E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJet Fadıl kaçıyor mu?---

Jet Fadıl kaçıyor mu?

Jet Fadıl kaçıyor mu?
06 Aralık 2014 - 07:52 borsagundem.com

Fadıl Akgündüz alacaklılarından kaçmak için her türlü yolu deniyor

Jetpa mağdurlarının Jetpa Holding A.Ş. ve Fadıl Akgündüz aleyhine başlattığı icra takibinden iflas ilanı çıkmasıyla birlikte Akgündüz’le bağı olduğu iddia edilen şirketlerde değişim başladı. Mağdurlar, Akgündüz’ün kardeşi ve yeğenlerine devrettiği şirketlerle organik bağ içinde olduğunu ispat etmiş Yargıtay da bunu onaylamıştı. Jetpa’nın iflas kararıyla mağdurlar alacaklarını Didim’deki Caprice Termal Otel ve Bayrampaşa’da inşaat halindeki Caprice Gold Oteli’nden tahsil etmeye çalışacak.

Vatan'da yer alan habere göre, ancak bu şirketler arasında işleyen ve para getiren en önemli yapı olan Didim’deki Caprice Termal Otel’in ortağı olan şirket Akgündüz’ün ev hanımı olarak bilinen ablası Avniye Obut’un kızı Nurdan Atağan’a devredildi. Jetpa mağdurlarında mal kaçırılıyor endişesi doğuran devir süreci şöyle gerçekleşti:

Şirket ismini değiştirdi

Akgündüz’ün ev hanımı ablası Avniye Obut ve memur emeklisi eniştesi İbrahim Obut’un sahibi olduğu Mai Turizm, Didim’de bulunan Caprice Termal Oteli işleten Aytepe Turizm’den düşük bedelle satın aldı. Bu devir mağdurlar tarafından Jetpa Holding A.Ş.’den mal kaçırma olarak algılandı. Bu devre ilişkin Didim’de bir iptal davası açıldı. Dava şu anda Yargıtay’da. Daha sonra Mai Turizm adını değiştirerek Capricegold Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnşaat Tic. Ltd. Şti oldu. Şirket halihazırda 4 yıldır tamamlanamayan Bayrampaşa’daki Caprice Gold Oteli’nin inşaatını yapıyor.

Hisseler diğer yeğene

Yüzde 99’u Capricegold Yatırım, yüzde 1’i Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Fatih Obut’a ait ABM Bilgi İşlem ve Bilgisayar Teknolojileri Ltd. Şti.’i 26 Eylül 2014’te yapılan genel kurul toplantısında adını Caprice Termal Turizm Ticaret Ltd. Şti. olarak değiştirdi.

Caprice Termal Oteli’ni işleten Akgündüz’ün kardeşi Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut’a ait Capricegold Yatırım şirketinin yüzde 99, Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Fatih Obut’un da yüzde 1 ortağı olduğu 100 bin TL sermayeli ‘Caprice Termal Turizm Ticaret Ltd. Şti.’nin tüm hisseleri aynı toplantıda ailenin diğer üyesi Nurdan Atağan’a devredildi. İsim değiştiren şirketin faaliyet alanı da turizm ve otel işletmeciliği yapabilecek şekilde yenilendi.

‘Mal kaçırdığından şüpheleniyoruz’

Jetpa mağdurlarının avukatı Dr. Acun Papakçı Vatan’a şöyle konuştu: “Fadıl Akgündüz’ün mal kaçırdığından şüpheleniyoruz. Caprice Gold yatırımcılarının alacaklarının tahsil edilmesinde en önemli sorun içi boşaltılmış bir şirketten tahsilat yapılması olacak. Bugün Jetpa yatırımcıları davalarını kazanmakta ancak milyonlarca euro alacaklarını tahsil etmek istediklerinde içi boşaltılmış bir şirketle karşı karşıya kalmaktadır. Aynı sorunun yaşanmaması için Caprice Gold Yatırım şirketinin malvarlıkları devirlerinin sıkı bir şekilde takip edilmesi ve mal kaçırma amaçlı olup olmadığının değerlendirilmesi gerekir. Caprice Gold yatırımcılarının örgütlenmeye başladıkları zamana denk gelen Caprice Termal şirketinin devri bu anlamda çok önemli.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FADIL ZEDE07 Aralık 2014 01:16

    CAPRİCE YATIRIMCILARI DERNEĞİNE ÜYE OLMAK İSTEYENLER [email protected] ADRESİNE AD - SOYAD VE TEL NO OLMAK ÜZERE BİLGİLERİNİ MAİL ATABİLİRLER

  • fatih06 Aralık 2014 16:34

    benim anlamadigimda devlet bu gibi insanlara niye ticaret yaptiriyor veya niye engellemiyor bu insanlarin hepsi tapularini denletten almislar adam cikip reklam veriyorsa buda devletin sucu diyorum bence bu olaylarla biraz ilgilenmesi gerekir basbakan ve cumhurbaskaninin yoksa!..........

  • uyar06 Aralık 2014 13:16

    yimpaş da dursuncukta bizi böyle öpmüştü maşallah inşallah diye aytacı satsam herkesin parasını öderim diyordu. anlamadığım bir öğretmenin kafası bunlara çalışmaz kesin bir namussuz akıl vermiştir.

  • VaTaNDaS06 Aralık 2014 12:07

    Ticari düşüncen dini değerler kullanılarak nasıl başarıya ulaşabiliyor.. Hem de defalarca!! Üniversitelerde okutulmalı bence.. Bu adam halen inanıp ev alanların da psikolojik durumları ayrı bir tez konusu olabilir...

  • avcı06 Aralık 2014 11:57

    finans dehası....hatta kitle psikolojini çok iyi biliyor.. diğerlerinin söyleyeceği bir şey kalıyor....safmışız

  • önder06 Aralık 2014 11:31

    Fadıl Akgündüz ve yöneticilerinin konu hakkında çıkıp net bir açıklama yapması gerekirken hala ses yok.Ayıp ya böyle Müslümanlık var mı almadan önce muhatap çok aldıktan sonra muhatap bulamamak insanın zoruna gidiyor sabırda bir yere kadar bu işin sonu hayır değil gibi gözüküyor.

  • yorumcu06 Aralık 2014 11:28

    hırsızın dini imanı olmaz

  • vatandaş06 Aralık 2014 11:12

    akepe hani mazlumların partisi idi..Bu zaatlara kanun sökmüyormü? Yazıklar olsun böyle düzene!! Allah büyük..Yapanlarada çanak tutanlarada hesabını soracaktır..

  • abdurrahman06 Aralık 2014 09:39

    Bu kadar kolay mı al sat kaç kaddafi bile kaçamadı eyy jet sen nere kaçıyon yok mu sandın ilahi adalet

  • Adem bayrak06 Aralık 2014 09:32

    Insallah parasini caldigin bu insanlarin Ahindan yuruyemez olursun

  • kadir06 Aralık 2014 09:07

    fadil abi bana bedelli parasi ver git

  • Cakabo06 Aralık 2014 08:49

    Allah belanızı versin

  • Hakan06 Aralık 2014 08:43

    Arkadaslar CAPRİCE GOLD DERNEGI sitemize üye olmayan arkadaşlarımız lütfen üye olsunlar, ayrıca bizlere irtibat bilgilerini göndermeyenler, toplantıda bilgilerini veremeyenler bilgilerini bu adrese [email protected] gönderebilirler.