E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon borsası yen ile yükseldi---

Japon borsası yen ile yükseldi

Japon borsası yen ile yükseldi
12 Nisan 2016 - 08:04 borsagundem.com

Asya borsaları yendeki düşüşün Japonya hisselerine getirdiği alımların desteği ile yükseldi

Asya hisse senetleri, ABD'de kar sezonunun başladığı bir ortamda, yenin dolar karşısında yedi günlük rallisinin ardından geri çekilmesi sonrası Japonya hisse sentelerinde görülen yükselişin öncülüğünde değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Tokyo saati ile 09:13'te 127.07 puana çıktı. Japonya'da Topix ENdeksi, yendeki düşüşün desteği ile yüzde 0.9 sıçradı. ABD'de aluminyum üreticisi Alcoa Inc., net karının düşmesinin ardından görünümünü düşürmesi ile birlikte, 1. çeyrek kar sezonunu açtı.

Küresel hisse senetleri Nisan ayında, merkez bankalarının teşviklerinin yeterliliğine ilişkin endişeler ve Japonya hisse senetlerindeki satış dalgası ile birlikte baskı altında kaldı. Tokyo'da işlem gören Hisse senetleri, güçlenen yenin ihracatçı şirketlerin görünümünü olumsuz etkilemesi ve yatırımcıların ülkenin ekonomik performansını sorgulaması ile birlikte, bu yıl en kötü performans gösteren hisseler arasında yer aldı.

Piyasalar yen ve petrol ile yön arıyor

Riverfront Investment Group uluslararası portföy yönetim direktörü Chris Konstantinos, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Yatırımcılar ve şirket yönetimleri için belirsiz bir dönem," dedi ve "Özellikle büyük sermayeli ihracatçı şirketlerde, son üç dört yıllık dönemde, zayıf yenden dolayı beklenmedik karlar vardı. Toyota ve Honda için, 105 ile 110 bölgesi arasında kalmakta zorlanan bir yen ortamında, durum güçleşecek" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi fazla değişmezken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)