E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmir'de 58 saat sonra mucize kurtuluş ve kahreden gelişme---

İzmir'de 58 saat sonra mucize kurtuluş ve kahreden gelişme

İzmir'de 58 saat sonra mucize kurtuluş ve kahreden gelişme
02 Kasım 2020 - 01:04 borsagundem.com

Bayraklı'daki Emrah Apartmanı enkazında 2.5 saat süren çalışma sonucu 14 yaşındaki İdil Şirin yaralı olarak çıkarıldı. Tüm Türkiye bu mucizeye sevinirken enkazdan kahreden haber geldi. İdil'in kardeşi İpek ablası kadar şanslı değildi

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından 8 binanın enkazında süren kurtarma çalışmalarında tam 58 saat sonra büyük sevinç yarata haber geldi. Kurtarma ekipleri 2.5 saat süren çalışmanın ardından Emrah Apartmanı enkazındaki iki kardeşten 14 yaşındaki İdil Şirin'i yaralı halde çıkarmayı başardı. 

Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi oldu.

Çalışmaları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da izledi.

Güllüoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İdil çıktı" ifadesine yer verdi.

KARDEŞİ KURTARILAMADI

İdil'in mucize kurtuluşuyla kardeşi İpek'in de enkazdan kurtulacağı umutlarını artırdı. Ancak bir süre sonra İpek'in cansız bedenine ulaşıldı. 

İpek'in enkazdan cansız bedeninin çıkarıldığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Twitter hesabından duyurdu. 

İzmir depreminde can kaybı 76'ya yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)