hiç görmek istemediğimiz manzaraları görecekmişiz gibi geliyor!   Maksat İstikrarsızlık ve çile devam etsin.  Yoksa bu şalvarlı soytarılar ne anlar devlet yönetmekten?

  • Mucize Reis : )21 Ağustos 2021 12:02

    Şerefsiz editör yorumları mı bloke edip deniştirme.

  • ZELİHA KARAKAŞLI21 Ağustos 2021 17:37

    Seni kınıyoruz ve ağzın biber çalırız bak.editörümüzü laf yoktur.

  • Bir yorum21 Ağustos 2021 13:51

    Çok ayıp

  • Nedim21 Ağustos 2021 11:06

    Bu Anadolu  toprakları  Türk ün olduğundan beri  kimseye  bulaşmadan zarar vermeden yaşamak isteyen herkese cömert ve  insaflı davranmıştır!  Fakaaat   haddini bilmeyen arsız ursuz ahlaksıza da haddini bildirmiştir.  Moğol undan, Bizans ona Ermeni sinden Moskof una  Fransız ından   Rum una  hepsinin avucuna  hakkı konmuştur. Yobazı ve düzenbazı dahil.  Onun  için biz bu topraklara  Türkiye  Cumhuriyeti diyoruz.  Arsız ursuz ve şer güçlerin köpekliğini yapmakta ısrar edenlere önemle duyurulur.

  • Nedim21 Ağustos 2021 17:45

    Arsız ursuz şer güçlerin köpekliğini yapan her kimse  yorumu beğenmemesi normaldir.  Aynı zamanda  kendisinin de ne mal olduğunun  göstergesidir.

  • Mucize Reis : )21 Ağustos 2021 08:58

    aileniz, çocuğunuz, geleceğini ziçin savaşın afganlılar. HATTI MĞÜDAFA YOKTUR, SATHI MÜDAFA VARDIR. Her ev kendi bahçesini, her köy kendi mahallesini, her şehir kendi topraklarını, her bölge kendi çevrenisi korumalı... kaybedilen düşen noktadan gitmeK zorunda olanlar, bir sonraki cephede durup mücadeleye devam etmeli. AfganistanDA yok ki kumandan, yok ki düzenli ordu, ne olacak bu haliniz ? 70 bin keleşli  katilden, milyonlarca afganlı ÇİVCİV GİBİ kaçıyor. Ömründe eline silah almamış  afganlı gençler kaçıyor. Askerlik zorunlu olmalı idi. askeri eğitim her afganlıya verilmeli idi, paralı afgan ordusu, kukla atanmış yalaka cumhurbaşkanları ülkeyi terk etti. millet ortada kaldı. SİSTEM ÖNEMLİ, Yazık ettiler çocuklera, kadınlara. Din de değişiyor talibanca.

  • Eşref Gani21 Ağustos 2021 17:41

    Evladım ömründe Afganistan'ı görmemişsin oturmuş klavye başından atıp tutuyorsun.. burada yüzyıllardır gerilla savaşları var,,, Dağlık bir coğrafyada dünyanın zamanında süper gücü İNGİLTERE Krallığı tutunamış arkasından DEV sovyet Rusya İmparatorluğu  girmiş o da öyle... sonra Amerika Pakistan İstihbarahı ile ortak girdi.. öteden beri de içimizdeler.. Kısacası çocuğum Eşref amcana kızma evladım!!  Afganistan'ın bir hukuk devleti olmasını..  ÇİN, Pakistan, İran, Rusya hiçbiri de istemiyorlar. Amerikalılar ise Kürtlere yaptıkları gibi bizi İran'a.. terkedip gene kaçtılar..  70 bin kişiyi nerde saydın bilmiyorum ama.. ülkesini terketmek ayıp değil ki, bak, sizin Vahdettin Padişahınız da  İtalya sığınmışdı(kaçmış?) değil mi?! Hadi kendine iyi bak çocuğum! Eşref amcana da dua et...!!  :D  :D  (6) (MİZAHI BİR CEVABdir!)

  • Ali21 Ağustos 2021 07:50

    Müslüman kılığına girmiş şeytanlar. Alemlerin Rabbi Yüce Allah sizleri kahredecek. büyük şeytan Abd Müslüman görünümlü yavrular yetiştirdi.

  • Kamil20 Ağustos 2021 22:09

    Afganistan'da direnen tek vilayetin lideri Ahmed Şah Mesut "Pençşir Aslani" Afganistan'in gercek lideri olmayi hakediyor. Babasi gibi yurekli, modern, ülkesini, halkını seven Atatürk hayrani bir liderdir.

  • Mucize Reis : )20 Ağustos 2021 21:15

    Onun için biz Türküz diyoruz. Ne mutlu Türküm diyene diyoruz. Afganistanda arap toplumlarında birleştirici değerler malesef yok. Peygamber efendimizi bilirler ama, hepsi kendisinin doğru yaptığını düşünerke, karşısındakini öldürür. Arap milleti böyle. Çok cahil. Çok menfaatçi, olan oradaki çocuklara, kadınlara oluyor. Taliban karşısında yıllarca düzenli ordu kurupda, bir imha edemi 250 bin afganistan ordusu. Türkiyede Allah göstermesin, 5 bin askerle süngü hucumu yapar, o tip silahlı örgütleri inde, derede tepede, ovada, ormanda kovalar doğduklarına pişman ederiz. Afganistanda sadece halkınaüzülüyorum. şerefsiz cumhurbaşkanlarıda paralarla kaçmış, kukla dı zaten. Ölümüne savaşmasını beklerdim. Araplara hiç güvenmem. Çanakkale cephesindede Arap taburu mevzi terk etmiş hat kırılmıştı. Filistinde bizlere karşı ingilizlerle ortak olmuşlardı.

  • Taci20 Ağustos 2021 20:59

    Taliban nasıl bir islamı insnışa sahipsiniz AÇIN KURAN OKUYUN KURANNNNNNNN İNSANLARA ZULMETMEK YASAKTIR SİZ KİMSİNİZ Kİ BUNU YAPIYORSUNUZ

  • Ali Taş20 Ağustos 2021 20:31

    Dünyada bir ABD rezaleti daha izliyoruz. Coninin her gittiği yerde ölüm kaos ve açlık var

  • At izi 21 Ağustos 2021 12:26

    Bir de müslümanin oldugu yer