E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon üreticilerde güven zayıfladı---

Japon üreticilerde güven zayıfladı

Japon üreticilerde güven zayıfladı
15 Aralık 2014 - 07:35 borsagundem.com

Japonya’nın büyük ölçekli imalatçılarında güven, resesyonun zayıflayan yenin olumlu etkilerini gölgede bırakması ile 4. çeyrekte düşüş gösterdi

Japonya’nın büyük ölçekli imalatçılarında güven, resesyonun zayıflayan yenin olumlu etkilerini gölgede bırakması ile 4. çeyrekte düşüş gösterdi.  Bu durum Başbakan Shinzo Abe’nin seçim sonrasında karşı karşıya kaldığı ekonomik güçlüklere işaret etti.

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) açıkladığı verilere göre Tankan’ın büyük ölçekli üreticiler endeksi, Eylül ayındaki 13’ten Aralık’ta 12 seviyesinde geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini endeksin 13 seviyesinde açıklanacağı yönündeydi. Endeksin Mart ayında 9 seviyesine düşmesi bekleniyor.

Ülkedeki resesyon ve kazanılan seçim zaferi, Abe’nin üzerindeki büyüme destekleyici reformların gerçekleştirilmesi baskılarını artırırken, dünyanın üçüncü büyük ekonomisini canlandırma çabalarını daha da önemli hale getiriyor.

Citigroup Inc. ekonomistlerin Kiichi Murashima, “Şirketler halen tedbirli davranıyor. Sermaye yatırımlarının planlandığı gibi uygulanacağından şüphe ediyorum. Şirketler ekonomideki büyümenin güçlü olacağını düşünmüyorlar. Abe hükümeti için büyümeyi destekleyici politikaların uygulanması önemli bir görev olacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)