E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya Başbakanı'ndan 'yeni kapitalizm' mesajı---

Japonya Başbakanı'ndan 'yeni kapitalizm' mesajı

Japonya Başbakanı'ndan 'yeni kapitalizm' mesajı
21 Şubat 2022 - 09:24 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Fumio Kişida 'yeni kapitalizm' politikalarıyla ilgili yaptığı konuşmada tüm paydaşlara ait olan bir şey olmadığı sürece kapitalizmin sürdürülebilir olmayacağını söyledi.



Japonya Başbakanı Fumio Kişida mevcut kapitalist sistemi eletirdiği sırada, 'yeni kapitalizm' politikalarıyla ilgili mesajlar verdi. Kişida, tüm paydaşlara ait olmadığı sürece mevcut kapitalizmin sürdürülebilir olmayacağına dikkat çekti.

Kişida, "Bu bakış açısına göre, büyümenin avantajlarının paydaşlara gitmesini kabul etmek ve bu durumu sorgulamak oldukça önemli" dedi.

Kişida'nın yeni politikalarına ilişkin detaylar henüz açıklanmazken bazı isimlere göre bu politikaların hisse senedi fiyatlamaları için negatif etki potansiyeli bulunuyor.

Ekimde göreve gelen Kişida, sermaye piyasaları kaynaklı gelirlerin vergilendirilmesi ve hisse geri alımlarına yönelik esasların belirlenmesine yönelik verdiği mesajlarla piyasaların dikkatini çekmişti.

Japon Başbakan Kişida'dan Putin'e çözüm çağrısı

 

Japonya'da "kademeli normalleşme" dönemi

 

Japonya'da enflasyon oranı açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)